Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Azért kérdezték a vázat, hogy ne adjanak ésszerûtlen javaslatokat. Mennyi a keret az új kerékre?

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Nem szégyellem a bringámat, egy Canyon Roadlite 7.0-rõl van szó (Ultegra szettes, 2010-es). A váz tömegében azért történt hirtelen ekkora változás, mert rosszul értelmeztem a weblapjukon található információkat - a vázszettnél van egy szám, de aztán osztottam szoroztam és rájöttem, hogy az túl kevés, ahhoz még jönnie kell a villának is. Szóval azért nem akartam pontosítani, mert a saját véleményetek érdekelt volna, amit így nem befolyásol az, hogy tudjátok mirõl van szó - egybõl beindult a "nem szégyen a mali ironman, altrixmatrix, merida 880 vázszett" oltás :) A véleményekre azért van szükségem, mert külsõ segítség és tapasztaltabbak meghallgatása nélkül lehet nem a jó irányba indulnék el, ha elkezdenék nézelõdni kerekek környékén - a villa mellett ezt tartom a bringa gyenge pontjának. Az Aksium szett tömege ~1810gr és szerintem nem érdemes jobb kerékre cserélni, csak ha az utód hasonlóan bírja a strapát, de könnyebb ~300grammal. Mondom, még nincs egy éves sem alattam, de elõbb-utóbb eljön az ideje, amikor elkezd mocorogni a bogár, hogy csak fejleszteni kéne valamin :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
steephill.tv bike travelogue and cycling live video
nekem meg eszembe jutott,hogy ezt elmentettem régebben könyvjelzõnek.van angol is,az talán érthetõbb mint az olasz

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

ez bizony engem is érdekelne

Videochat
én ezt találtam...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ez bizony engem is érdekelne

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
mondjatok vmi oldalt ahol normális minõségben lehet nézni a giro-t...online
köszi
elvileg mindjárt kezdõdik
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem is. a dragabb kerek altalaban jobb is, ami azt jelenti hogy tartosabb, megbizhatobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Öööö, csak tudod ezzel az a gond, ha netán valami 'gebasz' folytán oda lesz a kerék, akkor 50-et költött rá és nem lesz mibõl újat venni mondjuk. Nha az nem kellemes. Ha van 50 ezre kerékre, akkor vegyen 35-40-ért a 10 meg maradjon 'talonban' és ahhoz már is kevesebbet kell hozzácsapni, ha az egyik kerék csereigényesen sérül.

Azért ezek nem milliós karbonkerekek, hogy azzal kelljen számolni, hogy tönkremegy. Nem megy tönkre, ennyi.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

szerintem se gaz leirni hogy milyen bringa. itt nagyon kevesen mennek fullkarbon D-A szettes csodakkal. de ha egyszer 1400gramm villaval aztan meg 2 kilo akkor ebbol tenyleg bohozat lesz.

amugy egy jo kerekszett barmilyen bringa szinvonalat emeli. Ha van teszemazt 50ezred egy szett kerekre akkor ne 30ert vegyel, hanem 50ert es akkor lehet nem fog kilogni a sorbol ha kesobb vazat cserelsz valami komolyabbra.

Öööö, csak tudod ezzel az a gond, ha netán valami 'gebasz' folytán oda lesz a kerék, akkor 50-et költött rá és nem lesz mibõl újat venni mondjuk. Nha az nem kellemes. Ha van 50 ezre kerékre, akkor vegyen 35-40-ért a 10 meg maradjon 'talonban' és ahhoz már is kevesebbet kell hozzácsapni, ha az egyik kerék csereigényesen sérül.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Cannondale Unveils 2012 SuperSix Evo Road Bike – 695g Frame!
Universal Sports offers up live Giro d'Italia coverage on tv web

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem se gaz leirni hogy milyen bringa. itt nagyon kevesen mennek fullkarbon D-A szettes csodakkal. de ha egyszer 1400gramm villaval aztan meg 2 kilo akkor ebbol tenyleg bohozat lesz.

amugy egy jo kerekszett barmilyen bringa szinvonalat emeli. Ha van teszemazt 50ezred egy szett kerekre akkor ne 30ert vegyel, hanem 50ert es akkor lehet nem fog kilogni a sorbol ha kesobb vazat cserelsz valami komolyabbra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

ez kezd bohózattá válni :( legközelebb jobban összeszedem a gondolataimat, mielõtt írok.

alumínium váz, alu nyakas karbon villával. tömege 2kg körül van (grammra pontos adattal nem tudok szolgálni). ez így már középkategória? :)

waze szopatsz minket? :-) nem szégyen a mali ironman, altrixmatrix, merida 880 vázszett

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
ez kezd bohózattá válni :( legközelebb jobban összeszedem a gondolataimat, mielõtt írok.

alumínium váz, alu nyakas karbon villával. tömege 2kg körül van (grammra pontos adattal nem tudok szolgálni). ez így már középkategória? :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Szeretnék én is ilyen középkategóriás aluvázat...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kevesebb, mint 1400 gramm villával és középkategóriás alu váz... ha te mondod.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

szerintetek mi az az összeghatár, amiért érdemes kereket venni egy alumínium vázas országútiba? ez a komplett ára, ami egy pár Mavic Aksium-ot foglal magába. nincs egy éves sem a bringa, csak a véleményetek érdekel. márkát és típust szándékosan nem írok, hogy ne zavarjon össze senkit :)

A Fulcrumoknak szerintem egész jó ár/érték/súly arányuk van. Pl. a Racing 5-ot már megkaphatod 44.000-ért, és E/H 775/985 g. Bár attól is függ, mire szeretnéd: edzõkeréknek, vagy versenyre?

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
ott benne volt az ár :) így tényleg nincs értelme. 300.000 volt kb. pontosítani nem szeretném, teljesen alumínium, ebbõl az anyagból középkategória. volt, akinek sikerült így is megválaszolni :)

update: a váz súlya villával együtt kevesebb, mint 1400gr. pontos adatot nem tudok :/

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Fehér trabi rulZ!! :D

Nyáron kis karbantartás jelleggel, ha meglesz szerszámkészletem amúgy sztem szétkapom és kitisztítom ahol lehet a bringám, kíváncsi leszek, hogy a váz mennyit nyom. Mondjuk a bringám maga is kicsit 'soknak' tûnik. Szerintem 10 felett van jelenleg. Az a baj nincs itthon csak konyhai mérleg, ami max 4,5 kilót visz. >.<

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igen, az aluváz kb ugyanolyan kategória, mint a piros autó. :D

Volt egy osztálytársam, akinek az apja megkérdezte az anyját, hogy "Drágám, milyen kocsit szeretnél?", mire a nõ "Fehéret." :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, az aluváz kb ugyanolyan kategória, mint a piros autó. :D

A sebesség mindent megold.