Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Normális 1"-os menetes kormánycsapágyat lehet kapni itthon emberi áron?

campát még mindig gyártanak úgy tudom.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Én "retro"-ban gondolkodnék. Valami Matúz, vagy hasonló helyen. Nekem egy régi országútiban volt talán Ofmega, jólesett ránézni, gyönyörû darab volt, kétféle csapággyal.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Keress használt Dura-ace-t, 600asat stb.
fb-n írok neked mindjárt egy levelet egy telefonszámmal, akinek legutóbb volt egy kartondoboznyi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

Square Taper Bottom Bracket Interchangeability

Oké, köszönöm szépen, erre gyanakodtam énis, csak régebben hallottam ezt, inkább kérdezek minthogy hülyeséget csináljak :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Tisza tó maraton nevezés féláron átadó (5000 Ft helyett 2500 Ft) Tour de Tisza-tó - Bringa.hu
Úgy látom nincs topikja ezért próbálkozom itt...
mail: korisfakukacgmailpontcom

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Campagnolo négyszögtengelyes hajtókarom, és az csak Campagnolo középrésszel kompatibilis vagy tetszõleges gyártóával is? Persze azonos tengelyhossz esetén.
Mert halottam valami olyasmit, hogy a nem Campa-s középrész megeszi a Campa hajtókart, mert a Campa-nak egy kicsit másmilyen a kúpossága és nem illik teljesen össze.
Elõre is köszönöm a segitséget!

Square Taper Bottom Bracket Interchangeability

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Na, pont ezt tárgyaltuk hogy nem, a súly inkább kigyorsításnál és mászásnál számít, nagy sebességnél inkább az aerodinamika a fontosabb tényezõ :)

én nem a nagy sebességrõl beszéltem, hanem csak úgy általában a könnyû kerék elõnyeirõl.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Campagnolo négyszögtengelyes hajtókarom, és az csak Campagnolo középrésszel kompatibilis vagy tetszõleges gyártóával is? Persze azonos tengelyhossz esetén.
Mert halottam valami olyasmit, hogy a nem Campa-s középrész megeszi a Campa hajtókart, mert a Campa-nak egy kicsit másmilyen a kúpossága és nem illik teljesen össze.
Elõre is köszönöm a segitséget!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Amikor a telekereket is megforgatod a súlya szinte tol magával. Más kérdés, hogy oldalszélben emelkedõn egy átok.. :) de már oldal hátszélben is olyan mint egy vitorla (bár csak egy próbakör erejéig próbáltam ki, nekem túl specifikus cucc, hogy álljon itt egy a szobában)
11:38:11 IM 2012

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

mennyire régi cromo vázszett? ha 126 mm-es a hátsó papucstáv, akkor lehet hogy a benne lévõ kerék tengelye rövid lesz a mostani vázakhoz (130 mm)
nem biztos hogy a hajtómû jó lesz az új vázba de ezt majd a többiek megszakértik
ha jelenleg alsócsöves váltókarod van és maradnál is ennél akkor - talán - az se biztos hogy ez mindegyik kiszemelt váznál megoldható
fékek hossza, benyúlása is keveredhet

Annyira nem régi, 130 mm a hátsó papucstáv. Jelenleg 8-as Sora rendszerem van, ami felmenne az új vázra, csak a középcsapágyat kéne cserélni. Jó lenne persze a hajtásláncot is korszerûsíteni, és akkor már felmerül a kérdés, hogy nem lenne-e gazdaságosabb egyben egy új bringát venni...
Köszi a válaszokat!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

nem mondja a hátsófékednek hogy "kssss" minden alkalommal,

... :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Rendben, köszönök minden segítséget! Megfontolom a dolgot. Nekem nehéz még elképzelni, hogy mit tud egy 100 rongyos kerék egy 30-ashoz képest.

nem mondja a hátsófékednek hogy "kssss" minden alkalommal, amikor beletaposol a pedálba a 10% os emelkedõn.....hogy csak egy jobb tulajdonságát említsem
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
semmi

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

tök egyszerû fizika. akkor gurul sokkal gyorsabban egy bringa, ha könnyû a kereke. annak is az agytól "kifele" terjedõ része. magyarán küllõk+felni+gumi. de leginkább felni+gumi a lényeg. legalábbis amennyire én értek ehhez.

Na, pont ezt tárgyaltuk hogy nem, a súly inkább kigyorsításnál és mászásnál számít, nagy sebességnél inkább az aerodinamika a fontosabb tényezõ :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Rendben, köszönök minden segítséget! Megfontolom a dolgot. Nekem nehéz még elképzelni, hogy mit tud egy 100 rongyos kerék egy 30-ashoz képest.

tök egyszerû fizika. akkor gurul sokkal gyorsabban egy bringa, ha könnyû a kereke. annak is az agytól "kifele" terjedõ része. magyarán küllõk+felni+gumi. de leginkább felni+gumi a lényeg. legalábbis amennyire én értek ehhez.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Kicsit több mint 100.

per darab.

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

És egy carbon stucni miben nyújt többet egy alu-hoz képest? És fõleg a pedál? :)

Jogos :) De a kormányt mindenképp cserélem. Gyári alsó fogással nem az igazi vagy csak még én nem szoktam hozzá eléggé. Utána meg akkor egy kerék csere. Mavic Cosmic Carbone SL szimpatikusnak tûnik.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

És egy carbon stucni miben nyújt többet egy alu-hoz képest? És fõleg a pedál? :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ferrari doktor Vuelta elemzése. Cobo rendesen fel lehetett készítve.

Welcome to 53x12.com

Ja, és a változatosság kedvéért Gilbert ma megint nyert.