Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egesz jo action foto, kiskubai! Nem is vagy tul kozel a motorhoz, lebukas sincs. ;)
https://picasaweb.go...265710608465330

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Jaja, ott.
Neem. :D Akkor döbbentem rá, hogy ha nem kezdek el enni, akkor nagy gáz lesz, mert kezdtem leszakadozni, meg a pulzusom is a béka... alatt volt kb..
Mondjuk, így is sikerült összehozni egy 166-os átlagpulzust... 3 óra 1 perc alatt... a többirõl nincs adat, mert betelt a memóriám. Jaa, akkor már értem, miért mért csak 1155 m szintet...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azon az emelkedõn ahol utolértük õket? Miért tolt, adtál neki kaját? :)

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nem tudom sajna, nekem sem volt km órám... nem volt fent a sebesség szenzor. :/ Egyébként Polar szerint 1155 méter szint volt.
Egyébként a defekt után már nagyon nem érdekelt, hogy hanyadik leszek, csak nem akartam szétázva négy órát biciklizni egyedül.

Ja, és elmondhatom magamról, hogy egy Ora Hotels-es tologatott az egyik emelkedõn! :D:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez a Kínok Kínja... elõttem estek el egy 20 méterrel a nyálkáson. Én szép lassan megálltam szerencsére, és sikerült elkerülni a bukást.
Szétszakadt az eleje, de egy egész jó sort kifogtam. És akkor bekövetkezett a defekt persze. A 3-mas kísérõautónk sajna nem a harmadik volt, hanem nagyon sokadik, mondhatni utolsó, mert egy másik csapattársamhoz is megállt.
Ja, beálltam stéherezni, de, amikor felértünk a sorra, elment az autó. Meg elment a kedvem is igazából. Amikor MJani megrántotta a tempót, elõször (ha jól emlékszem) felhúztam a sort, aztán már nem volt kedvem, meg ezek szerint másnak sem volt kedve egy kis tempót menni... Tényleg elmehettél volna, és tényleg felértél volna az elõttünk lévõ sorra szerintem.
Aztán Esztergom elõtt lobogtam egyet MJani mögött (az király volt!!), és az utolsó emelkedõn meg még leszedtem pár embert.

Kategóriám elvileg nincs (férfi 3) hosszútávon, de megnyertem. Meg a férfi 4-et is (csak hát az amatõr kupa szabályai szerint oda nem sorolhatnak be...).

Esztergom elõtt kb milyen gyorsan mentem? :) Nem mûködött a kilóméterórám, csak a pulzusomat tudom.

Értem én a többieket, csalódottak a bukás a miatt, így már nincs esélyük a dobogóra, innentõl felesleges sietni. Én meg eleve nem nyerni mentem, hanem túlélni, versenykilómétereket gyûjteni és edzeni egy erõset, mert itt motivált vagyok nem úgy mint edzésen. És ez az egyetlen hasznos dolog amit országúton tudok, szélben, síkon vagy lankás részen tartósan tempót menni akár órákon át, úgy mint egy maratonon.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ez a Kínok Kínja... elõttem estek el egy 20 méterrel a nyálkáson. Én szép lassan megálltam szerencsére, és sikerült elkerülni a bukást.
Szétszakadt az eleje, de egy egész jó sort kifogtam. És akkor bekövetkezett a defekt persze. A 3-mas kísérõautónk sajna nem a harmadik volt, hanem nagyon sokadik, mondhatni utolsó, mert egy másik csapattársamhoz is megállt.
Ja, beálltam stéherezni, de, amikor felértünk a sorra, elment az autó. Meg elment a kedvem is igazából. Amikor MJani megrántotta a tempót, elõször (ha jól emlékszem) felhúztam a sort, aztán már nem volt kedvem, meg ezek szerint másnak sem volt kedve egy kis tempót menni... Tényleg elmehettél volna, és tényleg felértél volna az elõttünk lévõ sorra szerintem.
Aztán Esztergom elõtt lobogtam egyet MJani mögött (az király volt!!), és az utolsó emelkedõn meg még leszedtem pár embert.

Kategóriám elvileg nincs (férfi 3) hosszútávon, de megnyertem. Meg a férfi 4-et is (csak hát az amatõr kupa szabályai szerint oda nem sorolhatnak be...).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olvastam a beszámolót, milyen békés és biztonságos ehhez képest egy mtb verseny.

Tényleg így van.

A stéherezéseket sosem vette be a gyomrom, miért kell ezt csinálni? Mert biztos mások is ezt teszik? És ha õk nem csinálják, hátrányba kerülnek?

