Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Még eszembe jutott egy kõbaltás módszer, de durva mérethiba ellenõrzésre jó: Felsõ kormányfogásban ha a kormány épp kitakarja a látómezõbõl az elsõ agyat akkor kb jó a nyereg-kormány távolság. Esetleg ezt csekkold le.

hát igen, ebben igazad van. szerintem amíg nem lát valaki igazán hozzáértõ bringástól, addig maradok a szopóágon... (egyébként orbea aqua váz)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Rebell, a Bikemag apróban az országútik között van egy Kuota Kharma Ultegra Sl-el 300ezerért, az ugye olyan 1100 euro, az sem rossz vétel és valamennyire nyilván alkudható, méretben is jónak tûnik. Nekem ilyen bringám lett volna, ha az osztrák bolt belemegy a részletfizetésbe...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Akkor te a másik véglet vagy :)

Azt mondják hogy az arány 2-2.2 szokott általában esni, ahol a 2 körül és alatta a hosszú láb-rövid felsõtest a 2.2 körül és fölötte meg a fordított véglet.

Elég rövid az átlépésije akkor, mert nekem is ennyi 168-as magassággal. De ha jól emlékszem, még 3 centivel többet is mértek (84cm)..

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Elég rövid az átlépésije akkor, mert nekem is ennyi 168-as magassággal. De ha jól emlékszem, még 3 centivel többet is mértek (84cm)..
Ott virágozz, ahova elültettek!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ha a 183 centidhez "csak" 81 cm az átlépésid akkor az arány 2.25 ami kifejezetten rövid láb hosszú felsõtestre utal (ha jól mérted)
Ebben az esetben egy 54 cm körüli felsõcsõhosszú váz biztosan rövid neked.

És pont ez a baj a canyon méretezõjével hogy csak az átlépésit veszi figyelembe a teljes magasságot nem.

sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.
köszi, ha van még kedve valakinek ezzel foglalkozni :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Stucnikból is vannak olyanok, ami ugye más szögben dõl, próbálkozz azzal is, illetve nem tudom, hogy le van-e méretre vágva alapból a villaszár, de ha a stucni felett még van távtartó gyûrû, pakold a stucni alá (én mondjuk egy új váznál, villánál ezért nem is szeretem egybõl az elején méretre vágni a villának a szárát, hanem csak amikor letekertem xxx km-t és próbáltam a helyes setupot.

Amúgy a Xenonos Colnagoval kapcsolatban: a Xenon ugyan nagyon alap szettje a Campagnolonak, de szerintem pl magasan veri a Soráját a Shimanonak (így, hogy használtam - Soránnál túlzás, hogy használtam, de mentem vele többet - mind a kettõt már, tudom mondani). Kényelmesebb és ha jól be van állítva (meg persze Campa a váltó, sor, de még mondjuk ha a lánc is mondjuk egy Campa Record - 9ezer körül van asszem - akkor pláne) szépen vált.

A Sramokról kár, hogy nincs tesztélményem, kipróbálnám, még ha csak az Apexet is tudnám..
115ezer és free shipping chainreactioncycles-en a full set Apex... :D Kár, hogy csóró vagyok... :(
Ott virágozz, ahova elültettek!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Igen a Canon szerintem is "alulméretez", kb. egy mérettel kisebb vázat ajánl mint más gyártó. Ha canont vennék nem hagyatkoznék (csak) arra.

Én a 176 cmmel 53as vázat használok. Szerintem felülrõl súrolod a határt, lehet az eleje kicsit alacsony is. Szerintem egy 55-56ossal is ellennél. A Canyon vázméretezése nem általános, kisebb vázat ajánl, mint az átlag gyártók egy számmal. Pl montiban ami náluk Ses az máshol simán elmegy egy 17,5" ös Mesnek. Az M es vázuk meg 19"os, ami máshol Les inkább.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

sziasztok!
már egyszer-kétszer megbeszéltük a beállítási problémáimat, de még mindig nem vagyok biztos abban, hogy nem egy hozzám nem passzoló vázat sóztak-e rám. elméletileg a 183cm magasságomhoz nem 54-es váz kellene, de rábeszéltek, hogy jó lesz az, stucnicsere megtörtént, most egy 120-as van rajta, de még mindig baromira fáj a bal vállam+nyakam egy óra tekerés után. érdekes, mert amúgy kényelmesnek érzem, a nyereg is rendesen hátra van tolva. át lettem én b...va vagy elképzelhetõ, hogy tényleg jó lehet az 54-es váz egy ekkora embernek? az átlépési magasságom 80-82cm körül mértem. tudom, hogy unalmas téma, csak kiadtam egy rakás pénzt a bringára, imádok tekerni, de egy óránál többet nem bírok rajta. a montimon simán elvagyok 7-8 órát is.

