Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

tök egyszerû fizika. akkor gurul sokkal gyorsabban egy bringa, ha könnyû a kereke. annak is az agytól "kifele" terjedõ része. magyarán küllõk+felni+gumi. de leginkább felni+gumi a lényeg. legalábbis amennyire én értek ehhez.

Na, pont ezt tárgyaltuk hogy nem, a súly inkább kigyorsításnál és mászásnál számít, nagy sebességnél inkább az aerodinamika a fontosabb tényezõ :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Rendben, köszönök minden segítséget! Megfontolom a dolgot. Nekem nehéz még elképzelni, hogy mit tud egy 100 rongyos kerék egy 30-ashoz képest.

tök egyszerû fizika. akkor gurul sokkal gyorsabban egy bringa, ha könnyû a kereke. annak is az agytól "kifele" terjedõ része. magyarán küllõk+felni+gumi. de leginkább felni+gumi a lényeg. legalábbis amennyire én értek ehhez.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Kicsit több mint 100.

per darab.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

És egy carbon stucni miben nyújt többet egy alu-hoz képest? És fõleg a pedál? :)

Jogos :) De a kormányt mindenképp cserélem. Gyári alsó fogással nem az igazi vagy csak még én nem szoktam hozzá eléggé. Utána meg akkor egy kerék csere. Mavic Cosmic Carbone SL szimpatikusnak tûnik.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Rendben, köszönök minden segítséget! Megfontolom a dolgot. Nekem nehéz még elképzelni, hogy mit tud egy 100 rongyos kerék egy 30-ashoz képest.

És egy carbon stucni miben nyújt többet egy alu-hoz képest? És fõleg a pedál? :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ferrari doktor Vuelta elemzése. Cobo rendesen fel lehetett készítve.

Welcome to 53x12.com

Ja, és a változatosság kedvéért Gilbert ma megint nyert.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Kicsit több mint 100. Mavic Cosmic Carbone SL 2011 - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Jó választás lenne?

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Rennrad Sets Laufrder Rennrad Laufrder & Bauteile Komponenten

Picivel több mint száz, de ezzel már el lehet ketyegni...
És igen, így kezdõdik...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És máris ott vagy, hogy érdemesebb új bringát venni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Igazából szép fokozatosan szeretnék cserélni szinte mindent. Elsõnek ezeket céloztam meg. Utána majd jöhet a kerék.
Ha már itt tartunk. Milyen kerék szettet tudtok ajánlani? Mondjuk olyan 100-ig. (Campa veloche szettes a bringám)

Veloce szett van rajta, és 100ezres nagyságrendet "dobnál ki" kormányra meg stucnira meg ilyenekre? Elõször kerékszett, aztán szett (mondjuk egy chorus) és aztán lehet ilyenekre költeni :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Wilier La Triestina (2011)

én egy 2010-es M-est hajtok.szerintem erre a kategóriáju bicóra felesleges a karbon-dömping.
én is lecseréltem a szóban forgó cuccokat wcs-alura.megelégedésemre...

a helyedben a különbözetbõl kerékszettet/gumit vagy egy tuti nyerget vennék.

ha "lampre"-s wiliert akarsz akkor fulcrum kerék :) mellesleg jó is...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Igazából szép fokozatosan szeretnék cserélni szinte mindent. Elsõnek ezeket céloztam meg. Utána majd jöhet a kerék.
Ha már itt tartunk. Milyen kerék szettet tudtok ajánlani? Mondjuk olyan 100-ig. (Campa veloche szettes a bringám)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Megmutatnám miket néztem ki.
Kormányból ilyen típust szeretnék mindenképp. Tudom, hogy nagyon drága és sokan feleslegesnek tartják: Ritchey Logic - Road - Bars - WCS Carbon Streem
Nyeregcsõ: ez se éppen olcsó. Ha valaki tud ajánlani árban jobbat azt szívesen fogadom. Ritchey WCS Carbon 300lg - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Pedál: Look Keo 2 Max Carbon - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Nyereg: .: WEBSHOP :.

szerintem nem a karbon nyeregcsövön meg pedálon meg kormányon múlik, hogy mennyi idõ érsz majd fel pásztóról a kékesre. bár én csak a magam nevében beszélek, nálam nem a nyeregcsövön múlik. ha nekem lenne ennyi lóvém most az országútimra (amit éppen árulok) akkor tuti hogy inkább a kerekekre költeném.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A time karbon pedálok milyen szépen el szoktak törni a normál használattól.

Sajnos nem csak a karbon.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Wilier La Triestina (2011)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Kormányból ilyen típust szeretnék mindenképp. Tudom, hogy nagyon drága és sokan feleslegesnek tartják: Ritchey Logic - Road - Bars - WCS Carbon Streem
Nyeregcsõ: ez se éppen olcsó. Ha valaki tud ajánlani árban jobbat azt szívesen fogadom. Ritchey WCS Carbon 300lg - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja
Pedál: Look Keo 2 Max Carbon - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

a kormánynál vedd figyelembe a mostani kormányod méreteit (már ha a mostani kényelmes) mert elég kellemetlen, ha a drága karbon kormánnyal úgy változik a testhelyzeted, éhogy esetleg nem bírsz megmaradni a bringán...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Milyen bringára lennének ezek?

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Stucnit nem erdemes karbonra.
Csak AX meg hasonlo kategoriaban lesznek konnyebbek az alunal, de azok meg hiaba konnyuek, ha kozben bunrondak, es extrem dragak is.
Pedalnal semmivel nem jobb a karbon, csak konnyebb. Ez persze szamit valamit, hiszen ez forgo tomeg.

A time karbon pedálok milyen szépen el szoktak törni a normál használattól.

A sebesség mindent megold.