Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A SRAM s****k a minosegre. Az a lenyeg, hogy minel olcsobban gyartsak, es ha torik valami (valtofulek rendszeresen) vagy elromlik akkor cserelik kerdes nelkul. Amerikaban legalabbis. Idehaza nem tudom mi a helyzet.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

akárhogy nézem, csak kell nekem egy országúti edzõbringa, amivel görgõzni is tudok, meg tavasszal-nyáron edzegetni.

kinéztem egyet, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

errõl lenne szó. kicsit hadilábon állok a vázméretekkel is. ez milyen magas embernek lenne jó? most inkább ilyen fitnesz bringa kellene, vagy ciklokrossz, amivel ki lehet menni a szar magyar kerékpárutakra is.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nem láttam és nem is használtam még Sramot, de a megoldásuk kényszeresen kiizzadtnak tûnik. nem tudom mi a helyzet a tartóssággal? szerelhetõ mint a C, vagy ezügyben a Shimanot követték?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Másik. Tudtok Bp-en vagy a környéken olyan szakit aki szépen tud bandázsolni. Nekem nagyon nem jött össze, leszedtem a fehéret, és megprószáltam egy feketét feltenni, de nagyon gány lett. :-))

Én szépen bandázsolok. Internetrõl bármit meg lehet tanulni. Ha már úgyis megvan benned a szándék, akkor már csak egy kis kutatómunka és gyakorlás kérdése.

Youtubeon vannak jó bandázsolós videók, mindkét irányból, keress egyet. Én az alapján szoktam az enyémet csinálni.

+1!
gyakorolni kell, ennyi a titka
elsõre ne ragasztósat, hanem parafásat vegyél, azt akár 20x újra lehet tekerni a ha nem szép..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Még talán annyit hogy a boltban amikor összeépült a bringám, a srácok rá néhány hétre-hónapra szintén Sramra váltottak Shimanoról ,pedig õk szakemberek szerelõk versenyzõk egyben.

Youtubeon vannak jó bandázsolós videók, mindkét irányból, keress egyet. Én az alapján szoktam az enyémet csinálni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

...lehet, hogy nem kellett volna áttérnem az Ultegra és FSA házasításról a SRAM-ra. A gép 1 Merida road race lite 905. Gábor!, engem is érdekelne és szívesen venném ha a két év alatt szerzett tapasztalataid megosztanád.
Másik. Tudtok Bp-en vagy a környéken olyan szakit aki szépen tud bandázsolni. Nekem nagyon nem jött össze, leszedtem a fehéret, és megprószáltam egy feketét feltenni, de nagyon gány lett. :-))

Én szépen bandázsolok. Internetrõl bármit meg lehet tanulni. Ha már úgyis megvan benned a szándék, akkor már csak egy kis kutatómunka és gyakorlás kérdése.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

õszintén szólva én (többek között) az ilyenek miatt hagytam fel az országútizással. a hegyen nem ütnek el, meg senki sem üvölt, hogy ez fõútvonal a kurva anyád...

Sly Szeged körül pedig eszményi forgalommentes utak várnak, igaz hogy tök sík, de imádtam arra tekerni. 1 óránként elzötyögött egy traktor kb.. egyrészt ott az új olajos kör, aztán ott a Kistelek kör. Sándorfalva- Ópusztaszer- Kistelek - Kiskunmajsa - Szeged Jó mondjuk itt a Majsa-Szeged szakaszon elállhat meredek helyzet, de akkor meg le kell kanyarodni még Mórahalom felé a Röszke körre. :)

Anno az elsõk között váltottam a Sram ra. Amikor Németországban megjelent a szett, akkor rögtön hozattam is belõle alkatrészenként összecsipegetve egy Redet, akkor még jó volt az árfolyam és a szekerem is jobban ment. Nagyon elégedett vagyok vele a mai napig. Néha elcsábulok egy kicsit, hogy milyen lehet mondjuk a 11es Chorus szett, de ez meg is marad álmodozás szintjén. Az elsõ váltót sokan kritizálják, nekem semmi gondom vele. A beállítása mondjuk egy rémálom volt, mert a váltótartó fül szegecse ha egy kicsit is kiáll a vázból, elõfordul, hogy felsõ állásban a váltótest beleér a fülhöz, így reszelgetni kellett rajta pár tized mm-t de ezt leszámítva pöpec és a titánkalitka miatt még ma is olyan mintha új lenne. A hátsóváltó rugója brutál erõs, gyors a váltás, a fékváltókart imádom. Csak meg kell szokni a kezelését, hogy mindent egy karral kell megoldani. Én ismét Sramot vennék, ha lenne pénzem a 2012es Red re :) Ami a gyengéje a szettnek az egyértelmûen a sor és lánc. Én a kezdetektõl is force sort tettem fel, lánc helyett meg KMC -t használtam, most meg egy Dura Ace-val fut. Ahogy néztem az új szettben is nagyot változik a sor, kicsit olyan lesz mint az XX montis sora. Amire még kiváncsi leszek az a hajtókar lesz.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...lehet, hogy nem kellett volna áttérnem az Ultegra és FSA házasításról a SRAM-ra. A gép 1 Merida road race lite 905. Gábor!, engem is érdekelne és szívesen venném ha a két év alatt szerzett tapasztalataid megosztanád.

palinkasgabor

palinkasgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Lehet, ebben igazad van, jobban belegondolva kis tányéron nem igazán használtam még a trim-et,ott sosem hiányzott. Nagytányérom viszont nekem hasznos, mert sokszor lusta vagyok leváltani (no meg iszonyú nagyot kell tolni a karon, hogy visszaváltson nagytányérra). Az tény, hogy baromi könnyû félreváltani, meg nem is gyors a váltás, de az én hobbi szintemhez tökéletes.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Na ez érdekes! eddig én csak olyan SRAM fékváltókarokkal találkoztam ahol elöl csak a nagy tányéron lehetett trimmelni és ezt is olvastam mindenhol.
Íme egy idézet a gyári honlapról:And, like SRAM Red, SRAM Rival has its front trim position on the big ring.
Nem akarok ezen a trimmen lovagolni, ismerek olyan embert is akit egyáltalán nem zavar ha cicereg a lánca, pont leszarja, csak váltson ha kell.