Bukásból, defektbõl való felérésre nincs vele semmi bajom.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Az én órám se bírta az esõt, de nem is vártam tõle mást, mert már sokszor beázott. :)
Ha tudnád, hogy mi milyen félelmetesen lassan haladtunk Gyermelytõl Tátig...
A versenyrõl írtam a blogomon egy beszámolót.

Olvastam a beszámolót, milyen békés és biztonságos ehhez képest egy mtb verseny.
A stéherezéseket sosem vette be a gyomrom, miért kell ezt csinálni? Mert biztos mások is ezt teszik? És ha õk nem csinálják, hátrányba kerülnek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jo olvasmany. Nekem is irogatni kellene, erdekes lenne visszaolvasni az unokanak 70 evesen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Garminom nem birta az esos idot, a szintmeres legnyomas alapon nem lett az igazi, de a weben van korrekcio feltoltes utan, 1234m szintet hozott.

Az elso fel oram atlaga 41.68 km/h volt, de meg a leszakadas utan is, egy nagyobb "hegy" utan is az elso ora atlaga meg mindig 39 km/h felett volt.
Azert valahogy csak sikerult lerontani a celig. :)
Kínok Kínja 2011 by timeslip.hu at Garmin Connect - Player

Az én órám se bírta az esõt, de nem is vártam tõle mást, mert már sokszor beázott. :)
Ha tudnád, hogy mi milyen félelmetesen lassan haladtunk Gyermelytõl Tátig...
A versenyrõl írtam a blogomon egy beszámolót.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Garminom nem birta az esos idot, a szintmeres legnyomas alapon nem lett az igazi, de a weben van korrekcio feltoltes utan, 1234m szintet hozott.

Az elso fel oram atlaga 41.68 km/h volt, de meg a leszakadas utan is, egy nagyobb "hegy" utan is az elso ora atlaga meg mindig 39 km/h felett volt.
Azert valahogy csak sikerult lerontani a celig. :)
Kínok Kínja 2011 by timeslip.hu at Garmin Connect - Player

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Bakker, most olvastam, hogy idén is milyenek voltak a körülmények.
Pedig reggel még az óra is keltett fél 7-kor de kinéztem az ablakon meg hánytam-vetettem a dolgot és otthom maradtam. Így utólag nem bánom.
Ismerem azt a környéket és nem akartam 50-60-al szar úton esõben és szélben pusztán passzióból kockáztatni a testi épségemet meg a bringáét sem ja és másokét sem ha rajtam esnének el (eddig erre hála istennek nem volt példa, de még én sem buktam versenyen pedig volt pár rázós szitum, gyorsan le is kopogom)
Az Ora-hotels kritikát meg a mentõ kritikát nem teljesen osztom bár van benne igazság. Ha már ott a mentõ akkor miért nem megy a mezõny után? Ez egy olyan verseny ahol senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy elinduljon. Mindenki nagylány már annyira, hogy eldöntse, kell-e ez neki, megér-e ennyi kockázatot. Nincs pénzdíj, nincs UCI pont, igazából nincs semmi. Ezeknek a figuráknak (jelenlegi vagy volt Conti, ProConti csapattagok) még az elismertség sem, õk más ligában fociznak. A Fejesnek meg nem az amatõr kupában lenne a helye, de ezt õ tudja.
Azzal, hogy egy "profi" sportoló ilyen körülmények mellett a semmiért elindul egy ilyen "bokorugrón" szerintem felesleges kockázatot vállal.

Szombatt délután egyébként sajnos nekem is mentõt kellett hívni valakihez a Pilis egyik erdészeti útján, ott kb 45-50 perc volt amíg kijöttek - mondjuk ez bonyolult volt mert a helyszínen nem volt térerõ, lezárt sorompó is volt és messzirõl jött a mentõ is. A sérült lány szerencsére megúszta egy eszméletvesztéssel és agyrázkódással és vennie kell egy új sisakot

Kinok Kinja...

Nevehez huen megint igazi szenvedes volt.
Megint nem fertem fel az elso oldalra az eredmenylistan, de a bolyombol azert felertem masodiknak, es Esztergom kornyeken meg tamadgattam is.

Hereg utan a lejton lefele az elottem 20meterre tekero elott max. 10meterrel 2 õz (anyuka es picinye) futottak at keresztbe... Ha harman vannak a vadak, akkor tuti a bukas.

Amator verseny... Hat nagyon nem ugy tunik. Nagyon komoly mezony volt. Bakker 50-60-nal menni sikon azert az igazi amatoroknek nem egeszseges, foleg egy jardaszigetekkel teli falu kozepen. Egy nagyobb perecet lattam, egyszer nem sokon mult, hogy en is elfekszem, es masokat is lattam a bukas hataran.
De ahogy olvastam, volt is tobb komolyabb perec is. Jobbulast minden erintettnek!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kinok Kinja...

