Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom olvastátok-e?

"A Cél helye változott!
A Cél nem megy fel teljesen a Vaskapu erdészházhoz! kb.: 800 m-el lejebb lesz a mérõpont!!!
Az eredményhírdetés a rajt helyén, a Sportcsarnoknál lesz!!!"

Megy vissza a 12-26. :)

A sebesség mindent megold.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

De ugye most olvasol olvasol eloszor ilyen pozitiv visszajelzest SPD mtb -> outi valtasrol.

nem,nem most hallok elõször...egyszerûen nehéz elhinni.
mondjuk nem olcsó beruházás.simán belekerül egy középszintü kerékszett árába.
akkor most végképp nem tudom,hogy mit fejlesszek :) !? kerék vagy pedál-cipõ
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Ez mindennel igy van. Amig nem tudja az ember mit hagy ki, addig boldog azzal, ami van.

ennyi
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

mindazonáltal, ha már ilyen szépen, igényesen összeválogattad az alkatrészeket, akkor szerintem érdemes lenne beruházni egy utis pedál-cipõ kombóra is, mert nekem az az SPD nagyon kilóg a sorból...
egy évet lenyomtam én is SPDvel-montis cipõvel, aztán most tavasszal többek közt erre is beruháztam, és ég és föld a kettõ!

Sokat agyaltam ezen, régóta montizok SPD-vel, a cipõim carbon talpúak talán nem lesz olyan nagy a különbség. Amíg megszokom az új vázat és a pozíciót a berögzült pedál csatolásra nem kell figyelnem.
A pedál egy Ti pedál cr-mo tengellyel. Egyébként lehet hogy idõvel én is lecserélem.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

3. szezonom,hogy van outim...nagyon megszerettem.
mountis elõélettel nekem is spd-m van.
már egy ideje szemezgetek én is valami outis pedál-cipõ kombóval.tényleg ennyit számítana?valahogy nem tudom elképzelni...

Igen. Komolyan mondom, sokkal jobb az outi pedál, mondjuk egy 105ös a monti cipõd országúti változatával. Valahogy jobban eggyé válsz a pedállal. A merevebb dolgot nem tudom megerõsíteni, mert nekem az spd is elég merev a speci cipõmmel. Azért terepre nem használnám még akkor sem ha nem kéne leszállni sehol a bringáról.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

már egy ideje szemezgetek én is valami outis pedál-cipõ kombóval.tényleg ennyit számítana?valahogy nem tudom elképzelni...

Miért olyan nehéz elképzelni. Ha jobban belegondolsz az mtb-s megoldás egy "lebutított" verzió, kompromisszum eredménye. Az országúti verzió 100%-ban hajtásra van kitalálva, nem véletlenül mutat hülye látványt, aki abban gyalogol. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
De ugye most olvasol olvasol eloszor ilyen pozitiv visszajelzest SPD mtb -> outi valtasrol.
Ha nincs problemad az SPD-vel minek valtani, nemigaz? :)

Ez mindennel igy van. Amig nem tudja az ember mit hagy ki, addig boldog azzal, ami van.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

mindazonáltal, ha már ilyen szépen, igényesen összeválogattad az alkatrészeket, akkor szerintem érdemes lenne beruházni egy utis pedál-cipõ kombóra is, mert nekem az az SPD nagyon kilóg a sorból...
egy évet lenyomtam én is SPDvel-montis cipõvel, aztán most tavasszal többek közt erre is beruháztam, és ég és föld a kettõ!

"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
SZEP! A kerek nagyon jol megy a vazhoz.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Ezt a profik is tudják?

Nekem napi edzõkörömben benne van a zárószakasz. Ott montival 32/24 áttétellel és 12-14 közti sebességgel megyek fel, Szóval szerintem 39/28 jó lesz.
Ha a Magyary utcán mennénk fel, akkor lenne igazi nyavalygás, mert az átlag 20%-os, de rövid szakaszokon 27% is van.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A fejcsapágy Campa,(az 1" Chris King nem érkezett meg) valóban tetszenek a polír cuccok, de az alkatrészek többsége megvolt, fotók és "örömbringázás" szombat-vasárnap talán.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

39-25 szerintem elég 15%ig
már várom a képet, milyen összerakva

Ezt a profik is tudják?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
39-25 szerintem elég 15%ig
már várom a képet, milyen összerakva

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A 39-25 kicsit combos párosítás mászógéphez, de a legtöbb emelkedõhöz azért elég lehet idehaza, pláne ha csak örömbringázol majd a géppel. Egyébként k..va jól fog kinézni ez a gép összeépítve. Fejcsapágy is Campa lesz esetleg Chris King titán? Én a helyedben egy 11es polír Athena szettet tettem volna rá (látom a sok polír Campa cuccot)
11:38:11 IM 2012

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Helló virsligumisok!

Eddig nem szóltam hozzá ebben a topikban mert nem volt miért, most változik a helyzet.
Építek egy vékony kerekût, a Ti topikba már linkeltem pár képet a vázról. Gyakorlatilag majdnem
minden alkatrész megvan. Campagnolo 10s Record-Chorus szett, Campagnolo Shamal Ultra kerekek,
Chorus 12-25 sor. Egy mászósabb gépet akartam, de így alakult. Kipróbálom milyen ezzel a sorral,
és ha nem jó változtatok. Várom az "építõ jellegû" hozzászólásokat :)

Posted Image

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>10km/h-val nem is tudok menni országútival.
Pedig nem nehez. :D

btw. van valamilyen orad, ami rogzit adatokat?

Az országútimon kb egy olyan idõs km-óra van, mint maga az országúti. :)
De olyan órám egyáltalán nincs, ami rögzít pillanatnyi sebességet vagy pedálfordulatot.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>10km/h-val nem is tudok menni országútival.
Pedig nem nehez. :D

btw. van valamilyen orad, ami rogzit adatokat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szereny hegymeno kepessegemmel a pocsek idoben, tavaly 34x23-mal nem mentem 10km/h alatt.
Ahogy nezem jobbara 70 felett forgattam az utolso hegyen, a legmeredekebb reszen 54-es fordulat mondjuk tenyleg nem sok, de ezt csak egy percen at kellett ilyen lassan forgatnom, es nem is 100%-on mentem.

Kivancsi vagyok mit legozol ossze?
A vege ismereteben en valami ilyesmit gondolnek, de ebben eleg ijeszto lepesek vannak: 12,15,17,19,21,24,28,32

Klasszikus 12-32. 12,14,16,18,21,24,28,32 . Hegyek poklán is ez volt csak a 32-es helyett 11-es volt. 32-36km/h között és 52-56km/h között síkon lehetne problémám ezzel a sorral, meg hegyen a 18 21 közti különbség kicsit nagy, de ezt meg kell tudnom oldani. Edzésen is 12-26 van fent, ami nem sokkal jobb, mint ez (ez a két különbség van rajta, mint amit írtam).
Én hegyen sem forgatok nagyon 80 alatt (aszfalton). 10km/h-val nem is tudok menni országútival. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szereny hegymeno kepessegemmel a pocsek idoben, tavaly 34x23-mal nem mentem 10km/h alatt.
Ahogy nezem jobbara 70 felett forgattam az utolso hegyen, a legmeredekebb reszen 54-es fordulat mondjuk tenyleg nem sok, de ezt csak egy percen at kellett ilyen lassan forgatnom, es nem is 100%-on mentem.

Kivancsi vagyok mit legozol ossze?
A vege ismereteben en valami ilyesmit gondolnek, de ebben eleg ijeszto lepesek vannak: 12,15,17,19,21,24,28,32