És mennyire jött be a szett neked összességében? mennyire vagy elégedett a váltás koncepciójával?

Itt egy teszt a szettrõl:
SRAM Rival Groupset Review - BikeRadar

Két éve hajtok Rival szettet. Trimmelni mindkét tányéron tudom, bár leginkább nagytányéron szoktam, ki is használom itt min. a 9 fokozatot, néha a 10-et is.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Dettó ugyanígy használom,ugyanez áttételeket és így bõven mindenhol boldogulok vele.

és akkor mi van???
elöl 53-39em van egy 12-25ös 10seb sorhoz.
nagytányéron 21-nél feljebb már nem váltok, mert akkor inkább 39-17, és az legalább nem feszíti a hátsóváltóm
kistányéron meg nem rakom lejjebb a 14-esnél...mert minek

GT-Atee

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Akkor a 20 sebességes outi valójában mennyi? Azt érzem, hogy hiába van egy Q..va jó és drága bicóm, nemtom csont nélkül használni. ühüpp, ühüpp.......

és akkor mi van???
elöl 53-39em van egy 12-25ös 10seb sorhoz.
nagytányéron 21-nél feljebb már nem váltok, mert akkor inkább 39-17, és az legalább nem feszíti a hátsóváltóm
kistányéron meg nem rakom lejjebb a 14-esnél...mert minek
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

palinkasgabor

palinkasgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Ahogy írod, a bovdenhúzáson állítasz a váltókar kis "pöccintésével", hogy az átdobót ne karistolja a lánc. Ezzel tul. képpen keresztbe váltasz, viszont ki tudod használni a legtöbb áttételt (nyilván nem mind a 20-at).

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Két éve hajtok Rival szettet. Trimmelni mindkét tányéron tudom, bár leginkább nagytányéron szoktam, ki is használom itt min. a 9 fokozatot, néha a 10-et is.

...ha megkérnélek, elmagyaráznád mi az a trimmelés? Ahol kezd hozzáérni a lánc a váltóhoz, ott egy kicsit állítasz a bovdenen? Bocs a láma kérdésért, de most térek át trekkingrõl outira, igaz ott 3x9-el mentem a szabályok (keresztbe váltás mellõzése) betartása mellett. Így igazából most jövök rá, hogy az sem 27 sebességes, csak 25! Basszus!! Akkor a 20 sebességes outi valójában mennyi? Azt érzem, hogy hiába van egy Q..va jó és drága bicóm, nemtom csont nélkül használni. ühüpp, ühüpp.......

palinkasgabor

palinkasgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Én annak idején nagyon nézegettem a Rivalt mert volt egy komplett bringa jó áron amit majdnem megvettem, de végülis nem emellett döntöttem.
2 dolog nem tetszett: az elsõ váltókar csak 3 állást tud és vagy kistányéron, vagy a nagytányéron nem lehet "trimmelni", vagyis finoman odébtenni a váltót, hogy ne érjen a láncba. Ha jól tudom akkor az újabb szériáknál a nagytányérhoz tartozik csak 1 állás. Én utálom, ha cicereg a lánc a váltókeretben és ahogy néztem itt bizony felülrõl a 3. fogaskeréknél már nagyon közel volt (ezt a fokozatot még elhajtom sokáig is ha kell) Biztos be lehet állítani, hogy beleférjen az összes vagy majdnem az összes fokozat cicergés nélkül de nagyon kényes lehet erre.
A másik meg a fékváltókar mûködése volt. Az ergonómia jó, de egy ismerõsöm aki ment már mindennel nem szerette mert jópárszor elõfordult vele is meg csapattársaival is, hogy meredek emelkedõn (versenyen) benézte és a legkönnyebb fokozatban még váltott volna eggyel könnyebbe. Tolta is a váltókart de ilyenkor át kell tolni a kart a lefelé váltási pozíción és csak utána kezd felfelé váltani. na most ilyenkor ha nincs több fokozat akkor mi történik? a kar nem megy tovább, te elengeded, a váltó meg egyel nehezebbe vált.
Súlyban egyébként nyerõ szett. Meg nyilván ezt is meg lehet szokni, sokan szeretik.

Sziasztok!

Hajt valaki SRAM Rival szettel? Érdekelne a tapasztalat.

THX!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts
már láttam. :) blokkolnám :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Donciccio!
http://apro.bikemag....0c-l55581.html#
A te méreted.

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!

Hajt valaki SRAM Rival szettel? Érdekelne a tapasztalat.

THX!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

a lényeg, hogy mindig van mire fogni.

és néha a bringás a hibás-ezt se hagyjuk ki. senki sem tökéletes, és sajnos egyre kevésbé figyelünk egymásra.