Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A múltkor kérdeztem, hogy vajon egy légzéskönnyítõ orrtapasz segítene-e azon a problémámom, hogy nem nagyon szelel az orrom. A héten vettem egy csomaggal és határozottan segít. Eddig mindig úgy éreztem, mintha be lenne dugulva az orrom és ettõl elmúlt. Sõt, mint kiderült, az a gondom is megszûnt ettõl, amit pár napja írtam, hogy evés-ivás után rettenetesen zihálok. Most minden gond nélkül veszem tele szájjal is a levegõt. Egy 10-es csomag 1000 ft, így nem fogom minden alkalommal használni, de mindenesetre mûködik.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
van ez a bowdenbekötési okosság, állítólag segíti a 2 szett összehangolását

Hubbub Custom Bicycles > Articles & Opinions > Campagnolo Ergopower with Shimano 9-Speed

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi, ez nekem így már elég. Szóval nem valami ruszki kacatra rakott a srác fiatalkorában shimano matricát, hanem valami nyugati vázat (még ha nem is valami különlegest) címkéztek gyárilag shimano-nak. Majd megnézem a méreteit pontosan, meg megpróbálom kideríteni hogy olasz, angol vagy milyen menet van a középcsapágynál aztán lehet elhozom.
Ez az ún. "ékes" hajtómû van most benne. Ami campingeknél meg nagyon régi városi bringákon gyakori. Ezért is csodálkoznék ha csak 20 éves lenne a bringa.

Azért ezt még ne vedd készpénznek. Emlékszem a 90-es években minden "montenbájk" vázra rá volt téve egy szép nagy Shimano (és kisebb betükkel: Equipped) matrica. Ha nem lakkozás alatt van a matrica, akkor fõleg bizalmatlan lennék.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Szerintem nekem marad a Daytona jó pár évig. Láncot, sort, tányért kapok hozzá, majd bespejzolok belõle és csak vigyorgok az újabbnál újabb úri huncutságokon.

A 8-as Athenás gépemmel én is jól elvagyok, túrázni jó. A mindennapi biciklimen meg 8-as 105-ös van, s a vicc az, hogy a 8-as Campa és Shimano fogsorok (pontosabban -al szerelt kerekek, maguk a fogsorok persze nem) papíron nem, de valójában cserélhetõk. A váltók tûrésén belül van ui. a kis különbség, azaz nem zavaró. Számomra ennek azért volt jelentõsége, mert defekt esetére van egy 8-as Campa cserekerem, de az (ugyanazaz a Campa sor) elmegy a 105-össel is. Vagy egy-két éve azonban a mindennapi (amúgy kõnehéz, de ez a defektállóság ára) Schwalbe Marathon Plus nem akar kilyukadni, országúti túrán sem szokott a másik, úgyhogy a pótkeréknek nincs dolga.
Emellett egy 11-es Chorust valamikor szívesen fogadnék, az kb. elég is lenne (karbantartva, cserélgetve a kopó részeket). Az Athena is kísért, mert majdnem teljesen jó, de egyelõre zavar ez a „béna” egyenkénti leváltás, ilyen erõvel akár Ultegrát vagy Rivalt is vehetnék :). Valamikor kiskubai írta, hogy egy újabb Campa ergonómikusabb, mint a régi; az Athena fékváltókarok tekintetében bizony igaza volt: a régi (8-as) sem rossz, de az új (11) sokkal jobb fogású is és könnyebb is a váltás vele.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Értem. Nem mintha nálam lenne bármi jelentõsége is, csak furcsállottam, kevéskének tûnt az egyesével leváltás, meg a jobb szetteknél az a max 5.
Szerintem nekem marad a Daytona jó pár évig. Láncot, sort, tányért kapok hozzá, majd bespejzolok belõle és csak vigyorgok az újabbnál újabb úri huncutságokon.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

???
A Daytona szettem egy mozdulatra végigereszti a 10-es sort lefelé. Fölfelé 4-et tol egyszerre.
Nem mondod, hogy az új 11s Athena egyesével pakol lefelé és a nagyok (gondolom Record és Chorus) is csak ötösével?

A 8-as Athenám is végigereszti. Az új (11-es) Athena pedig már sajnos nem - ezt próbáltam is, biztosan tudom. Igen, Super Record, Record és Chorus is „csak” ötösével vált lefele. Ha az Athena is olyan lenne, kevesebben vennének Chorust meg Recordokat...

ennek elõször én sem néztem utána, így pár napig volt nálam egy veloce QS, aztán a centaur grey mellett döntöttem, 5-öt vált lefele

Még jókor vetted, ui. az újabb Centaur is csak egyesével vált le, mint az Athena: http://www.campagnol...E10_catid_2.jsp,
„... POWER-SHIFT™ MECHANISM: extremely fast and precise, it allows you to upshift by three sprockets at a time or downshift by one with just a single action.”
Nekem is van egy 10-es Centaur-om, amit épp szerelek, ez is tud teljes leváltást egy mozdulatra. Ha ideit vennék, az már nem tudná!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

???
A Daytona szettem egy mozdulatra végigereszti a 10-es sort lefelé. Fölfelé 4-et tol egyszerre.
Nem mondod, hogy az új 11s Athena egyesével pakol lefelé és a nagyok (gondolom Record és Chorus) is csak ötösével?

ennek elõször én sem néztem utána, így pár napig volt nálam egy veloce QS, aztán a centaur grey mellett döntöttem, 5-öt vált lefele

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Tavasszal írtam itt egy félnapos Campagnolo Athena tesztrõl (Országútikról mindent #14029).
A Le Cycle (Nº 414, 2011 aug.) francia biciklis folyóirat ugyanarról most egy hosszabb, 5000 km-es teszt alapján számol be, az õ értékelésük: „szép meglepetés”. Egy használt Cannondale vázat öltöztettek Athenába. Méghozzá alumíniumosba, szerintük tartósabb (!).
+:
...
A lefele váltó kar ugyan csak egyenként vált (nem mint a nagyok, amelyek ötösével), de könnyû gyorsan többet is leereszkedni.
...

