Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Igen, ezt láttam. De hogy lehet két ennyiféle különbözõ papuccsal ugyanazon típusú vázat gyártani? :confused:

Szerintem azért - de ez csak tipp - mert a Gios Evolution és a Gios Compact Pro vázakat körülbelül 20 éven keresztül gyártották és közben változtattak a csõ-beszállítón. Volt Colombus és Dedacciai is. Ez az állítható dropout lehet hogy nem volt alkalmazható az épp aktuális Colombus láncvilla csövekhez. Szépen néz ki, de felesleges grammokat dob a vázra. Nekem volt Evolution (ugyanúgy néz ki mint a compact pro, ugyanúgy muffos, csak valamiben más volt a hegesztési eljárás) 1940 gramm volt, ilyen állítható papuccsal, 54-es felsõcsõvel, 55-ös c-c nyeregvázcsõvel. Nagyon szép váz, de valahogy lomhának tûnt a túlméretes csövekbõl készült nivacrom Coppihoz képest. Hülyeség volt eladni. Itt a bikemagon azért olcsó volt az amit 40ért hirdettek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

Jah. Lasd velo-n a szingo/tomlos "blog". :)
Tufo, mert az jobb, mint minden mas, es persze Palmatex, mert az is jobb. ;)

A velo-n minden technikai hozzászólás hülyeség.

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

nem. erre: http://lh3.ggpht.com...8k/DSC01005.JPG

Igen, ezt láttam. De hogy lehet két ennyiféle különbözõ papuccsal ugyanazon típusú vázat gyártani? :confused:

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Erre az állítható papucsra gondoltál?

nem. erre: http://lh3.ggpht.com...8k/DSC01005.JPG

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Jo kep!! Ki nyert? :) Az baj, ha a gumit nezik! :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Igen, néztem közben én is. Csak az SLR verzió az, ami könnyebb. (cserébe viszont jóval drágább is)

Ezzel együtt is azt mondjátok, hogy ez a jó választás peremes aero felni esetében?

+1: szingónál lehet (érdemes?) defektgátló folyadékot használni?

én használtam löttyöt bele és mûködött

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
(ex)Cat: Szerintem azt vedd, amelyik jobban tetszik.
Ha nem sarga lenne a Mavic, nalam is szoba jott volna.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

Jah. Lasd velo-n a szingo/tomlos "blog". :)
Tufo, mert az jobb, mint minden mas, es persze Palmatex, mert az is jobb. ;)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Amúgy a Veloce mennyire jó szett? Ebay-en pl. Record szettel láttam, ami azért lényegesen jobb, nem?

1. Épp eléggé:).
2. De.
Veloce-val (ha olaszosan...) hajtok nagyrészt, évek óta (+ Athena 2x8, Centaur 2x10, 105 2x8 és 3x8, Ultegra 2x8), a szintjét egyesek 105-ösnek feleltetik meg, mások jobbnak, biztos vannak egyebek is. Az enyém már sajnos olyan 10-es, ami lefele csak egyet vált (míg a Record max. 5-öt is). Minden jó rajta, de emiatt egyszer tán többre török - az új, 2012-es Campa már majdnem minden igényem kielégíti. Visszatérve a kérdésre, van 13-29 sora is, triplája is, pontos, évek óta jól megy, neked is elég lenne. Az Athena és a Centaur fékkarja mintha egy hajszállal kézbesimulóbb lenne, próbáltam egyszer méregetni az íveket, de nem sokra jutottam.
A Record persze, hogy jobb, de itt is elismétlem, hogy ahhoz jó váz is kell, mert szigorúak a tûrések, pl. homlokmaró ajánlatos hozzá (ha jól tudom, ez a neve, méregdrága, de jó boltnak nem ismeretlen), mármint az Ultra Torque betételéhez (hogy a kívánt párhuzamos felület tényleg || legyen).

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Azért olvasd el elõtte, hogy mit ír Sheldon Brown vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

Nem fogok csak úgy nekiugrani az biztos. :) Amiért érdekel amúgy a dolog, hogy lenne egy picit sérült Easton EC90 szingós kerék szett 500 Euroért. De az a helyzet, hogy jobban félek a defekt miatti problémáktól, semhogy bele merjek egy ilyenbe vágni.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Fulcrum Red Wind 50 Carbon Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Mondjuk itt mar egeszen mas tomeget irnak, kb. ugyanazt mint a tobbi alu/karbon 50-esnel.

Igen, néztem közben én is. Csak az SLR verzió az, ami könnyebb. (cserébe viszont jóval drágább is)

Ezzel együtt is azt mondjátok, hogy ez a jó választás peremes aero felni esetében?

+1: szingónál lehet (érdemes?) defektgátló folyadékot használni?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

nem tudom. pár hete volt az apróban Gios váz 40-ért.

Erre az állítható papucsra gondoltál?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Komolyan mondom, hogy már majdnem meggyõztetek, hogy szingóssal hajtsak a jövõben. :)

Azért olvasd el elõtte, hogy mit ír Sheldon Brown vagy kérdezz meg róla pár sokat megélt bringást.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Fulcrum Red Wind 50 Carbon Laufradsatz Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Mondjuk itt mar egeszen mas tomeget irnak, kb. ugyanazt mint a tobbi alu/karbon 50-esnel.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Hol találtál te 800 Euroért Red Wind-et? Én csak 800 GBP-ért láttam, az meg nem ugyanaz sajna...

Egyébként nekem nagyon tetszenek a Campa kerekek. Csak sajna, amit meg tudnék venni az kb. a Shamal szintje. Ami egyébként nem rossz, csak nem aero felni.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Komolyan mondom, hogy már majdnem meggyõztetek, hogy szingóssal hajtsak a jövõben. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nem tudom. pár hete volt az apróban Gios váz 40-ért.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

szerintem megfontolandó. ez az utolsó compact pro váz, nem a 80-as évekbeli evolution, amit én is gyûrtem egy ideig. mivel a japánok nagyon gyûjtik, ezért 100e ft alatt nem nagyon lehet megvenni a vázszettet az ebayen. hátrány hogy nem látható, mi az az odanemillõ matrica a felsõcsövön, a szignó elõtt és hol van az állítható hátsópapucs.

sztem 140-ért jó a vétel, ha minden kafa a vázzal. mert akkor 40-ért van egy szett, flite, igényes kiegészítõk + a kerék

Amúgy a Veloce mennyire jó szett? Ebay-en pl. Record szettel láttam, ami azért lényegesen jobb, nem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
veloflexnél valós ez az élettartam ajánlás? Rob4bike

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A Red Wind tenyleg jo sulyban, es arban van.

A csapagyak kapcsan lehet, hogy Cult tenyleg egy alom, de az R3-tol nem voltam hasraesve.
IGaz ipari csapagyas kerekem sosem volt.