Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
itt van olyan menü, hogy kerékpár beállítás, elég hasznos
Erstetour

hali! köszi a tippeket. a vázméret tuti jó, elég alaposan lett kiválasztva. a stucnit már cseréltük rajta, mert rövid volt, az eladó-szerelõ srác szerint most jó. talán a kormány tényleg kicsit lentebb van a kelleténél. a pozíciónál inkább úgy érzem, hogy túlságosan elõre kell nyúlnom a kormányért, tehát inkább elõrébb kellene a nyerget, vagy nem kellett volna a stucnicsere, vagy legalábbis csak egy picivel hosszabra. a nyereg vízszintben van, azt megnéztem. ed a kormánynak azért valamivel lentebb kell lennie a nyergnél, hogy ne csak a hátsómon legy a súly, nem? én elég nehéz vagyok bringás léptékkel mérve a magam 88kilójával. majd próbálok változtatni a beállításokon, meg erõsítek kicsit vállra meg hátra.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

valószínûleg beállítás szükséges:

- derékfájás: nincs elég "íve" a hátnak és a derékra megy a súly és a rezgés, nem oszlik el, megoldás: nyereg hátratolása
- váll: túl egyenesen támaszkodsz a kormányon, megoldás hosszabb stucni. B verzió: lejt a nyereg és ezért a karoddal tartod magad
- nyak: valószínûleg mélyen van a kormány, ezért feszül a nyak a felnézéskor, megoldás : magasabb kormány
vázméret jó?

hali! köszi a tippeket. a vázméret tuti jó, elég alaposan lett kiválasztva. a stucnit már cseréltük rajta, mert rövid volt, az eladó-szerelõ srác szerint most jó. talán a kormány tényleg kicsit lentebb van a kelleténél. a pozíciónál inkább úgy érzem, hogy túlságosan elõre kell nyúlnom a kormányért, tehát inkább elõrébb kellene a nyerget, vagy nem kellett volna a stucnicsere, vagy legalábbis csak egy picivel hosszabra. a nyereg vízszintben van, azt megnéztem. ed a kormánynak azért valamivel lentebb kell lennie a nyergnél, hogy ne csak a hátsómon legy a súly, nem? én elég nehéz vagyok bringás léptékkel mérve a magam 88kilójával. majd próbálok változtatni a beállításokon, meg erõsítek kicsit vállra meg hátra.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

én most kezdtem országútin tekerni, elõtte fitnesz (trekking) bicóm volt és azt veszem észre, hogy az országútin már egy óra után mocskosul fáj a derekam+vállam+nyakam. ez természetes és majd hozzászokom, vagy valami nincs jól beállítva?

valószínûleg beállítás szükséges:

- derékfájás: nincs elég "íve" a hátnak és a derékra megy a súly és a rezgés, nem oszlik el, megoldás: nyereg hátratolása
- váll: túl egyenesen támaszkodsz a kormányon, megoldás hosszabb stucni. B verzió: lejt a nyereg és ezért a karoddal tartod magad
- nyak: valószínûleg mélyen van a kormány, ezért feszül a nyak a felnézéskor, megoldás : magasabb kormány
vázméret jó?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
én most kezdtem országútin tekerni, elõtte fitnesz (trekking) bicóm volt és azt veszem észre, hogy az országútin már egy óra után mocskosul fáj a derekam+vállam+nyakam. ez természetes és majd hozzászokom, vagy valami nincs jól beállítva?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
egy hetes hasmenés-> -6Kg zsír és izom, erõs kiszáradás
ilyen vékony már régen voltam.
ha lenne izom a hasamon, akkor látszódnának a kockák..:)
elszállt minden erõm, de hátszélben síkon, már egész jól megy a pörgetés....:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
a nasit kell kerülni, az a fõellenség! meg cukor, meg a finomliszt.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

épp a szénhidrát hízlal, a fehérje nem...
akkor te fordítva mûködsz

Energia van pl a zsírban is. És a szénhidrátot optimálisabban használja fel a szervezeted mint a zsírt.
Nekem kezd lassan kockásodni a hasam, mert mióta Pesten vagyok, nem az van hogy benyúlok a spájzba és ott a kaja :) szinte csak tésztát és rizst eszem, pici olivaolajjal és fûszerekkel, ez megy 1,5 hete kb....
Mérlegen rég álltam, de gyanítom már 58 alatt vagyok.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

és mikor van jókor? csak hogy tanulhassunk.

Kindl Gábor: 10.000 kalóriás reggeli | Ironman - Triatlon - Duatlon

a ppt file-t is nézd meg! ez szerintem elég jól összefoglalja a dolgot.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Tread ("Q Factor")

The tread, or "Q factor" of a crank set is the horizontal width of the cranks, measured from where the pedals screw in. The wider the tread, the farther apart your feet will be. It is generally considered a good idea to keep the tread fairly narrow. There are three main reasons for this:

The hip joint is optimized for walking, and in normal walking the footsteps are pretty much in line, with little or no "tread."
For standing pedaling, the farther out the pedals are from the centerline, the harder you have to pull on the handlbar to counterbalance the tendency of the pedaling force to tip the bike sideways.
The wider the tread, the higher the bottom bracket needs to be to prevent clipping a pedal while pedaling through a turn.

