Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

en Durano S-t fogok feltenni ha elkopnak a mostaniak. konnyu, jol gurul, de van benne defektvedelem is.

Mennyi idõ alatt kopnak el alattad az outi külsõk? Mert ahogy nézem alattam az elsõ gumi hamarabb fog elöregedni, mint elkopni.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Megnyugtatlak, a tévhitekkel ellentétben a hasizmozástól kb 0,0000001%-kal fog jobban leégni a hasadról a zsír.
No, es mi a tuti? Mert bringatol ugyan megy le, de nem megy le mind, messze nem.
"profi" eves az nem jatszik.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Delma,
Ez a Magellan vaz lesz a 191cm-hez? Szemre max 58-as nak latszik
A 100kg nem olyan extrem, persze a szuperkonnyu "terhelt" alkatreszeket nem erdemes feltenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en Durano S-t fogok feltenni ha elkopnak a mostaniak. konnyu, jol gurul, de van benne defektvedelem is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Megnyugtatlak, a tévhitekkel ellentétben a hasizmozástól kb 0,0000001%-kal fog jobban leégni a hasadról a zsír.

Tudom, de ha már lemegy onnan a zsír, legalább kocka legyen a helyén... :D
Ott virágozz, ahova elültettek!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a gumi még mindig kérdéses.
3-4 között vacilálok
mindegyik 23-as, hajtogatós vagy drótos

Hutchinson Equinox
Continental Ultra Sport
Schwalbe Lugano Puncture Protection

25-ös (ez a legszimpibb)
Schwalbe Stelvio RaceGuard HS376

Én 25öst néznék a helyedben, és legyen benne defektvédelem.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Ilyen Stelvioval mentem egy évig, javasolom. Én országútira drótos gumit nem vennék, az viszont tuti.

"Sokkal kevesebb helyet foglalnak a csapatbuszban, illetve a mezeken is lehet spórolni."
De a különbözet elmegy a járulékos laborköltségekre! Meg aki Spanyolországból hozat húst ugyebár...

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

90-100 kilóval hogy mertek országúti bringára ülni? Miot gondoltok, szerencsétlen profikat miért kell lefogyasztani 60 kilósra?

Sokkal kevesebb helyet foglalnak a csapatbuszban, illetve a mezeken is lehet spórolni.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
a gumi még mindig kérdéses.
3-4 között vacilálok
mindegyik 23-as, hajtogatós vagy drótos

Hutchinson Equinox
Continental Ultra Sport
Schwalbe Lugano Puncture Protection

25-ös (ez a legszimpibb)
Schwalbe Stelvio RaceGuard HS376

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Továbbra is

Látom szmájli nélkül nem lehet viccelõdni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Amúgy 168/65 vagyok most kb, de a hasamból nálam is mehetne le. :D A combom meg vádlim megformálta már a bringázás, amióta csinálom, elõtte 75 körül voltam ~4 éve.

Csak az a baj amúgy, hogy a hasizmozáshoz lusta vagyok és imádok fõzni és ezzel együtt enni is. :D

Nha mindegy.

/Off

Megnyugtatlak, a tévhitekkel ellentétben a hasizmozástól kb 0,0000001%-kal fog jobban leégni a hasadról a zsír.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

90-100 kilóval hogy mertek országúti bringára ülni? Miot gondoltok, szerencsétlen profikat miért kell lefogyasztani 60 kilósra?

Gondolom, õk karbonvázas gépekre ülnek. Egyébként anno én is azért váltottam MTB-re, mert féltem, hogy egy outi nem bírna el.
Tavaly megnyugtattak, hogy elbírna az is, de már hozzászoktam az össztelóhoz... :-)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Amúgy 168/65 vagyok most kb, de a hasamból nálam is mehetne le. :D A combom meg vádlim megformálta már a bringázás, amióta csinálom, elõtte 75 körül voltam ~4 éve.

Csak az a baj amúgy, hogy a hasizmozáshoz lusta vagyok és imádok fõzni és ezzel együtt enni is. :D

Nha mindegy.

/Off

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

simán:D ja, én napi 8-14 órát a gép elõtt dolgozom sajnos, (3D modellezés) és baromira hiányzik a mozgás:| jövõre szeretnék elindulni amatõr versenyeken, az idei szezon a felkészülésrõl és a bringa megszokásából fog állni. meg fogynom kell 10 kilót:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Látom szmájli nélkül nem lehet viccelõdni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Nha ja. Szerintem simán belefér, nem tudsz grammbuzulni, ez tény, de ettõl még bírni fogja a bringa. (Amúgy Én pl 65 vagyok. :D )

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Azért kell fogyasztaniuk, hogy õk legyenek a világ leggyorsabbjai és ne vigyenek plussz súlyt.
90-100 kilósan lehet csak egészség megõrzés a cél, ami igen pozitív!
Nekem van egy ismerõsöm õ 130 kg-val teker és lehet zavarba is jönnél mellette, mert nagyon jól teker.
A bringának és a keréknek semmi baja! És véleményem szerint inkább tekerjen mint otthon ülve zabálja a chipset a tévé elõtt

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

hali!

én 90kg vagyok, tegnap estem túl életem elsõ országúti edzésén, én is most vettem és ugyanígy rengeteget paráztam, hogy az én súlyom+vékony kerék+magyar utak nem a legjobb kombó :)
de keréknyomás 8.5bar és semmi gond. szokni kell, az tény, én is a montit nyúzom egy ideje, ahhoz hasonlítani sem lehet. ezzel a 8.5barral gyakorlatilag a legkisebb repedés is nagyot üt, kavicsot, kátyút kerülnöm kell. ez van, rólam még azért remélhetõleg lemegy pár kiló, aztán nyugodtabb leszek.

Hát nem tudom, de nekem pl az outin, ha lapos a kerék (5-6Bar között), akkor sokkal jobban érzem a visszaütést, mint 8-9 bar között.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A váltónál tudtam hogy fontos. Mindig xtr-t (SP-41, gondolom a duraace is ugyanez) használtam belõle, tömített kupakok, alacsony súrlódású bovdenek. A fekete bovdenek nekem nem jöttek be az említett ok miatt. De a féknél nem gondoltam, hogy ennyi erõ el tud veszni benne.
Komolyan évente kell cserélni az országútin? Mert montin is kb és azért ott több kosz éri.

jaja, nekem is volt olyan országuti bovdenem, hogy semmit nem fogott a fék, egy bovden csere pedig csodákat mûvelt

Én ha érzem, hogy nem jár a szokott könnyedséggel a bovden, akkor öntök bele mûszer olajat. Ha már ez sem segít, akkor komplett bovden, bovdenház csere (kb. 500 Ft) és pár évig megint jó lesz.

Elsõ váltónál volt úgy, hogy a régi bovdenházba befúztem az új váltókarral érkezõ bovdent és konkrétan nem lehetett váltani vele, annyira beragadt.