Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
ez a fék-fék a Balaton Maratonon is nagyon népszerû volt, fõleg az elején, amikor még nem szakadtak le a lassabbak. Hiába a bolyban haladást is tanulni kell. Három éve még nem volt komfortos nekem sem, ha szorosan mentünk, most már nem érdekel, bár inni még mindig nem szeretek a tömegben negyvennel hajtva. Mindenesetre egy kátyú pont ilyen esetekben tud bukást okozni, láttam már egypárszor. Az elsõ átmegy rajta/kikerüli, a második meglepõdik de még megússza, a többiek meg ahogy sikerül. Szóval jók azok a jó kis sima osztrák utak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azert uthiba es uthiba kozott van kulonbseg.

Amikor tavaly a Kinok Kinjan akkora godrot fogtam, hogy letort a nyeregtaskam es ugy lecsusztak a fekkarjaim, hogy elkezdett fogni mindket fek, hat ilyenekbe megse kellene belemenni.

Nem azt mondtuk, hogy menj bele a keréktörõ kátyúkba.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Azert uthiba es uthiba kozott van kulonbseg.

Amikor tavaly a Kinok Kinjan akkora godrot fogtam, hogy letort a nyeregtaskam es ugy lecsusztak a fekkarjaim, hogy elkezdett fogni mindket fek, hat ilyenekbe megse kellene belemenni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Rettentõen túl van aggódva ez a kátyu kérdés. Tudom, hogy tényleg van olyan, ami gondot okozhat, de azért az már egy kissé túlzás, amikor azt látom, hogy a versenyen a gyerek jobbra-balra cikázik minden kis mélyedés miatt és folyamatosan mondogatja, hogy "fék-fék-fék"

Egyetértek. Én sem szeretem az úthibákat, ha egyedül megyek vagy ha csak kevesen vagyunk én is kikerülöm õket, de ha kell átmegyek rajtuk akár 60 feletti tempónál is. Bolyban a tekerésrõl meg... én sem vagyok egy profi versenyzõ, de hihetetlen, hogy sokan mennyire nem tudnak kanyarodni és bolyban egyenesen menni. Azzal semmi bajom ha akár hosszabb távon is összeérünk, csak az elsõ kerekemet ne akarják elvinni. Ja meg az autók kikerülése és az állandó fék-fék-fék, annyi hely van általában, hogy bõven ki lehet kerülni, a fékezésbõl mindig csak bukás lesz.
Egy dolog ami nekem komoly gondot okoz, nagyon sokat kell fékeznem bolyban, mert egyszerûen sokszor tekerés nélkül is rágurulok az elõttem haladóra.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Rettentõen túl van aggódva ez a kátyu kérdés. Tudom, hogy tényleg van olyan, ami gondot okozhat, de azért az már egy kissé túlzás, amikor azt látom, hogy a versenyen a gyerek jobbra-balra cikázik minden kis mélyedés miatt és folyamatosan mondogatja, hogy "fék-fék-fék"

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Petter!
Ismerõs érzés, nekem is vannak hasonló tapasztalataim. Mondjuk a hazai szervezõk védelmére legyen mondva, kint olyan szponzorok állnak egy-egy ilyen rendezvény mögött, amelyekrõl a hazaiak álmodni sem mernek.
Még annyi, ha kimegyünk versenyezni, gyakran olyan fanatsztikus tájakon megy a pálya, már csak azért megéri. Meg látni ahogy a sok osztrák nyugdíjas elsuhan mellettünk, fene a szájukat.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
OK, akkor látom nem vagyok egyedül ezzel a fékkar oxidációval...

Más: tavaj elindultam egy osztrák versenyen amit nagyon élveztem - még azt is figyelembe véve, hogy sikerült elnavigálnom és nem a hosszú, hanem csak a közepes távra mentem, mondjuk az is 120 kili volt - és a regisztráció során megadtam a címem is. Tegnap meg nagy meglepetésemre kaptam postán egy A4-es 6-7 oldalas színes-szagos katalógust, meghívót a 2011-es versenyre térképpel, tudnivalókkal, mindennel. Az emilem is megadtam de nem emailt kaptam.
Csak pár gondoloat errõl: 40Euro körüli nevezési díjba ott belefért egy mez, frissítés, versenyzérse maximálisan alkalmas utak, biztosítás, és még ez a meghívó is. Ezt így is lehetne csinálni. Egészen más úgy menni egy mezõnyben, hogy TUDOD, hogy jó az út és nem folyamatosan azon parázol, hogy mikor és hol lesz kátyú, ezt csak akkor tudod értékelni, ha már mentél ilyen körülmények között.
Maximális tisztelet az itthoni versenyszervezõknek, de én ezentúl csak nagyon indokolt esetben fogom szivatni magam egy itteni mezõnyversenyeken az ismert körülmények miatt amibõl nekem a versenyzésre alkalmatlan útvonalak a leginkább problémásak.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
42.5 km volt a táv, rövidnek nem mondanám. Nyílván mérlegelve van, hogy mibõl lenne a nagyobb veszteség.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen rövid távra is visznek magukkal zselét. Amíg kibontja meg meg beszippantja tök sok idõ elmegy. Meg még inni is kell rá... azt hittem elõtte töltik fel õket, közben már csak vizet vagy max izot isznak rá.
11:38:11 IM 2012

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Wiggins milyen jó helyet talált zselé tárolásra.

Feltöltött kép

ez jó!
a "kormányszárra" meg már csak annyit írtak, hogy.....bár mindenki látja...:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ezekrõl is kijelentették, hogy jobb a légellenálásuk, mint a hegyesnek.

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>a nyúlvány nélküli aero sisakoknak jobb a légellenállása??
Helyes fejtartassal lehet nem jobb, (de nem is rosszabb sokkal) viszont ha logatja a fejet, akkor jobb lehet, mint a csucsos. Es hat ki nem logatja. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Ezt így szoktuk :) mûzliszelet zselé, ilyesmik simán :)

szerk: ezeknek a nyúlvány nélküli aero sisakoknak jobb a légellenállása??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

http://www.grassykno...4-IMG_9180a.jpg

Én is ott tartom a könnyebb laposabb kajákat.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Feltöltött kép

Gattuso

Gattuso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Hogy hirdessem meg szerinted, milyen tipusként vagy névvel?
köszi

cross/trekking

Gattuso

Gattuso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hogy hirdessem meg szerinted, milyen tipusként vagy névvel?
köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az a vicces, hogy abban bringázom.

itt van pár kép a dologról, bár ez nem az enyém de az enyém is kezd hasonlóan kinézni.
felpolírozni nem akarom mert akkor csak folyamatosan bemattulna, mint ahogy az alsó képeken is látszik. Akkor már lakkozni is kéne.

Refinishing Ultegra Lever Arms - Road Bike, Cycling Forums

Az én ultegrám is így nézett ki.

Gattuso

Gattuso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok ! tudom nem ide való, de kérlek nézzétek meg ezt a bringát, szerintetek ezt minek nevezik?mert én országútinak hirdettem de ismerõsöm szerint ez messze nem az.Hogy nevezik az ilyen bringát?
köszi ha segítetekhttp://sport.vatera.hu/kerekparozas/kerekpar/dinotti_aluvazas_orszaguti_kerekpar_1461087571.htmlhttp://sport.vatera....1461087571.html