Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Holnap rakok fel uj lancot, gondoltam megkerdem ki hogy teszi fel a szo szerint "zsir" uj Shimano lancot? Meghagyja rajta a gyari zsirt, jo az egy darabig, vagy egybol tisztitas es kenes a szokott anyaggal?

Én mindig letisztítom, és újrakenem, a gyárival nem mindig úgy vált, ahogy azt én szeretném.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Ismeri valaki ezt a márkát? C12.hu

A C12-t nem ismerem, így nem is kommentálnám õket, de a vázról elég sokat olvastam.

Olcsó, kínai váz, az interneten tucatszám találni belõle, de mindet ugyan az a "cég" gyártja.

Külföldi fórumokon egész kultusza van ezeknek a kínai karbon vázaknak. Még gyûjtõnevet is kaptak, találóan Chinarello -nak hívják :D

Itt a különbözõ típusokkal kapcsolatos információcsere olvasható.
Mindent leírnak amit tudni lehet és érdemes:
Chinese Carbon Thread and Ebay direct version 5.0 - Road Bike, Cycling Forums

Itt pedig egy építés folyamata:
Chinarello | Carbon road bikes from China

Különbözõ viszonteladók:
HongFu Sports Equipment Co., Ltd.
DengFuBieks
carbon bike manufacture,carbon frames,carbon rims,carbon forks,carbon bike parts,carbon wheelsets

Itt látható a C12 által forgalmazott darab, ugyanazzal a festéssel:
Product -- Road Frame fit fork seat post and paint show -- HongFu Sports Equipment Co., Ltd.

És csupaszon:
HF-FM015 - $415.00 : E-hongfu-Bikes

Szívesen olvasnék hazai tapasztalatokat is, de én nem tudom, hogy be merném-e vállalni. Annyi pénzem nincs, hogy kíváncsiságból építsek egyet magamnak, kockáztatni meg nem igazán akarok.

Az biztos, hogy vigyázni kell, mert láttam már az eBayen Chinarello vázat Pinarello festéssel és a kerékszettekre is szokás márkás matricát ragasztani mostanság.

Üdv

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Peten Tahihoz kepest majd +1km/h. Tudja fene mennyi szerepe van ebben a fordulatnak.
Edzesatlagok szinten nottek valamelyest, persze ezt nem szeretnem csak ehhez kotni, hiszen csak er valamit a sok edzes magaban is, es persze ritkan megyek teljesen ugyanarra, ugyanolyan korulmenyek kozott...

Persze, ahogy egyre többet mész meg az idõ is jobb lesz te is jobb leszel.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Peten Tahihoz kepest majd +1km/h. Tudja fene mennyi szerepe van ebben a fordulatnak.
Edzesatlagok szinten nottek valamelyest, persze ezt nem szeretnem csak ehhez kotni, hiszen csak er valamit a sok edzes magaban is, es persze ritkan megyek teljesen ugyanarra, ugyanolyan korulmenyek kozott...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Eddig csak Dura Ace láncom volt amit zsírújan raktam fel (meg hulladék KMC-k egysebin, de az más... :D) és a gyári kenés mindig elég sokáig bírta.

Szerencséd volt eddig. Tavalyelõtt vettem három Dura Ace láncot, az egyik büdös volt. Gondolom szériafüggõ.

A buz az problema lehet, asszonynak jo az orra. ;)
De akkor bizunk benne, hogy jo lesz, ez is D/A.

Mas. Kb. 3-4 hete gyurok a magas pedalfordulatra, 100 alatt nem nagyon szoktam mar menni. Azt vettem eszre, hogy kemeny resztavok alatt mar a 100-ast is lassunak erzem, sokszor azon kapom magam, hogy 110 felett forgatok.
Ma meg hazafele 5%-os emelkedon elgondolkoztam, es amikor leneztem, hogy mi van, latom, hogy majd 100-zal porgettek felfele. Hihetetlen, azt hittem joval nehezebb lesz feljebb tornaszni.

Érzed, hogy gyorsabb vagy tõle?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A buz az problema lehet, asszonynak jo az orra. ;)
De akkor bizunk benne, hogy jo lesz, ez is D/A.

Mas. Kb. 3-4 hete gyurok a magas pedalfordulatra, 100 alatt nem nagyon szoktam mar menni. Azt vettem eszre, hogy kemeny resztavok alatt mar a 100-ast is lassunak erzem, sokszor azon kapom magam, hogy 110 felett forgatok.
Ma meg hazafele 5%-os emelkedon elgondolkoztam, es amikor leneztem, hogy mi van, latom, hogy majd 100-zal porgettek felfele. Hihetetlen, azt hittem joval nehezebb lesz feljebb tornaszni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Eddig csak Dura Ace láncom volt amit zsírújan raktam fel (meg hulladék KMC-k egysebin, de az más... :D) és a gyári kenés mindig elég sokáig bírta.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem mindig, találkoztam már olyan shimano lánccal, amin rossz volt a gyári kenés, alig bírt pár km-t és büdös.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Holnap rakok fel uj lancot, gondoltam megkerdem ki hogy teszi fel a szo szerint "zsir" uj Shimano lancot? Meghagyja rajta a gyari zsirt, jo az egy darabig, vagy egybol tisztitas es kenes a szokott anyaggal?

A gyári kenés a létezõ legjobb.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Az jó, mert a gyári üléscsõ sokszor elég drága.... valaki az áráért egy bringát vesz

az R3-é asszem normál nyeregcsõ, semmi speckó aero cucc vagy ilyesmi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hol maradnak a smiley-k? :)
ulescso a vaz resze. A nyeregcsore gondolsz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ránézésre ez egy elég gagyi nyeregcsõ.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Szerintem tartozéka, szinte az összes képen rajta van. google, Cervelo r3 frame

Az jó, mert a gyári üléscsõ sokszor elég drága.... valaki az áráért egy bringát vesz

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

az üléscsõ is tartozéka a váznak? vagy csak véletlenül van a képen?

Szerintem tartozéka, szinte az összes képen rajta van. google, Cervelo r3 frame

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
az üléscsõ is tartozéka a váznak? vagy csak véletlenül van a képen?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép

Kénytelen-kelletlen, félve ugyan, de elfogadnám ezt a vékony támvillásat....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Milyne vékony már az a támvilla?!
Teny, de ha nem is lenne, a massziv lancvilla onalloan is ellatna a feladatot, ezt a Cervelo R3 kapcsan olvastam valahol.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>hajtás közben is elmozdítod a kormányt a kezeddel, mert belemozogsz a testeddel.
Igaz, de tekeres nelkul hiaba tepem a kormanyt fel/le, nincs hang. De hetvegen szetboritom, osszerakom hatha kiderul mi a gond.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Puha pöcsként megyek elég sokszor, de azért egy ilyen vázra, nem biztos, hogy rá merném bízni az életem. Milyne vékony már az a támvilla?!