Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

és ez mennyire egészséges megoldás élettartam szempontjából?

Majd jelzem.

Ha ennyire hatratolnam a nyerget, a nadragom szanaszet szakadna 1 het alatt. Fizik alol igy kilogna, az biztos. Ezert is tetszik nekem a monolink, ami azonban sajnos nem szabad licenszes, mint pl. a BB30.

A képen is azért van a külsõ rész lereszelve (én is csak kipróbálás után jöttem rá) mert amúgy a sínt nem akadályozná.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha ennyire hatratolnam a nyerget, a nadragom szanaszet szakadna 1 het alatt. Fizik alol igy kilogna, az biztos. Ezert is tetszik nekem a monolink, ami azonban sajnos nem szabad licenszes, mint pl. a BB30.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
és ez mennyire egészséges megoldás élettartam szempontjából?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egy okos megoldás, ha valaki szeretne egy pár milliméter extra hátranyúlást, anélkül, hogy nyeregcsövet kelljen cserélni. Én már le is utánoztam.

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat, ja, rovid. De a Touron se a leghosszabb szakaszok a legjobbak. ;)

Szimba,
Meg nem reklamaltam, de majd azert megirom nekik, hogy mikor nyomtam meg a start gombot (GPS ido, szoval az tenyleg pontos), hatha segit rajtuk.
Eleg amator hiba, hogy nem tudjak, mikor indult a verseny.

Azt az infot kaptam, hogy a hunrun.com bonyolitotta a merest, csak gondoltam megemlitem referenciakent. :/

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Szia Ave!
Nálam is rossz a "fogaskerekû" eredménye.
Megreklamáltad vagy már eleged lett és hagyod az egészet?
Mintha az indítási idõpont lett volna rosszul meghatározva, nálam kb 1:06-al több lett volna a helyes idõ. Neked is az lett volna reális, nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megvan az elso abszolut top10-es helyezesem! :)
http://www.hegyvidek..._18f ffi(1).pdf

Oke, persze ehhez az kellet, hogy csak 6 igazi versenyzo induljon. :)
Az idoeredmenyeket nem kell nezni, tobb mint 1 perccel elszamoltak... Es ez is 1 hetig tartott!

Jó hosszú verseny volt. :D Szilárd utána jött Veszprémbe C2-es OX versenyre.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az idoeredmenyeket nem kell nezni, tobb mint 1 perccel elszamoltak... Es ez is 1 hetig tartott!

Az szép idõ. Az utolsóhoz viszonyítva meg fõleg. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem inkább csak a csillagnak lett baja, mert azok a tengelyek az extrémfelhasználást is kibírják.

Nem tudom. Ami azt illeti, olyan szempontból ez is extrém volt, hogy (állítólag) 30%-os emelkedõn voltam, életemben nem paszíroztam még így a pedált, és egyoldalú terhelést kapott. Az biztos, hogy mindkét fogaskeréknek van kitérése (ami tudom, hogy nem mond ellent annak, amit te írtál, csak biztos, hogy nem a fogaskerék görbült).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen.

Szerintem inkább csak a csillagnak lett baja, mert azok a tengelyek az extrémfelhasználást is kibírják.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

elnezest a kerdesert de lehet 1" fejcsovu vazba valami atalakitassal 1 1/8 os fejcsovu villat tenni?legbelul tudom a valaszt csak megnyugtataskepp.csak mert villatcserelnek.de ha nincs atjaras akkor offolom

nem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Hétvégén vettem át az új bringát (Wilier La Triestina) Veloce szettel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy lefelé lehet vele egyszerre ötöt váltani, és persze fölfelé hármat. Lehet, hogy félreértettem valamit a Campa honlapján, de mintha ott azt írnák, hogy lefelé csak egyet tud egyszerre váltani. Kellemes meglepetés volt! :)

A másik meglepetésem a bringával kapcsolatban, hogy a Veloce szettbe becsúszott valahogy egy Miche fogaskeréksor és lánc. Szerintetek ezek minõsége hogy viszonyul a Velocéhez?

vmi kavarás ott is volt ultrashift és powershift témában. nehéz követni õket. sõt én a QS (quick shift)-rõl hittem hogy ez jelöli a lefele egyesével váltást. de ez is téves mert record-ban is van QS feliratú fvkar, ott meg nem hiszem hogy lebutultak

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Integráltat?

Igen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy néz ki valamilyen átok súlythat minket: én tegnap mentem fel egy nagyon meredek dombon és megugrott a lánc (kereket cseréltem, vagy nem állítottam be rendesen a váltót, vagy kopottabb volt a fogsor) és egy hatalmasat tapostam a hajtómûbe, ahogy újra megakadt a lánc. Átnéztem, hogy történt-e komolyabb baj és azt láttam, hogy megforgatva a hajtókart, az elsõ lánckerekek ide-oda járnak, úgyhogy úgy néz ki, hogy elhajlítottam a hajtómûtengelyt.

