Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Sziasztok!
Letörtem a váltókarom egy Campa Veloce -a kar tõböl letört.
Lehet külön füleket kapni, vagy egy új pár váltókart kell majd vennem?
Igy fest:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

a matuznak lehet,h van karja. õt kérdezd meg elõbb.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Elvileg lehet, van külön cikkszáma (azt hiszem, hogy EC-VL029 [bal] v. EC-VL028 [jobb], de ez ellenõrzésre szorul), Campa kereskedõk meg tudják nézni és tudnak rendelni. A minap egy Centaur hátsó váltó huzalfeszesség-állító csavarját kerestem, az egyik kereskedõ lusta volt megrendelni, a másiknál viszont találtam. A Campa azzal dicsekszik, hogy pl. a váltókar javítható, ellentétben a Shimano-éval, de ha visszaolvasol, e Fórumon vannak még az utóbbira is képesek!
Emellett egyesével is lehet váltókart kapni, de a tört darab beszerzésével kezdeném. Ha ügyes vagy, magad is ki tudod cserélni, vannak jó szerelõs Campagnolo videok a Youtube-on.

én már javítottam ilyet. ki lehet cserélni,de újat idehaza nem hinném,h lehet rendelni. bontottat tettem a helyébe.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nekem is kattog mostansag renduletlenul valami, egyertelmuen kozepcsapagynak tunik, de biztos nem az.
Kormanyt kizartam, mert csak hajtas kozben jon elo.

Ismerõsnél is ez volt...akármennyire is figyelsz rá, hajtás közben is elmozdítod a kormányt a kezeddel, mert belemozogsz a testeddel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Félig Trek, félig Cervelo? Ilyen vázat lehet venniegyébként matrica nélkül is. "Generic ebay carbon frame" kerseéssel lehet találni ezekrõl.

Feltöltött kép

Mintha ezt is láttam már volna valahol

Feltöltött kép

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Ismeri valaki ezt a márkát? C12.hu

hú basszus, milyen vékony a támvilla....vagy csak nekem tûnik annak?

de, hogy a kérdésre válaszoljak, sose hallottam róluk. vagy ennyire új cég, vagy ennyire nem terjedt el a neve, ki tudja?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ismeri valaki ezt a márkát? C12.hu

A sebesség mindent megold.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
szerintem ha van fix görgõd abban könnyen meg lehet találni a hibát , csak rá kell ültetni valakit aki tekeri neked.
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Sikerült beállítani, vagy cserélted?

ilyenem nekem is volt egy 105/9 váltóval. tökre azt hittem hogy az agy kattog, de a váltó volt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

100%, hogy a hatso valtobol jon a hang, es valoszinuleg szorulni fog a lanc, es ugyanazon a ponton, de egyszeruen nem tom beazonositani, hogy hol szorul...probaltam tobb fokozatot is, egymas mellett elhelyezkedo 7-8 szemet is vegigneztem, nem tunik problemasnak. Ugrani nem ugrik, rem idegesito :D

ilyenem nekem is volt egy 105/9 váltóval. tökre azt hittem hogy az agy kattog, de a váltó volt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem is kattog mostansag renduletlenul valami, egyertelmuen kozepcsapagynak tunik, de biztos nem az.
Kormanyt kizartam, mert csak hajtas kozben jon elo.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
100%, hogy a hatso valtobol jon a hang, es valoszinuleg szorulni fog a lanc, es ugyanazon a ponton, de egyszeruen nem tom beazonositani, hogy hol szorul...probaltam tobb fokozatot is, egymas mellett elhelyezkedo 7-8 szemet is vegigneztem, nem tunik problemasnak. Ugrani nem ugrik, rem idegesito :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Itt valszeg szorulni fog a lánc, ahogy elõttem is írták, de ismerõsnél olyan helyzet állt elõ, hogy szûnni nem akaró kattogást hallott a középcsapágy felõl. specialized transition carbon idõfutamvázról van szó egyébként, jóó vastag alsócsõvel, ami faszán vezeti a hangot :) Középcsapi kitakarítás, még mindig kattog. Lánctányércsavarok kitakarítása, még mindig. Kicserélése, még mindig. Középcsapágy kicserélése, még mindig. Lánc kicserélése is megvolt közben...stbstbstb

Na mi adta a kattogó hangot? Kormány-stucni kombó közé por ment, azt kellett kitakarítani, csak a váz annyira vitte a hangot, hogy full olyan volt mintha a középcsapitól jött volna.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
How to Loosen a Stiff Chain Link - Bicycle Tutor

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Valahol szorul a lánc.

