Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nagyjából igen. bárki képes lenne rá, akinek megfelelõ az egészségi állapota. de nagyon kevés emberben van meg az a kitartás, ami el is viszi odáig, hogy teljesítsen egy ironman-t. meg persze baromi sok idõ is kell hozzá.

Nem a teljesítésre gondolok (mert az annyira nem nagy dolog), hanem arra, hogy 42es átlagot tud tekerni ilyen hosszú távon.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Apropó, bár teljesen off topik, de nem tudjátok mi van a Szõnyi Ferenc kontra hememe összecsapással?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szóval az ironman-hez csak edzés kell és szinte semmi tehetség?

nagyjából igen. bárki képes lenne rá, akinek megfelelõ az egészségi állapota. de nagyon kevés emberben van meg az a kitartás, ami el is viszi odáig, hogy teljesítsen egy ironman-t. meg persze baromi sok idõ is kell hozzá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez kb 20% tehetség (vagy kevesebb) és 80% kemény munka (vagy több).

Szóval az ironman-hez csak edzés kell és szinte semmi tehetség?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Garmin connecten fent van pár edzése.
Olyan átlagokat megy olyan alacsony pulzussal, nekem már kb akkor magasabb, amikor lemegyek a bringáért :D

ez kb 20% tehetség (vagy kevesebb) és 80% kemény munka (vagy több).

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Lehet, mert 160fölött nem nagyon láttam (ami publikus)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olyan átlagokat megy olyan alacsony pulzussal, nekem már kb akkor magasabb, amikor lemegyek a bringáért :D

Lehet ám, hogy neki nem tud sokkal feljebb menni.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudom ki olvasta, de vannak benne erdekes dolgok: Major Joe Kropkó Péter nyomdokain

42 km/h feletti atlagot megy 180km-s idofutamon. Azt gondolom, ez nem rossz.
De ugye majd 1 ora uszas utan, es egy majd 3 oras maraton elott...
Es foleg hogy ezt a 42-es atlagot 145-os pulzussal!! :o

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
nekem nagyon durva a kép!
mondjuk nyomtatva az újságban még ütõsebb látvány!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Nekem ezen a képen furcsa Contador: (5. kép fentrõl)
www.velo.hu

lejtmenetben van talán? egyébként ment már õ is 52-56-os bringa között mindennel

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem ezen a képen furcsa Contador: (5. kép fentrõl)
www.velo.hu

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Akkor itt van pl õ:

Õ fékkar fogásban van ennyire lehajolva.

Amúgy meg igazából ez annyira testalkatfüggõ, hogy kinek hogy kényelmes (persze a helyes tartás határain belül).

Elmeccselhetnénk a végtelenség, újabb és újabb képekkel. Amiért megmutattam a Wiggins képet, csak arra péda, hogy nem csak idöfutamon megy az ember vízszintes háttal. Wiggins se ül állandóan így, õ is szokott magasabban ülni, nyújtottabb karokkal.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Akkor itt van pl õ:

Feltöltött kép

Õ fékkar fogásban van ennyire lehajolva.

Amúgy meg igazából ez annyira testalkatfüggõ, hogy kinek hogy kényelmes (persze a helyes tartás határain belül).
Ott virágozz, ahova elültettek!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
sztem sincs gond a tartásoddal. a vállad fáj,ugye? nem volt vállsérülésed? nem fázott e meg? elég laza e? nicoflexel kend be,és úgy tekerj. sokat segíthet. így elsõre azt mondtam volna,h kicsi a váz a magasságodhoz képest,de a fotók alapján sztem pont jó neked.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az jó. :)

Amúgy bloke nem a görnyedéssel van a gond, szerintem, hanem az, hogy nagyon elõre dõl, egyenes a hát, az király, de nagyon elõre dõl ettõl még. Ilyen szögben a hát kb idõfutam bringán van.

Például ezen az idõfutam bringán? ;)

Feltöltött kép

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Amúgy bloke nem a görnyedéssel van a gond, szerintem, hanem az, hogy nagyon elõre dõl, egyenes a hát, az király, de nagyon elõre dõl ettõl még. Ilyen szögben a hát kb idõfutam bringán van.

igen, és is azt érzem, hogy messze van a fékkar :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Ott virágozz, ahova elültettek!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
na most egy barátom révén jött egy lehetõség, jövõ héten felmegyek pestre és az egyik üzletben segítenek beállítani, testreszabni az orbeát.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nekem úgy tûnik, hogy a fékkar fogós képen már eléggé görnyedsz, hogy elérd a fékkarokat rendesen. A hátad már-már vizszintes, kis túlzással. Ilyen felsõtest helyzet akkor szokott adódni amikor alsó fogásban megy az ember.
Szoktál alsó fogásban menni? Akkor is eléred kényelmesen a kormányt (nem a legalsó törést hanem a középsõt)? Mennyit tudsz így menni kényelmesen?
Szerintem fékkar fogásban nem kéne ennyire görnyedni.
Ha nagyon elõre dõl a test akkor több terhelést kap a kar / vállak és kevesebben a fenék. Ha jön a kormány közelebb vagy magasabbra akkor csökken a kar/vállak terhelése és nõ a fenéké. Ehhez jön még az, hogy nagyon görnyedve állandóan felfelé fordítod a fejed, hogy elõre nézz, ez is nyak / váll terheléssel jár.
Látom, hogy a stucni koppon fent van már. Esteleg megfordíthatod a stucnit (ezzel hátrébb is jön a kormány). Így legalább 1,5-2cm-el lesz magasabban. Ez egyébként elég nagy változás. Amatõr szinten átlagos csípõ/hát hajlékonysággal ilyen méretben a fékkar teteje (ahol normál esetben átfogod) és a nyereg közötti függõleges ejtés 7-9 cm szokott lenni. én megmérném ezt is. Szemre ez több.
Hasonló pozíció változást lehetne elérni 1cm-el rövidebb stucnival is. Ha a kormány/fékkar ejtés rendben van és nem túl sok akkor én a stucnival próbálkoznék.
Egyébként és 178 vagyok, 54-es vázzal, 11-es stucnival és 8cm-es fékkar eséssel elég mély ejtésû kormánnyal. Sõt, szezon elején ez a kombináció is sokszor tûnik hosszúnak, míg szezon végén meg rövidnek.

Szerintem meg alapvetõen nincs probléma a tartásával. Pont, hogy nem görnyed, viszonylag egyenes háttal ül. A karja is hajlított, könnyedén eléri a fékkart. Az x-iont oldalán mindig jókat derülök, hogy milyen testartással képesek emberek megülni egy kerékpárt. Ott látni nagyon magasan, nyújtott karral, elõrecsapott vállal és görbe háttal ülõ emberkéket. Inkább nem teszek be képet, (már nem tudom kitõl lopva a hasonlatot, ha van egy zsákban 99 pin@ és egy f@sz, én garantáltan a f@szt húzom) nehogy innen legyen valaki. :)