Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintem a négy állításból csak a második igaz.

semmi különbség nincs. az ultegra pár gr-al könnyebb, 105 kicsit tartósabb. általában ugyanannyiba is kerül a két szett.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ezt én is javasolnám, úgy látom a térded a pedál középvonalnál hátrébb van valamivel elsõ pedál állásban, bár nem látszik pontosan a képen.

megpróbálom ezt is. megpróbálok mindent :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Sok külömbség van a 105 és az Ultegra között?

semmi különbség nincs. az ultegra pár gr-al könnyebb, 105 kicsit tartósabb. általában ugyanannyiba is kerül a két szett.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ja, majd holnap forgatunk a nejemmel egy kis tízperces szösszenetet :D

meandmywife.avi

arra figyelj nehogy 18+ anyag legyen :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ezt én is javasolnám, úgy látom a térded a pedál középvonalnál hátrébb van valamivel elsõ pedál állásban, bár nem látszik pontosan a képen.

Meg szerintem próbáld a nyerget is elõbbre tolni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

meg videót is csináljatok,ahogy görgõzöl. lehetõleg bringás ruházatban :) rángatunk itt téged,mint 1 marionett babát. :)

ja, majd holnap forgatunk a nejemmel egy kis tízperces szösszenetet :D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Nekem úgy tûnik, hogy a fékkar fogós képen már eléggé görnyedsz, hogy elérd a fékkarokat rendesen. A hátad már-már vizszintes, kis túlzással. Ilyen felsõtest helyzet akkor szokott adódni amikor alsó fogásban megy az ember.
Szoktál alsó fogásban menni? Akkor is eléred kényelmesen a kormányt (nem a legalsó törést hanem a középsõt)? Mennyit tudsz így menni kényelmesen?
Szerintem fékkar fogásban nem kéne ennyire görnyedni.
Ha nagyon elõre dõl a test akkor több terhelést kap a kar / vállak és kevesebben a fenék. Ha jön a kormány közelebb vagy magasabbra akkor csökken a kar/vállak terhelése és nõ a fenéké. Ehhez jön még az, hogy nagyon görnyedve állandóan felfelé fordítod a fejed, hogy elõre nézz, ez is nyak / váll terheléssel jár.
Látom, hogy a stucni koppon fent van már. Esteleg megfordíthatod a stucnit (ezzel hátrébb is jön a kormány). Így legalább 1,5-2cm-el lesz magasabban. Ez egyébként elég nagy változás. Amatõr szinten átlagos csípõ/hát hajlékonysággal ilyen méretben a fékkar teteje (ahol normál esetben átfogod) és a nyereg közötti függõleges ejtés 7-9 cm szokott lenni. én megmérném ezt is. Szemre ez több.
Hasonló pozíció változást lehetne elérni 1cm-el rövidebb stucnival is. Ha a kormány/fékkar ejtés rendben van és nem túl sok akkor én a stucnival próbálkoznék.
Egyébként és 178 vagyok, 54-es vázzal, 11-es stucnival és 8cm-es fékkar eséssel elég mély ejtésû kormánnyal. Sõt, szezon elején ez a kombináció is sokszor tûnik hosszúnak, míg szezon végén meg rövidnek.

köszi a részletes választ! szoktam alsó fogásban menni, és talán még kényelmesebb, mint a fékváltót fogni, de túl sokat így sem tudok menni, még van egy kis pocakom, az kicsit akadályoz :) a stucnimegfordítást ki fogom próbálni, már más is ajánlotta.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

oké, majd holnap csinálunk ilyeneket is!

meg videót is csináljatok,ahogy görgõzöl. lehetõleg bringás ruházatban :) rángatunk itt téged,mint 1 marionett babát. :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nha látom nem csak én ajánlom a stucni megfordítását. :) Meg szerintem próbáld a nyerget is elõbbre tolni.
Ott virágozz, ahova elültettek!

