Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Úgy látom a nyerged lejt egy picit elõre. Én elsõ körben megpróbálnám, hogy milyen vízszintesen.

megnézem, bár ha jól emlékszem víszintmérõvel állítottam be.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Úgy látom a nyerged lejt egy picit elõre. Én elsõ körben megpróbálnám, hogy milyen vízszintesen.

mennyi a felsõcsõ hossza, mármint vízszintesen?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

not itt van akkor három kép, senkit ne tévesszen meg, futócuccban vagyok, nem ebben szoktam tekerni :)

komolyra fordítva a szót, remélem, hogy tud valaki ezek alapján segíteni a beállításban.

1

2

3

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
not itt van akkor három kép, senkit ne tévesszen meg, futócuccban vagyok, nem ebben szoktam tekerni :)

komolyra fordítva a szót, remélem, hogy tud valaki ezek alapján segíteni a beállításban.

1

2

3

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
nincsen, nyugodtan veheted a 105öst

Sok külömbség van a 105 és az Ultegra között?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Azt az atlepesit azert mert meg megegyszer, szerintem. Nekem nincsenek hosszu labaim, de a 183 centimhez 87cm tartozik.

na lemértem normálisan az átlépési magasságot, sõt, még saját magam is :)

én 181cm, az átlépési 86cm. ez így már normálisabb adatnak tûnik. még ma teszek fel fotókat a bicajról. remélem nem lõttem mellé ezzel a vázmérettel...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Csak versenyre. ;)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ezt már valaki betette a jövõ bringái topicba. Szerintem félelmetes, mi van ha arra gondol a versenyzõ, hogy fúú letörik a lábam olyan meredek ez a hegy de jó lenne váltani, de az edzõi utasítás szerint az adott áttételben kell felmenni? :D
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Gondolat vezerelt DI2... bakker. :)
Toyota Prius Project Parlee: Bike with gears you can change by using your mind | Mail Online

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ultegra 1 szintel magasabban van, mint a 105, gondolom gyorsabb váltás, meg könnyebb is maga a szett.
Ott virágozz, ahova elültettek!

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Sok külömbség van a 105 és az Ultegra között?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
gandros torolj par uzenetet, nem lehet irni neked :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
no, akkor ma délután megpróbálom rávenni az asszonyt, hogy kattintson le a bringán, meg én is lekattintom külön a gépet, aztán feltolom ide :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

az biztos, hogy a testmagasságomhoz képest elég rövidek a lábaim és inkább a felsõtestem hosszabb. tudjátok az itt a legnagyobb gond, hogy ha az ember totál kezdõ, akkor nem tudja mit állítson, milyen változtatás mit eredményez. az is lehet, hogy semmi gond a beállításokkal, egyszerûen csak vacak a bal vállam. mert az tényleg fura, hogy eleinte fájt mindkét vállam, a derekam és a hátam is, de most már csak a bal vállam fáj az orbeán. mondjuk ha meg a montin nem fáj, akkor mégiscsak a bringával nem stimmel valami. lehet, hogy csinálnom kéne egy fotót, ahogy a bicajon ülök és akkor tudnátok véleményezni. de nem nagyon akarok bohócot (még nagyobbat) csinálni magamból :)

a kõbaltás módszert ismerem, pont kitakarja a kormány az elsõ agyat, tehát e szerint oké a beállítás. a kormányt sajna följebb venni nem lehet, de nem is nagyon akarnám, mert szerintem az jó így, jól bele tudok feküdni.

egy fotó a bringáról sokat segítene

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
könyökölve még elmegy a nyereg,de ha felegyenesedsz,akkor instabil lesz az egész. kb 12 éve ültem idõfutam bringán,de az könnyebben volt irányítható. igazából triatlonos beállítás van a gépen,és sztem nagyon elõre került rajta a súlypont. ez okozhatja az irányítási gondokat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
donciccio,
Nem tudom ezen a nyergen hogy tud hajtani az ember, de biztos tudnak, kulonben nem gyartanak. Nekem szetkopna a combom belso oldala, az biztos.
Amugy szep gep, kezdonek idealis. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Azt az atlepesit azert mert meg megegyszer, szerintem. Nekem nincsenek hosszu labaim, de a 183 centimhez 87cm tartozik.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ugyan már, ez egy szakfórum, nem 4chan.
Ott virágozz, ahova elültettek!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
az biztos, hogy a testmagasságomhoz képest elég rövidek a lábaim és inkább a felsõtestem hosszabb. tudjátok az itt a legnagyobb gond, hogy ha az ember totál kezdõ, akkor nem tudja mit állítson, milyen változtatás mit eredményez. az is lehet, hogy semmi gond a beállításokkal, egyszerûen csak vacak a bal vállam. mert az tényleg fura, hogy eleinte fájt mindkét vállam, a derekam és a hátam is, de most már csak a bal vállam fáj az orbeán. mondjuk ha meg a montin nem fáj, akkor mégiscsak a bringával nem stimmel valami. lehet, hogy csinálnom kéne egy fotót, ahogy a bicajon ülök és akkor tudnátok véleményezni. de nem nagyon akarok bohócot (még nagyobbat) csinálni magamból :)

a kõbaltás módszert ismerem, pont kitakarja a kormány az elsõ agyat, tehát e szerint oké a beállítás. a kormányt sajna följebb venni nem lehet, de nem is nagyon akarnám, mert szerintem az jó így, jól bele tudok feküdni.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Én 182cm magas vagyok, 54-es vázzal.
Eleinte nekem is kényelmetlen volt és azt hittem kicsi a váz de, a kormányt feljebb vettem 2cm-el , stucni 120-ról 100-ra csere, nyereg elõrébb tol a mértanilag jó helyzettõl 2cm-t és láss csodát karosszék lett a bringa.
Ehez mondjuk egy fél szezonon kellett. :)

sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.
köszi, ha van még kedve valakinek ezzel foglalkozni :)

Sötétség nincs az csak a fény hiánya