csak viszonyításképpen, én a 175 centimmel használok ekkora vázat, igaz, rövidebb, 90-es stucnival (és egy egésznapos, 300 km-es túra végén se éreztem azt, hogy elegem van belõle, és mindjárt belehajítom az árokba :D)
ettõl persze még jó lehet neked is ekkora váz, de ha egy óra után kényelmetlen, akkor az azért arra utal, hogy valamilyen méret/beállítás nagyon nem megfelelõ.
az átlépési magasság egy dolog, de mivel van többfajta váz (slopingos, hagyományos) sztem nem igazán mérvadó.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
ma ezt szereltem,és próbáltam ki. a tulaj kért meg rá,h mondjak róla véleményt. idén kezdett bringázni. http://kep.psharing.com/563290.jpg
érdekes 1 jószág. lassú tempónál elég nehéz irányítani. sztem van néhány hibája is: az elsõ váltó konzolja baromira hajlékony,és csak 3 apró popszegecs rögzíti a vázhoz. a rotor hajtómû pedig nem merev. az én 4szögtengelyes,alu record karom merevebb. a nyergérõl is rakok fel képet,mert az meg botrányos. igaz nem nekem kell vele menni,ú.h. nekem mind1. http://kep.psharing.com/563295.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát igen, ebben igazad van. szerintem amíg nem lát valaki igazán hozzáértõ bringástól, addig maradok a szopóágon... (egyébként orbea aqua váz)

Ami tényleg nagyon fontos, meg kell tanulni ülni az országútin.

A sebesség mindent megold.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
Kösz.
Azt hittem vmi jó cucc a Contour, de akkor ezek szerint vannak még betegségei.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Én a 176 cmmel 53as vázat használok. Szerintem felülrõl súrolod a határt, lehet az eleje kicsit alacsony is. Szerintem egy 55-56ossal is ellennél. A Canyon vázméretezése nem általános, kisebb vázat ajánl, mint az átlag gyártók egy számmal. Pl montiban ami náluk Ses az máshol simán elmegy egy 17,5" ös Mesnek. Az M es vázuk meg 19"os, ami máshol Les inkább.

Sly nem érdekel egy 9 alkalmas szegedi úszóbérlet? :) váratlanul hirtelen el fogok költözni más városba, így nem tudom lejárni sajnos.

érdekel! mennyiért passzolnád? és meddig érvényes? bár ha megnézed az edzésnaplómat az edzésonlineon, akkor elég durván teletoltam futás tervekkel és még tekerni is kéne hetente legalább háromszor :) de bazz, én nem is tudtam hogy Te is szegedi vagy. voltál.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tavaly láttam elõször a Sky-nál ilyen lukacsos mezt, a mostani Tour-on már több csapatnál lehetetett látni hasonló dizájnt (én a Rabobanknál, és az Euskaltelnél láttam még). A legjobban ez a Leopard Trek tetszik, természetesen a megvásárolható replikának semmi köze hozzá.

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Sly nem érdekel egy 9 alkalmas szegedi úszóbérlet? :) váratlanul hirtelen el fogok költözni más városba, így nem tudom lejárni sajnos.
11:38:11 IM 2012

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Engem a Canyon méretkalkulátora 56-os (felsõ határon) vázra számít és 188 vagyok, ez alapján neked is jó lehet az 54. De a helyes beállítás még nem merül ki a vázmérettel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

sziasztok!

Engem a Canyon méretkalkulátora 56-os (felsõ határon) vázra számít és 188 vagyok, ez alapján neked is jó lehet az 54. De a helyes beállítás még nem merül ki a vázmérettel.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
kar hogy franciaorszagban van.ittho nem talaltam annyira meggyozo veteleket.ha nem teher tudtok ebben az arkategoriaban valami erdekeset?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

most ezt nem ertem (nem beszelek franciaul) csak vaz vagy egesz gep elado?es az arat en neztem be vagy tenyleg 350 juro?
vagy ez realis ar?

Colnago acier, Vente Occasion vlo route course sur Troc-Vlo

Tényleg annyi az egész (350 €, nem alkuszik :) ), szvsz reális, mert a Xenon az alsóbbszintû Campa (de jó), a kerekek is régiek. A váz szép, ha nincs hibája, örök darab, fejleszthetõ Athena-val meg újabb kerekekkel.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Itt van egy szemre ugyanakkora: TurbochargedBikes: Look KG 381 Team Jalabert Limited Edition 54cm Campgnolo Record Mavic SSC SL Road Bike
Ez 54-es. Ami stimmelhet is, mert az pl. az én 54-es vázamon is 51 cm a nyeregvázcsõ a felsõcsõ felsõ széléig. A felsõcsõ hosszt meg elírta a hirdetõ.

Ez nincs 55-56-os, szerintem.