elnezest a kerdesert de lehet 1" fejcsovu vazba valami atalakitassal 1 1/8 os fejcsovu villat tenni?legbelul tudom a valaszt csak megnyugtataskepp.csak mert villatcserelnek.de ha nincs atjaras akkor offolom
nem.
elnezest a kerdesert de lehet 1" fejcsovu vazba valami atalakitassal 1 1/8 os fejcsovu villat tenni?legbelul tudom a valaszt csak megnyugtataskepp.csak mert villatcserelnek.de ha nincs atjaras akkor offolom
Hétvégén vettem át az új bringát (Wilier La Triestina) Veloce szettel. Csodálkozva tapasztaltam, hogy lefelé lehet vele egyszerre ötöt váltani, és persze fölfelé hármat. Lehet, hogy félreértettem valamit a Campa honlapján, de mintha ott azt írnák, hogy lefelé csak egyet tud egyszerre váltani. Kellemes meglepetés volt!
A másik meglepetésem a bringával kapcsolatban, hogy a Veloce szettbe becsúszott valahogy egy Miche fogaskeréksor és lánc. Szerintetek ezek minõsége hogy viszonyul a Velocéhez?
Integráltat?Úgy néz ki valamilyen átok súlythat minket: én tegnap mentem fel egy nagyon meredek dombon és megugrott a lánc (kereket cseréltem, vagy nem állítottam be rendesen a váltót, vagy kopottabb volt a fogsor) és egy hatalmasat tapostam a hajtómûbe, ahogy újra megakadt a lánc. Átnéztem, hogy történt-e komolyabb baj és azt láttam, hogy megforgatva a hajtókart, az elsõ lánckerekek ide-oda járnak, úgyhogy úgy néz ki, hogy elhajlítottam a hajtómûtengelyt.
A sebesség mindent megold.
A 8-as Athenás gépemmel én is jól elvagyok, túrázni jó. A mindennapi biciklimen meg 8-as 105-ös van, s a vicc az, hogy a 8-as Campa és Shimano fogsorok (pontosabban -al szerelt kerekek, maguk a fogsorok persze nem) papíron nem, de valójában cserélhetõk. A váltók tûrésén belül van ui. a kis különbség, azaz nem zavaró. Számomra ennek azért volt jelentõsége, mert defekt esetére van egy 8-as Campa cserekerem, de az (ugyanazaz a Campa sor) elmegy a 105-össel is. Vagy egy-két éve azonban a mindennapi (amúgy kõnehéz, de ez a defektállóság ára) Schwalbe Marathon Plus nem akar kilyukadni, országúti túrán sem szokott a másik, úgyhogy a pótkeréknek nincs dolga.
Emellett egy 11-es Chorust valamikor szívesen fogadnék, az kb. elég is lenne (karbantartva, cserélgetve a kopó részeket). Az Athena is kísért, mert majdnem teljesen jó, de egyelõre zavar ez a „béna” egyenkénti leváltás, ilyen erõvel akár Ultegrát vagy Rivalt is vehetnék. Valamikor kiskubai írta, hogy egy újabb Campa ergonómikusabb, mint a régi; az Athena fékváltókarok tekintetében bizony igaza volt: a régi (8-as) sem rossz, de az új (11) sokkal jobb fogású is és könnyebb is a váltás vele.
Ehhehehehe. A mai edzésemen a következõkön estem túl: 40. percnél a hátsó váltó bowdene elszakadt, így a következõ majd' két órát 39-11-gyel, illetve 53-11-gyel abszolváltam.
Voltak érdekes -pedálfordulat nullához közeli- pillanataim... már az országúton is... de! Amikor fel kellett másznom a házhoz egy eléggé montis jellegû földúton 39-11-gyel, az volt ám az igazi! De hát, nincs mese... "a karbon talpat már csak nem karcolom össze" jelszóval felküszködtem magam az igencsak meredek részeken is, és nem szálltam le egyszer sem!
Itt talán jobban látszik... a végén, illetve a bowdenszakadásnál (harmincvalahányadik percnél) elfelejtettem leállítani... csak ezért mutat síkot.
A sebesség mindent megold.
Ugyanakkor ma kiderült, hogy az országúti kerékpár remekül alkalmas lájtosabb monti ösvények felfedezésére is
btw, kiköltöztem Angliába.