???

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Itt is azt mondják, amit donciccio, ez pl. egy szép Nagasawa pályaváz Shimano-ra címkézve: manufacturer of shimano frames?, és más gyártók vázaira is tettek Shimano címkét.

Köszi, ez nekem így már elég. Szóval nem valami ruszki kacatra rakott a srác fiatalkorában shimano matricát, hanem valami nyugati vázat (még ha nem is valami különlegest) címkéztek gyárilag shimano-nak. Majd megnézem a méreteit pontosan, meg megpróbálom kideríteni hogy olasz, angol vagy milyen menet van a középcsapágynál aztán lehet elhozom.
Ez az ún. "ékes" hajtómû van most benne. Ami campingeknél meg nagyon régi városi bringákon gyakori. Ezért is csodálkoznék ha csak 20 éves lenne a bringa.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Tudtok valamit arról hogy a Shimano gyártott-e régen vázakat, vagy csak rányomták a matricát és valami alsóbbrendû gyár termékét adták Shimano név alatt?

Itt is azt mondják, amit donciccio, ez pl. egy szép Nagasawa pályaváz Shimano-ra címkézve: manufacturer of shimano frames?, és más gyártók vázaira is tettek Shimano címkét.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

>A profik vajon mennyit törnek el ezekbõl?
Torott hajtomuves versenyfotot meg soha nem lattam, nem is olvastam rola.

Az biztos, hogy nem szabadna eltornie, max ha mar "kapott" ezt-azt egy-ket bukasban.

Az egyetlen hasonlo, amire emlekszem az a Fignon alatt eltort kiserleti titan tengelyes Campa hajtomu.
Feltöltött kép

a régi super record karok tudtak törni. a 4szög tengely környékén indult meg a repedés.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Tudtok valamit arról hogy a Shimano gyártott-e régen vázakat, vagy csak rányomták a matricát és valami alsóbbrendû gyár termékét adták Shimano név alatt?
Lenne egy régi outi bringa ismerõséknél, amit el akarnak passzolni. Õk azt mondják hogy 20 éves kb, de ránézésre inkább 40. Minden cucc acél, 6 sebesség, ékes hajtómû stb.
A váznak van valami eszmei értéke, vagy valami kommersz cucc? Single speedet építenék belõle városi használatra, ha a váz amúgy jó, de ha a shimano matrica csak valami utólagos felragasztás akkor nagyon meggondolom hogy elhozzam-e.

a shimano nem gyártott vázakat soha.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyebkent igen, ha barmi eltorik, ugy, hogy elotte nem volt serulese, akkor igen nagy esellyel cserelik.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

add fel postán a japóknak és nézd meg hogy szégyenkezve küldenek e egy másikat

félek, hogy akkor a japó vezetõk felakasztanák magukat... de azért lehet bepróbálkozok, veszíteni nem veszíthetek semmit..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
eurobikeon 7euroert adtak, nekem is csak azert van :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

kapott a bringam egy kis norbi update-et. BBB kormany es bandazs helyett USE Electron es Lizard Skins DSP

Akartam kérni, hogy majd nyilatkozz, hogy milyen a bandázs, de a google kidobott rá egy 10000 Ft-os árat, úgyhogy asszem mégse kell.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Használtan vettem, ~8000km-rel, ami valósnak mondható és én tettem még bele kb 15 ezret. Ebbõl következik, hogy gari sincs. A vicc, hogy ez volt az egyetlen normálisnak mondható alkatrész a bringámon...

add fel postán a japóknak és nézd meg hogy szégyenkezve küldenek e egy másikat

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>A profik vajon mennyit törnek el ezekbõl?
Torott hajtomuves versenyfotot meg soha nem lattam, nem is olvastam rola.

Az biztos, hogy nem szabadna eltornie, max ha mar "kapott" ezt-azt egy-ket bukasban.

Az egyetlen hasonlo, amire emlekszem az a Fignon alatt eltort kiserleti titan tengelyes Campa hajtomu.
Feltöltött kép

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

>Kettétörtem a Dura Ace hajtómûvem...

Gondolom mar nem volt uj (?) Az alunak nincs orok elete, mint a videojatekoknak. :/

Használtan vettem, ~8000km-rel, ami valósnak mondható és én tettem még bele kb 15 ezret. Ebbõl következik, hogy gari sincs. A vicc, hogy ez volt az egyetlen normálisnak mondható alkatrész a bringámon...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kapott a bringam egy kis norbi update-et. BBB kormany es bandazs helyett USE Electron es Lizard Skins DSP

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F