Older bikes were generally designed to keep tread to a minimum, but starting in the late 1970s there has been a trend to wider tread, for a variety of reasons:

The popularity of triple-chainwheel cranksets has moved the right side outward.
Front derailers designed for triple-chainwheels have a more 3-dimensional shape to the derailer cage, which requires more clearance between the large chainring and the right crank.
Mountain bikes have wider-spaced chainstays for tire clearance, which requires moving the chainwheels outward so they won't hit the chainstays.
Newer bikes with more sprockets in back move the chainline outboard.

Mjani: alattam is csak a hatso gumi kopik, igaz az se nagyon. Hozza vagyok szokva hogy mtb-n jobban gyilkolodnak a kulsok.

es en is ugy tapasztaltam hogy sokkal jobban fogyok [hasrol] miota futok mint mikor csak esznelkul csinaltam a feluleseket. Az is jo mert erosit, de fogyni teljes testrol kell, es majd a szervzetet tudja hogy honnan veszi el a folosleget. ha a hason van a legtobb, akkor onnan fogja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Dura Ace carbon eléggé akciósan..

SHIMANO Dura-Ace FC-7800C - S-TEC sports

egy átlag országúti karnak mekkora a q faktora? Az micsoda egyáltalán? Valami terpesztési szélesség?

azannyát milyen kerékszett.. Zippék felköthetik a nadrágszíjat..

http://s-tec-essence...cts/"RRZR 92.2"
11:38:11 IM 2012

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Nem hizlal, ha elégeted. Sõt a fogyásban is segít, ha jókor eszed.

és mikor van jókor? csak hogy tanulhassunk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem hizlal, ha elégeted. Sõt a fogyásban is segít, ha jókor eszed.

A sebesség mindent megold.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Hát nem tudom, de nekem pl az outin, ha lapos a kerék (5-6Bar között), akkor sokkal jobban érzem a visszaütést, mint 8-9 bar között.

igazából nem a felütésre gondoltam, hanem döcögésre. ráz mint a hétnyavaja, meg kell szoknom.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

90-100 kilóval hogy mertek országúti bringára ülni? Miot gondoltok, szerencsétlen profikat miért kell lefogyasztani 60 kilósra?

elég rosszul is néznek ki szegények :) mit mondjak, nem túl férfias látvány egyik sem :D (gondosan pakolom a szmájlikat!) én azért ültem bringára, mert a futást sérülés miatt nem tudtam folytatni. a fitnesz bringát gyorsan kinõttem, 100km-t már azon nem volt túl kényelmes letekerni, így jött az országúti.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ez kb. olyan, hogy ha cigizel rákos leszel, ha nem, akkor nem. A túlzott fehérjebevitel is zsírrá alakul.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Pontosan. Én pl nem tudok annyit edzeni, hogy ha rendesen eszem (annyit amennyit akarok) akkor ne hízzak mellette.
Ami nekem használ, hogyha szénhidrátként viszem be a legtöbb energiát. Akkor tudok fogyni.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Delma,
Ez a Magellan vaz lesz a 191cm-hez? Szemre max 58-as nak latszik
A 100kg nem olyan extrem, persze a szuperkonnyu "terhelt" alkatreszeket nem erdemes feltenni.

60-as, és mérve is az:) átlépési magasságommal számítva 59,xx így gondoltam ideális
58-as volt a legnagyobb amit komplett bringaként árult a magellan, de volt pár 60-as váz is, ezt egy kis pesti üzletben leltem, pár éve már ott állt bagóért kínálták. ezzel indult az outis õrület, és már nem lesz visszaút:D

akkor a stelvio lesz, majd még otthon meg kell nézzem hogy befér - e elõre, hátulra még a 28-as is jólenne

a drótos országútinál nagy szívás azon kívül hogy nehezebb?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem sokat segített, hogy, ha a kalóriákat nem is számolgattam, de elõírtam magamnak idõközöket, hogy mikor eszek. Ha az ember nem figyeli, akkor szépen összecsipegeti napközben a felesleget. Másik dolog, amit szerintem sokan elrontanak, hogy többet esznek a bringa miatt: eszik elötte, mert kell az energia, eszik utána, mert most tekert és ilyenkor fontos stb.

Pontosan. Én pl nem tudok annyit edzeni, hogy ha rendesen eszem (annyit amennyit akarok) akkor ne hízzak mellette.
Ami nekem használ, hogyha szénhidrátként viszem be a legtöbb energiát. Akkor tudok fogyni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

>Megnyugtatlak, a tévhitekkel ellentétben a hasizmozástól kb 0,0000001%-kal fog jobban leégni a hasadról a zsír.
No, es mi a tuti? Mert bringatol ugyan megy le, de nem megy le mind, messze nem.
"profi" eves az nem jatszik.

Nekem sokat segített, hogy, ha a kalóriákat nem is számolgattam, de elõírtam magamnak idõközöket, hogy mikor eszek. Ha az ember nem figyeli, akkor szépen összecsipegeti napközben a felesleget. Másik dolog, amit szerintem sokan elrontanak, hogy többet esznek a bringa miatt: eszik elötte, mert kell az energia, eszik utána, mert most tekert és ilyenkor fontos stb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Megnyugtatlak, a tévhitekkel ellentétben a hasizmozástól kb 0,0000001%-kal fog jobban leégni a hasadról a zsír.
No, es mi a tuti? Mert bringatol ugyan megy le, de nem megy le mind, messze nem.
"profi" eves az nem jatszik.

A testzsírszázalékot kell annyira lecsökkenteni, más módszer nincs (a zsírleszíváson kívül :) ).