A 8-as Athenás gépemmel én is jól elvagyok, túrázni jó. A mindennapi biciklimen meg 8-as 105-ös van, s a vicc az, hogy a 8-as Campa és Shimano fogsorok (pontosabban -al szerelt kerekek, maguk a fogsorok persze nem) papíron nem, de valójában cserélhetõk. A váltók tûrésén belül van ui. a kis különbség, azaz nem zavaró. Számomra ennek azért volt jelentõsége, mert defekt esetére van egy 8-as Campa cserekerem, de az (ugyanazaz a Campa sor) elmegy a 105-össel is. Vagy egy-két éve azonban a mindennapi (amúgy kõnehéz, de ez a defektállóság ára) Schwalbe Marathon Plus nem akar kilyukadni, országúti túrán sem szokott a másik, úgyhogy a pótkeréknek nincs dolga.
Emellett egy 11-es Chorust valamikor szívesen fogadnék, az kb. elég is lenne (karbantartva, cserélgetve a kopó részeket). Az Athena is kísért, mert majdnem teljesen jó, de egyelõre zavar ez a „béna” egyenkénti leváltás, ilyen erõvel akár Ultegrát vagy Rivalt is vehetnék. Valamikor kiskubai írta, hogy egy újabb Campa ergonómikusabb, mint a régi; az Athena fékváltókarok tekintetében bizony igaza volt: a régi (8-as) sem rossz, de az új (11) sokkal jobb fogású is és könnyebb is a váltás vele.
20 éve még a favoritom is ékes hmûvel volt, pedig azért nem volt ruszki kacat
Sokkal nagyobb az esélye hogy egy ruszki kacat van Shimano-nak címkézve. A ruszki kacatok 20éve is ékesek voltak.
Sokkal nagyobb az esélye hogy egy ruszki kacat van Shimano-nak címkézve. A ruszki kacatok 20éve is ékesek voltak.
Ugyanakkor ma kiderült, hogy az országúti kerékpár remekül alkalmas lájtosabb monti ösvények felfedezésére is
.
Buta kérdés: egyszer használatosak ezek a tapaszok?
Köszi, ez nekem így már elég. Szóval nem valami ruszki kacatra rakott a srác fiatalkorában shimano matricát, hanem valami nyugati vázat (még ha nem is valami különlegest) címkéztek gyárilag shimano-nak. Majd megnézem a méreteit pontosan, meg megpróbálom kideríteni hogy olasz, angol vagy milyen menet van a középcsapágynál aztán lehet elhozom.
Ez az ún. "ékes" hajtómû van most benne. Ami campingeknél meg nagyon régi városi bringákon gyakori. Ezért is csodálkoznék ha csak 20 éves lenne a bringa.
Azért ezt még ne vedd készpénznek. Emlékszem a 90-es években minden "montenbájk" vázra rá volt téve egy szép nagy Shimano (és kisebb betükkel: Equipped) matrica. Ha nem lakkozás alatt van a matrica, akkor fõleg bizalmatlan lennék.
A múltkor kérdeztem, hogy vajon egy légzéskönnyítõ orrtapasz segítene-e azon a problémámom, hogy nem nagyon szelel az orrom. A héten vettem egy csomaggal és határozottan segít. Eddig mindig úgy éreztem, mintha be lenne dugulva az orrom és ettõl elmúlt. Sõt, mint kiderült, az a gondom is megszûnt ettõl, amit pár napja írtam, hogy evés-ivás után rettenetesen zihálok. Most minden gond nélkül veszem tele szájjal is a levegõt. Egy 10-es csomag 1000 ft, így nem fogom minden alkalommal használni, de mindenesetre mûködik.
Flickr
A múltkor kérdeztem, hogy vajon egy légzéskönnyítõ orrtapasz segítene-e azon a problémámom, hogy nem nagyon szelel az orrom. A héten vettem egy csomaggal és határozottan segít. Eddig mindig úgy éreztem, mintha be lenne dugulva az orrom és ettõl elmúlt. Sõt, mint kiderült, az a gondom is megszûnt ettõl, amit pár napja írtam, hogy evés-ivás után rettenetesen zihálok. Most minden gond nélkül veszem tele szájjal is a levegõt. Egy 10-es csomag 1000 ft, így nem fogom minden alkalommal használni, de mindenesetre mûködik.