A sebesség mindent megold.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Tuti hogy a hátsóváltó irányából jön? Elõfordulhat, hogy az elsõváltó terelõkanala elállítódik és beleér a hajtókarba, annak is ilyen fémes kattogó hangja van. Esetleg ha nem patentszemes a lánc, lehet a felszerelésnél nem lett rendesen a helyére nyomva a csap. Milyen amúgy a menttapasztalatod a 11es Chorusszal? jól belõhetõ?

Egèsz biztos, hogy hàtulròl jön, sokàig vizsgàltam, hogy nem az àtdobò-e, de majd mègegyszer meglesem..làncba màr van egy ezres, eddig nem jelentkezett ez, azèrt volt furcsa, pont ezelõtt lett megtisztìtva a lànc meg ùjrakenve..làncon akkor csapot meglesem. Nekem nagyon jòl be van lõve, 2011es elõtti Camparòl nem tudok nyilatkozni, de àllìtòlag sokkal hatàrozotabbak a vàltàsok, èn zajosnak se mondanàm, pedig koràbban Shimanot hajtottam terepbringàn, mondjuk Dumonde Lite zsìrt hasznàlok, nem tom mekkora szerepe van ennek

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Tuti hogy a hátsóváltó irányából jön? Elõfordulhat, hogy az elsõváltó terelõkanala elállítódik és beleér a hajtókarba, annak is ilyen fémes kattogó hangja van. Esetleg ha nem patentszemes a lánc, lehet a felszerelésnél nem lett rendesen a helyére nyomva a csap. Milyen amúgy a menttapasztalatod a 11es Chorusszal? jól belõhetõ?
11:38:11 IM 2012

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Kinek mi az otlete...
Eszrevettem tegnapelotti tekeres soran, hogy hatulrol egy nagyon rovid, annyira nem hangos, de azert feltuno femes kattano hang hallatszik..tegnap igy vizsgalgattam es arra lettem figyelmes, hogy a hatso valto iranyabol, pontosan nem tom megmondani, hogy melyik reszerol erkezik a zaj es mindig a lanc ugyanazon reszenel jelentkezik csak, tehat amikor az adott szakasz odaer a lanchoz...megtisztitottam, ujrazsiroztam...valtozatlan!
Mi lehet a problematika? 2011es Campa Chorus hatso valto, sor, lanc
Koszi

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Sziasztok!
Igy fest:

Elvileg lehet, van külön cikkszáma (azt hiszem, hogy EC-VL029 [bal] v. EC-VL028 [jobb], de ez ellenõrzésre szorul), Campa kereskedõk meg tudják nézni és tudnak rendelni. A minap egy Centaur hátsó váltó huzalfeszesség-állító csavarját kerestem, az egyik kereskedõ lusta volt megrendelni, a másiknál viszont találtam. A Campa azzal dicsekszik, hogy pl. a váltókar javítható, ellentétben a Shimano-éval, de ha visszaolvasol, e Fórumon vannak még az utóbbira is képesek!
Emellett egyesével is lehet váltókart kapni, de a tört darab beszerzésével kezdeném. Ha ügyes vagy, magad is ki tudod cserélni, vannak jó szerelõs Campagnolo videok a Youtube-on.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

BIKE-COMPONENTS.DE - Fahrradteile & Fahrradzubehr fr Mountainbike (MTB), Rennrad, Trekking-Fahrrder und Roadbike, pl.:
Campagnolo Athena Komplettgruppe Compact 11-fach ohne Naben Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE
Campagnolo Athena Komplettgruppe 11-fach ohne Naben Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE

köszönöm (többikenek is)
ilyesmire gondoltam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!
Igy fest: