Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Szerintem is nagy a vázad. Csináld meg a mérést a kalkulátorral, utána okosabbak leszünk.

Köszönöm tippet (stp-nek is), na ez tényleg precízebb... ez jött ki:

The Competitive Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 48.2 - 48.7
Seat tube range c-t: 49.7 - 50.2
Top tube length: 53.0 - 53.4
Stem Length: 10.6 - 11.2
BB-Saddle Position: 63.6 - 65.6
Saddle-Handlebar: 50.2 - 50.8
Saddle Setback: 2.7 - 3.1

The Eddy Fit (cm)
Seat tube range c-c: 49.4 - 49.9
Seat tube range c-t: 50.9 - 51.4
Top tube length: 53.0 - 53.4
Stem Length: 9.5 - 10.1
BB-Saddle Position: 62.8 - 64.8
Saddle-Handlebar: 51.0 - 51.6
Saddle Setback: 3.9 - 4.3

The French Fit (cm)
Seat tube range c-c: 51.1 - 51.6
Seat tube range c-t: 52.6 - 53.1
Top tube length: 54.2 - 54.6
Stem Length: 9.7 - 10.3
BB-Saddle Position: 61.1 - 63.1
Saddle-Handlebar: 52.7 - 53.3
Saddle Setback: 3.4 - 3.8

Ezek alapján (ha a competetitive-t nézem nagyképûen) akkor pont jó a vázam :) a 48 cm pont stimmel, a felsõcsõm 1 cm hosszabb, de stucnim 1cm-el rövidebb.

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

Polár pro trainer 5 súgójának fordításában , esetleg a szoftver magyarításában kérnék segítséget.

Köszönöm

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Országút: Csak tavaly nyár óta :)
Méret: pl. ez alapján gondolom: Kerékpár mérettáblázat - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
A magasságom (170cm) és az lábközép magasság (kb 74-75 cm) is 48-as vázméret méret adódik. Mondjuk az nem egyértelmû, ott mit értenek vázméret alatt. Szerinted az én méreteimhez nagy ez a váz? Én jelen beállításokkal is együtt tudnék élni, csak valami azt súgja kicsit rövidebb nyereg-kormány táv komfortosabb lenne, ezért is csináltam meg az alkaros "mérést" és meglepõdtem. Tapasztaltabb edzõtársaim nem látták nagynak a vázat mikor rajta ültem.
Montiban amúgy a 17"-esem van és az tökéletes.

Szerintem is nagy a vázad. Csináld meg a mérést a kalkulátorral, utána okosabbak leszünk.

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Fit Calculator - Competitive Cyclist

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ettõl féltem, hogy ezt mondjátok....:(
Vázcsere sajnos most nem opció, de egy rövidebb stucnit kipróbálok.
Amúgy tudsz ajánlani valami precízebb kalkulátort? Látatlanban 2 cm kisebb vázat gondolnék magamnak mint a mostani.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
nagy neked az a a váz.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Országút: Csak tavaly nyár óta :)
Méret: pl. ez alapján gondolom: Kerékpár mérettáblázat - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek
A magasságom (170cm) és az lábközép magasság (kb 74-75 cm) is 48-as vázméret méret adódik. Mondjuk az nem egyértelmû, ott mit értenek vázméret alatt. Szerinted az én méreteimhez nagy ez a váz? Én jelen beállításokkal is együtt tudnék élni, csak valami azt súgja kicsit rövidebb nyereg-kormány táv komfortosabb lenne, ezért is csináltam meg az alkaros "mérést" és meglepõdtem. Tapasztaltabb edzõtársaim nem látták nagynak a vázat mikor rajta ültem.
Montiban amúgy a 17"-esem van és az tökéletes.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kicsit hosszúnak érzem az outi vázamat. 170 cm vagyok, a vázam méretei: üléscsõ CC: 48 cm, CT: 54 cm, felsõcsõ CC: 54 cm. Nem slopingos váz. Elvileg ez nekem való méret, a vázmagasság kb. rendben, a nyereg koppra elõl van (a térdem így van kb a pedálközép felett), de az "alkar teszten" (könyök a nyeregcsúcson, alkar vízszintes), még hiányzik 2cm hogy érintsem a kormányt. Érzésre is túl kifeszítve érzem magam a bicón.
Eleve rövid (90-es) stucni van gyárilag a bringán, arra gondoltam kipróbálok egy 70-est helyette.
Jó ötlet? Mennyire lehet megérezni 2cm "rövidülést"?