Megint nem fertem fel az elso oldalra az eredmenylistan, de a bolyombol azert felertem masodiknak, es Esztergom kornyeken meg tamadgattam is.

Hereg utan a lejton lefele az elottem 20meterre tekero elott max. 10meterrel 2 õz (anyuka es picinye) futottak at keresztbe... Ha harman vannak a vadak, akkor tuti a bukas.

Amator verseny... Hat nagyon nem ugy tunik. Nagyon komoly mezony volt. Bakker 50-60-nal menni sikon azert az igazi amatoroknek nem egeszseges, foleg egy jardaszigetekkel teli falu kozepen. Egy nagyobb perecet lattam, egyszer nem sokon mult, hogy en is elfekszem, es masokat is lattam a bukas hataran.
De ahogy olvastam, volt is tobb komolyabb perec is. Jobbulast minden erintettnek!

Ezen röhögtünk, hogy ha a Lovassy nyeri, akkor az lesz a Velo-n a fõcím, hogy "Az Ora Hotels kontinentális csapat versenyzõje nyerte a Magyar Amatõr Kupa x. fordulóját" ? :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Kinok Kinja...

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Én kék RSP-t használok, ami elvileg nedves idõre való.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En egyszer tettem ilyen finommechanikai (varrogep, stb) olajat lancra, mert nem voltam otthon es muszaj volt kenni. Nem ajanlom. Kenni ken, de nem csak a lancot. En nem ajanlom.
Zefal dry lube: Nem tart sokaig, 300-400km utan kenni kell, viszont egeszen tiszta maradt minden.
Motorex dry lube: Sokaig tart, de a Zefalhoz kepest eleg dzsuva tole minden, persze az olajnal sokkal jobb.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Defekt és vágásnak jobban ellenálló külsõt keresek. [...] Tavaly egy Maxxis Detonator volt az áldozat, futófelületen vágás.

Most gondolkodom a Ceramic Wet kenõanyagukon. Használta már valaki?

Gumi: A Detonatoron nekem is lett egy vágásom, pedig alig van benne. Hátul Schwalbe Luganom van, elég puha összetétel, kb. 700-at raktam bele idén, a középsõ sávban már látszik kopás, bár szerintem kétszer annyi vagyok, mint néhány sporttársam. Vágás még nem került bele, pedig egyszer hegyes kavicsokon is blokkoltam.

Olaj: Én a varrógépolajra esküszöm. Nem tudok konkrét márkát, itthon találtam, elég híg olaj, esõben nem a legjobb, illetve az elsõ 25 km-en elég csúnya, ahogy a felesleg kifolyik és kimossa az összes dzsuvát belülrõl. 500 km-t mentem vele, kb. 3-szor áttöröltem száraz ronggyal, hogy a felesleg lejöjjön, de egyáltalán nem nyikorgott még. A lánc lazábbnak tûnik tõle, de sokkal jobban fut, könnyebb a váltás is.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólásokat!

Most van ~3800Ft-ért a bike24-en a Vittoria gumi, amit bloke ajánlott. Szerintem veszek belõle. Jókat írnak róla.

Száraz kenõanyagból még próbáltam PTFE tartalmú sprayt. Na az néhány km-en belül elfogyott a láncról.
Teszek egy próbát a Ceramic Wet csodával. Majd referálok.

GT_Atee thx, utánanézek.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Próbáld ki a Rohloff láncolajat,én amióta megismertem csak azt használom,ami már elég régen volt.
GT-Atee

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Én Joe's nanotechnológiás olajat /száraz idõre valót/ próbáltam, de egyáltalán nem voltam vele megelégedve,
páran írták a fórumon hogy mekkora szuper cucc... nekem sajna nem jött be
csak országuton használtam 60km-t nem bírt ki.
Hasonló problémát tapasztaltam én is mint te, azóta visszatértem az olajhoz,
igaz ettõl tiszta dzsuva lesz a hátsókerék de legalább nincs gond a kenéssel.

Finish Line Wax kenõanyagot használok a láncra egy hónapja, de leírásukkal egybevágva tényleg nem tart sokáig. Ahogy tapasztalom, kb 50km után elkezd nyikorogni egy-egy láncszem, illetve addig is olyan mintha tök szárazon menne a lánc. A láncot megfelelõen elõkészítettem zsírtalanítással. Ennek ellenére hamar kimegy belõle.
Most gondolkodom a Ceramic Wet kenõanyagukon. Használta már valaki?[/QUOTE]

Próbáltam a Rohloffot, sõt használom is, de szerintem iszonyat drága.....