Na, pont ezt tárgyaltuk hogy nem, a súly inkább kigyorsításnál és mászásnál számít, nagy sebességnél inkább az aerodinamika a fontosabb tényezõ
én nem a nagy sebességrõl beszéltem, hanem csak úgy általában a könnyû kerék elõnyeirõl.
Na, pont ezt tárgyaltuk hogy nem, a súly inkább kigyorsításnál és mászásnál számít, nagy sebességnél inkább az aerodinamika a fontosabb tényezõ
mennyire régi cromo vázszett? ha 126 mm-es a hátsó papucstáv, akkor lehet hogy a benne lévõ kerék tengelye rövid lesz a mostani vázakhoz (130 mm)
nem biztos hogy a hajtómû jó lesz az új vázba de ezt majd a többiek megszakértik
ha jelenleg alsócsöves váltókarod van és maradnál is ennél akkor - talán - az se biztos hogy ez mindegyik kiszemelt váznál megoldható
fékek hossza, benyúlása is keveredhet
...nem mondja a hátsófékednek hogy "kssss" minden alkalommal,
Rendben, köszönök minden segítséget! Megfontolom a dolgot. Nekem nehéz még elképzelni, hogy mit tud egy 100 rongyos kerék egy 30-ashoz képest.
Flickr
tök egyszerû fizika. akkor gurul sokkal gyorsabban egy bringa, ha könnyû a kereke. annak is az agytól "kifele" terjedõ része. magyarán küllõk+felni+gumi. de leginkább felni+gumi a lényeg. legalábbis amennyire én értek ehhez.
Rendben, köszönök minden segítséget! Megfontolom a dolgot. Nekem nehéz még elképzelni, hogy mit tud egy 100 rongyos kerék egy 30-ashoz képest.
És egy carbon stucni miben nyújt többet egy alu-hoz képest? És fõleg a pedál?
Igazából szép fokozatosan szeretnék cserélni szinte mindent. Elsõnek ezeket céloztam meg. Utána majd jöhet a kerék.
Ha már itt tartunk. Milyen kerék szettet tudtok ajánlani? Mondjuk olyan 100-ig. (Campa veloche szettes a bringám)
én egy 2010-es M-est hajtok.szerintem erre a kategóriáju bicóra felesleges a karbon-dömping.Wilier La Triestina (2011)