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nekem úgy tûnik, hogy a fékkar fogós képen már eléggé görnyedsz, hogy elérd a fékkarokat rendesen. A hátad már-már vizszintes, kis túlzással. Ilyen felsõtest helyzet akkor szokott adódni amikor alsó fogásban megy az ember.
Szoktál alsó fogásban menni? Akkor is eléred kényelmesen a kormányt (nem a legalsó törést hanem a középsõt)? Mennyit tudsz így menni kényelmesen?
Szerintem fékkar fogásban nem kéne ennyire görnyedni.
Ha nagyon elõre dõl a test akkor több terhelést kap a kar / vállak és kevesebben a fenék. Ha jön a kormány közelebb vagy magasabbra akkor csökken a kar/vállak terhelése és nõ a fenéké. Ehhez jön még az, hogy nagyon görnyedve állandóan felfelé fordítod a fejed, hogy elõre nézz, ez is nyak / váll terheléssel jár.
Látom, hogy a stucni koppon fent van már. Esteleg megfordíthatod a stucnit (ezzel hátrébb is jön a kormány). Így legalább 1,5-2cm-el lesz magasabban. Ez egyébként elég nagy változás. Amatõr szinten átlagos csípõ/hát hajlékonysággal ilyen méretben a fékkar teteje (ahol normál esetben átfogod) és a nyereg közötti függõleges ejtés 7-9 cm szokott lenni. én megmérném ezt is. Szemre ez több.
Hasonló pozíció változást lehetne elérni 1cm-el rövidebb stucnival is. Ha a kormány/fékkar ejtés rendben van és nem túl sok akkor én a stucnival próbálkoznék.
Egyébként és 178 vagyok, 54-es vázzal, 11-es stucnival és 8cm-es fékkar eséssel elég mély ejtésû kormánnyal. Sõt, szezon elején ez a kombináció is sokszor tûnik hosszúnak, míg szezon végén meg rövidnek.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Amúgy jha, amit Ave is írt, még elõbb, amikor a méretmegadáshoz postoltam a képet gondoltam kérek képet olyat is, de aztán kitöröltem a kérést.

Postolj egy olyat is légyszi, ha tudsz, amin tekerési pozícióban van a pedálon a lábad, a hajtókar függõlegesen áll, meg rendesen fogod a kormányt fékkar fogásnál. Meg postolj egy olyat is légyszi, amin csak simán kiegyenesedve vagy a nyeregben a kéz tartás nem érdekel, de a sarkad van a pedálon, nem a lábad eleje.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Amúgy jha, amit Ave is írt, még elõbb, amikor a méretmegadáshoz postoltam a képet gondoltam kérek képet olyat is, de aztán kitöröltem a kérést.

Postolj egy olyat is légyszi, ha tudsz, amin tekerési pozícióban van a pedálon a lábad, a hajtókar függõlegesen áll, meg rendesen fogod a kormányt fékkar fogásnál. Meg postolj egy olyat is légyszi, amin csak simán kiegyenesedve vagy a nyeregben a kéz tartás nem érdekel, de a sarkad van a pedálon, nem a lábad eleje.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nekem a vállam és felkarom akkor fáj, ha nem figyelek oda és nyújtott karral megyek. kicsit hajlítani kell, ebben segít a hosszú stucni is.

Sly! ha kiállva tekersz, nem ér a térded a kormányhoz?

nem, nem ér hozzá. amúgy nagyon is lehetséges, hogy tartáshiba is van a dologban!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nekem a vállam és felkarom akkor fáj, ha nem figyelek oda és nyújtott karral megyek. kicsit hajlítani kell, ebben segít a hosszú stucni is.

Sly! ha kiállva tekersz, nem ér a térded a kormányhoz?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
oké :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Megneztem volna egy rendes fekkarfogast inkabb, es pedallal also allasban, ha mar fotobol kell tippelni. Szerintem nagyjabol rendben van, talan messze van a kormanyod, de lehet csak tul hatul vagy a nyeregben, igy statikusan.

Leginkabb passz. :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Feltöltött kép

54cm a felsõcsõ hossza.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ezt mettõl meddig mérjem? nyeregcsõtõl a kormányig?

Feltöltött kép

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
A nyeregbe én is 'belekötnék' (megütöm, mit keménykedik! :D ). Nha de tényleg én pl vízimértékkel szoktam kimérni a vízszintest. Eddig még mondjuk mindig 'szerencsém' volt a nyergekkel, nem voltak kényelmetlenek így pozicionálva, nem törték a tököm, de pl azt tudom, hogy amikor még elõbbre fordítva hagytam, tudom, hogy derekam fájt, mert folyamatosan tartanom kellett magam a bringán. Mondjuk te nem ezt a problémát említetted, hanem a vállad, de lehet ez is hatással van rá.

Amit még ajánlok, próbálgasd a következõket állítani: nyereg elõre-hátra, fel-le (milliméterekben gondolkozz!) meg esetleg a stucnit is átfordíthatod, hogy felfele nézzen. Akkor nem dõlsz talán rá ennyire. JObban oszlik el a teher és nem a vállad kap mindent.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

mennyi a felsõcsõ hossza, mármint vízszintesen?

ezt mettõl meddig mérjem? nyeregcsõtõl a kormányig?