Bal oldali küllõ volt?
A lelazulás hátul mindig baloldalon volt, a küllõtörés jobboldalon, de elöl is lelazult több küllõm, ezért valószínû nem csak az aszimmetria okozta.
Bal oldali küllõ volt?
A sebesség mindent megold.
Ma (tegnap) elkezdtem centrírozni a hátsókerekemet, nem nyúltam már hozzá tél óta. Volt benne pár kisebb nyolcas, meg az egyik küllõ mintha lazult volna. Elõtörténet mielõtt folytatom, tavaly õsszel érthetetlen módon állandóan lelazultak a küllõim, erre bepöccentem és a szokottnál jobban megtéptem õket. A probléma megoldódott, a küllõk feszesek maradtak.
Vissza a mához, húzom az egyik küllõt, aztán egy pattanás és leszakadt a küllõ feje, gondoltam magamban, túlhúztam, aztán megnéztem a fejét, "s" betû van beleírva, a többibe meg "A" (ambrosio), ez lehetett az oka, gyengébb minõségû küllõ (de hogyan és mikor? elõttem szinte nem is használták a bringát, a felnin nem volt féknyom mikor megvettem...). Vettem egy ugyanilyen hosszú küllõt (dt-t) (296mm), berakom és rövidnek bizonyul, míg az elõzõ 1-1,5mm-t benne volt az anyában, ennél kilóg kb 0,5mm menet. Kiveszek egy másik küllõt a kerékbõl, az is ilyen hosszú.
Mi lehet a megoldás? Szerintem a gyári küllõk sokkal rugalmasabbak (pont mint a revo küllõim egy másik kerekemben) és emiatt voltak hajlamosak lelazulni. Úgy látszik van ilyen is.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
hogy milyen érzés, amikor kiszakad egy darab a lánctányérból? - szar ,)
Nekem remélem nem az utolsó idén:
Ajka-Óbuda pénteken, majd ma vissza. Szint nem sok, de a szelet kihagytam volna.
Flickr
tegnap megvolt idei utolsó, de talán legkeményebb túrám, bár csak itt a környéken ténferegtem..
140KM-2415m-5h
E lánckerékrögzítõ csavarokat Loctite 243 (vagy egyéb hasonló) menetrögzítõvel érdemes kezelni és nyomatékkulccsal meghúzni, lehetõleg a gyártó elõírása szerint; ha utóbbi ismeretlen, akkor ld. pl.:http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
[...] ki tud hullani az a nyomorék csavar, és nem árt ránézni néha, [...]
nincs szükséged 6500 db ultegra átdobóra? :-)
Áh, most nincs "kedvem" (pénzem)
Egyelõre össze szeretném rakni az új bicót (A régi merida ujjászületik 6500as ultegra szettel, Orbea marad itthon a pincében letakarva), aztán ilyen "extrákat" majd veszek ha megvan az elsõ fizu
Már többször volt róla szó
és mindig az lett a vége, hogy nagyon bevállt:)
de ilyet itthon is lehet venni, még utazás elõtt.
Flickr
Szerintem annal tobbet, hogy elozo nap amennyire csak lehet feltoltod a szenhidrat raktarakat, nem nagyon lehet csinalni, meghat bazi reggeli! Vagy vigyel magaddal glukagon injekciot, az szepen kizavarja a majadbol a cukrot
Kitolni? Reggel mész bringázni és nem eszel semmit elõtte, sõt késõ este sem. Ezt folyamatosan csinálod és szépen megtanulja a szervezet a zsírból menést, ha van rajtad, (meg le is bontja magát).edzéssel kapcsolatban engem inkább ez érdekelne: 60-70 km-t elmegyek akár minimális vízzel, kaja nélkül is
ha viszont egy 100-120-as körre csak 2 szelet energiát viszek, rendszerint kevés és meg kell állnom igénytelenkedni, azaz útszéli körtét és vadmálnát zabálni és 20-as átlaggal hazavergõdni
szóval a magic kérdés az, hogyan lehet kitolni a kaja nélkül letolt km mennyiséget? reggelizzek fél kg tésztát?
edzéssel kapcsolatban engem inkább ez érdekelne: 60-70 km-t elmegyek akár minimális vízzel, kaja nélkül is
ha viszont egy 100-120-as körre csak 2 szelet energiát viszek, rendszerint kevés és meg kell állnom igénytelenkedni, azaz útszéli körtét és vadmálnát zabálni és 20-as átlaggal hazavergõdni
szóval a magic kérdés az, hogyan lehet kitolni a kaja nélkül letolt km mennyiséget? reggelizzek fél kg tésztát?
kolbászos szenyó remek sportolni, különösen amikor még egy óra múlva is azt böfögöm fel
én amikor elkezdek éhezni, általában a füstölt kolbászt és füstölt szalonnát kívánom legjobban meg a sört, a kolbászos szendvics szerintem nem rossz, azt a nyeregben is meg lehet enni és az edés gejleknél jobban esik, azt nem tudom, hogy ha nagyon nyomja az ember, akkor mennyire hatásos, de a sporttúra kategóriában el lehet vele lenni. egy rendes tekerés végén egy egész füstölt disznót meg tudnék enni.