Integráltat?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
elnezest a kerdesert de lehet 1" fejcsovu vazba valami atalakitassal 1 1/8 os fejcsovu villat tenni?legbelul tudom a valaszt csak megnyugtataskepp.csak mert villatcserelnek.de ha nincs atjaras akkor offolom

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

A 8-as Athenás gépemmel én is jól elvagyok, túrázni jó. A mindennapi biciklimen meg 8-as 105-ös van, s a vicc az, hogy a 8-as Campa és Shimano fogsorok (pontosabban -al szerelt kerekek, maguk a fogsorok persze nem) papíron nem, de valójában cserélhetõk. A váltók tûrésén belül van ui. a kis különbség, azaz nem zavaró. Számomra ennek azért volt jelentõsége, mert defekt esetére van egy 8-as Campa cserekerem, de az (ugyanazaz a Campa sor) elmegy a 105-össel is. Vagy egy-két éve azonban a mindennapi (amúgy kõnehéz, de ez a defektállóság ára) Schwalbe Marathon Plus nem akar kilyukadni, országúti túrán sem szokott a másik, úgyhogy a pótkeréknek nincs dolga.
Emellett egy 11-es Chorust valamikor szívesen fogadnék, az kb. elég is lenne (karbantartva, cserélgetve a kopó részeket). Az Athena is kísért, mert majdnem teljesen jó, de egyelõre zavar ez a „béna” egyenkénti leváltás, ilyen erõvel akár Ultegrát vagy Rivalt is vehetnék :). Valamikor kiskubai írta, hogy egy újabb Campa ergonómikusabb, mint a régi; az Athena fékváltókarok tekintetében bizony igaza volt: a régi (8-as) sem rossz, de az új (11) sokkal jobb fogású is és könnyebb is a váltás vele.

Hétvégén vettem át az új bringát (Wilier La Triestina) Veloce szettel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy lefelé lehet vele egyszerre ötöt váltani, és persze fölfelé hármat. Lehet, hogy félreértettem valamit a Campa honlapján, de mintha ott azt írnák, hogy lefelé csak egyet tud egyszerre váltani. Kellemes meglepetés volt! :)

A másik meglepetésem a bringával kapcsolatban, hogy a Veloce szettbe becsúszott valahogy egy Miche fogaskeréksor és lánc. Szerintetek ezek minõsége hogy viszonyul a Velocéhez?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Úgy néz ki valamilyen átok súlythat minket: én tegnap mentem fel egy nagyon meredek dombon és megugrott a lánc (kereket cseréltem, vagy nem állítottam be rendesen a váltót, vagy kopottabb volt a fogsor) és egy hatalmasat tapostam a hajtómûbe, ahogy újra megakadt a lánc. Átnéztem, hogy történt-e komolyabb baj és azt láttam, hogy megforgatva a hajtókart, az elsõ lánckerekek ide-oda járnak, úgyhogy úgy néz ki, hogy elhajlítottam a hajtómûtengelyt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ehhehehehe. A mai edzésemen a következõkön estem túl: 40. percnél a hátsó váltó bowdene elszakadt, így a következõ majd' két órát 39-11-gyel, illetve 53-11-gyel abszolváltam.
Voltak érdekes -pedálfordulat nullához közeli- pillanataim... már az országúton is... de! Amikor fel kellett másznom a házhoz egy eléggé montis jellegû földúton 39-11-gyel, az volt ám az igazi! De hát, nincs mese... "a karbon talpat már csak nem karcolom össze" jelszóval felküszködtem magam az igencsak meredek részeken is, és nem szálltam le egyszer sem! :D
Itt talán jobban látszik... a végén, illetve a bowdenszakadásnál (harmincvalahányadik percnél) elfelejtettem leállítani... csak ezért mutat síkot. :D

Végállító csavarral be tudtál volna könnyebb áttételt is állítani vagy beköthetted volna feljebb a bowdent újra úgy, hogy nem lett volna mondjuk az alsó 3 lánckereked.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Ugyanakkor ma kiderült, hogy az országúti kerékpár remekül alkalmas lájtosabb monti ösvények felfedezésére is :)
btw, kiköltöztem Angliába.

Ehhehehehe. A mai edzésemen a következõkön estem túl: 40. percnél a hátsó váltó bowdene elszakadt, így a következõ majd' két órát 39-11-gyel, illetve 53-11-gyel abszolváltam.
Voltak érdekes -pedálfordulat nullához közeli- pillanataim... már az országúton is... de! Amikor fel kellett másznom a házhoz egy eléggé montis jellegû földúton 39-11-gyel, az volt ám az igazi! De hát, nincs mese... "a karbon talpat már csak nem karcolom össze" jelszóval felküszködtem magam az igencsak meredek részeken is, és nem szálltam le egyszer sem! :D
Itt talán jobban látszik... a végén, illetve a bowdenszakadásnál (harmincvalahányadik percnél) elfelejtettem leállítani... csak ezért mutat síkot. :D