Mi alapján gondolod, hogy ez a neked való méret? És mióta országútizol?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Fú, ezt nem ismertem, ez tetszik is, köszi! Van magyar forgalmazója, vagy érdemesebb kintrõl?

Vadász utcai (Kerékvár?) bolttal próbálkozz.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Crud

Fú, ezt nem ismertem, ez tetszik is, köszi! Van magyar forgalmazója, vagy érdemesebb kintrõl?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Kicsit hosszúnak érzem az outi vázamat. 170 cm vagyok, a vázam méretei: üléscsõ CC: 48 cm, CT: 54 cm, felsõcsõ CC: 54 cm. Nem slopingos váz. Elvileg ez nekem való méret, a vázmagasság kb. rendben, a nyereg koppra elõl van (a térdem így van kb a pedálközép felett), de az "alkar teszten" (könyök a nyeregcsúcson, alkar vízszintes), még hiányzik 2cm hogy érintsem a kormányt. Érzésre is túl kifeszítve érzem magam a bicón.
Eleve rövid (90-es) stucni van gyárilag a bringán, arra gondoltam kipróbálok egy 70-est helyette.
Jó ötlet? Mennyire lehet megérezni 2cm "rövidülést"?

Kifejezetten országútira valót nem találtam ebben a méretben (normális áron), csak montisat, pl ezt: -- Bikemarket.hu -- Syncros*FL fekete stucni

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
a képek. [IMG][IMG]http://kep.psharing.com/525653.t.jpg[/IMG]

[/IMG][IMG]http://kep.psharing.com/525654.t.jpg[/IMG]

az 1ik a kivágott láncvilla belülrõl. jól látszanak a horpadások.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Van valami könnyen le és felszerelhetõ sárvédõ, aminek van értelme is outira? Amit tényleg csak hip-hop fel tudok rakni, ha esõ van egyébként meg nem... :D

Crud

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Van valami könnyen le és felszerelhetõ sárvédõ, aminek van értelme is outira? Amit tényleg csak hip-hop fel tudok rakni, ha esõ van egyébként meg nem... :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
kész a vázam. Pajti bácsi kicserélte a láncvillákat nekem. 10000 huf lett. ma megfújom 1 kicsit festék spray-al. holnap meg összedobom a vázat. 1817 gramm lett,szval vlmi vastagabb falu csövek kerültek beépítésre,de még így is jó súlyban maradt. majd tolok föl képeket késõbb. most,h csak 1 kis alapozó van a csapágyház környékén látszik a márkája a muffnak. Luongo feliratot lehet látni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

És akkor most mi van a bodygeometry-s betéteddel? végeredményben nem vált be? Milyen méretû?

Miért is raktál alátéteket a stopli alá?

A BG betétek már nem férnek be kényelmesen a talpbetét alá, viszont amíg használtam õket, éreztem a jótékony hatásukat. Ez is egy bevett módszer, a Specialized-nak is van ilyenje, az eredeti azt hiszem a Lemond LeWedge.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Nincs gond a gyári kenéssel (meg én annál lustább vagyok, hogy nekiálljak egy új láncot pucolni), viszont úgy vettem észre, hogy nagyon gyorsan eltûnik. Valószínû, hogy inkább csak felületi védelem céljából teszik rá.

Elkészültem az aszimmetrikus stoplialátéteimmel, amit a cipõtalp alá helyezhetõ lecserélésére szánok.

Miért is raktál alátéteket a stopli alá?
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

És így néz ki

És akkor most mi van a bodygeometry-s betéteddel? végeredményben nem vált be? Milyen méretû?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És így néz ki

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nincs gond a gyári kenéssel (meg én annál lustább vagyok, hogy nekiálljak egy új láncot pucolni), viszont úgy vettem észre, hogy nagyon gyorsan eltûnik. Valószínû, hogy inkább csak felületi védelem céljából teszik rá.

Elkészültem az aszimmetrikus stoplialátéteimmel, amit a cipõtalp alá helyezhetõ lecserélésére szánok.