Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én részemrõl teszek a tiltásokra, ha nincsen értelmes alternatíva. Ha pont ott áll a yard és megbüntet, akkor így jártam.
A 11-es sem olyan rossz egyébként, csak reggel hatkor kell indulni Visegrád felé :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

Onnantól, hogy ki kell hagynom, netalán a fékhez kell érnem a kerékpárúton a kanyar vagy a forgalom miatt, míg az úton nem, onnantól számomra alkalmatlan sportcélú kerékpározásra.

ennyi. tök igaz. ezért nem kellene kötelezõvé tenni a használatukat. az a vicc,h olimpiai sportág,de az ilyen dolgok miatt eleve hátrányban vannak a sportolók. erre kellene vlmi szervezet aki foglalkozna a dologgal. kresz módosítás kéne erre,de nem olyan,h tekerhetsz ittasan is.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

azok a betonlapok szerintem rendben vannak, nem éreztem különösebben rossznak õket, városi slic gumival nem rázott agyon sehol, nem is értem, hogy mire gondolsz

a kevesebb veszélyforrást sem értem, a bringa úton most voltunk kétszer is, és nem volt gond sem turistákkal, sem kutyasétáltatókkal, nincs rosszul megtervezve, nincs benne veszélyes lehajtó, stb, viszont kifejezetten erõs kerékpárforgalom volt

kicsit most a semmi sem lehet elég jó dolgot látom ebben

jó lenne minden,ha nem kéne használni kötelezõ jelleggel a kerékpárutakat. vissza az eredeti témára: kerékpárral behajtani tilos táblák,sztem indokolatlan kihelyezése. pl.: Kismaros után kb 1 km után el lehet fordulni Kóspallag felé. odafelé,nincs tiltó tábla. visszafelé,ugyanerre a szakaszra már kitették. minek? le lehet menni a bringaútra visszafelé,de 1 földúton kéne menni országuti bringával. na ezek azok a dolgok amiket nem szabadna megtenni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

azok a betonlapok szerintem rendben vannak, nem éreztem különösebben rossznak õket, városi slic gumival nem rázott agyon sehol, nem is értem, hogy mire gondolsz

a kevesebb veszélyforrást sem értem, a bringa úton most voltunk kétszer is, és nem volt gond sem turistákkal, sem kutyasétáltatókkal, nincs rosszul megtervezve, nincs benne veszélyes lehajtó, stb, viszont kifejezetten erõs kerékpárforgalom volt

de az még mindig nem 8 barra fújt 23-as gumi pl.
én pl kifejezetten szeretem azt a kerékpárutat , családi túrákra, 14 centi rugóúttal a seggem alatt. edzés célú kerékpározásnál (attól független hogy legelborultabb pillanatomban sem vennék 32-esnél csirkébb gumi fogadására alkalmas eszközt) viszont halálra idegsítene hogy -soxor nehezen is követhetõen- kanyarog öszze vissza picsa mellékutcákon mint az ökörvizelet...ráadásul szvsz a 12-es útról semmi nem indokolja a bringások letiltátását.
a szembeni -bár hazai pálya- oldali 11-es utat viszont szívbõl gyûlölöm.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Onnantól, hogy ki kell hagynom, netalán a fékhez kell érnem a kerékpárúton a kanyar vagy a forgalom miatt, míg az úton nem, onnantól számomra alkalmatlan sportcélú kerékpározásra.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hat nem kotelezo. ;)
De erosen ajanlott valami konnyu konyoklo legalabb, a tav fele kozel sik.

Bike Ride Profile | Pilis time trial #2 2011 near Esztergom | Times and Records | Strava

Akkor ki kell számolni, hogy mi éri meg. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

gondolom a Kismaros,és Nagymaros közti betonlapokból álló "út" is tökéletes minõségû szerinted. régen napi szinten tekertem arra,de ma már csak 1-2 alkalommal évente. Szobig kb 60 km az út oda-vissza,de a kerékpárúton 1 rémálom. kirázza a fogtömésem is,mert annyira ráz az egész. arról már ne is beszéljünk,hogy nyáron kerülgetheted a turistákat,kutyasétáltatókat,és hagy ne soroljam. tedd a szívedre a kezed,és mond azt,hogy aki 1 kicsit is komolyan foglalkozik ezzel a sporttal,annak ez nem megoldás. nem ott lenne a helye még 1 amatõr sportolónak sem,mert veszélyes. ezen kéne leginkább változtatni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

még ha jó a minõség, én sehogysem tudom azt a tempót tartani mint a mellette lévõ országúton

régen lazán lehetett menni 2 órát erre a Szob-Vác-Szob útvonalra. kerékpárút használat nélkül természetesen. sokkal kevesebb veszélyforrással. mostanság,ha kijönne rá a 25-ös átlag,akkor már jól ment a dolog. nem az erõ hiánya miatt lenne ennyi. aránylag sík a terep,ezért sztem elég gáz a 25 körüli átlag oda. tényleg nem lehet tartani ugyanazt a tempót,mint a sima úton.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

nem akarok kötözködni, de most szerintem nincs igazad

Vác és Szob között pont szombaton voltunk, és egy 50 m-es szakaszt kivéve teljesen jó minõségû és használható a kerékpárút

gondolom a Kismaros,és Nagymaros közti betonlapokból álló "út" is tökéletes minõségû szerinted. régen napi szinten tekertem arra,de ma már csak 1-2 alkalommal évente. Szobig kb 60 km az út oda-vissza,de a kerékpárúton 1 rémálom. kirázza a fogtömésem is,mert annyira ráz az egész. arról már ne is beszéljünk,hogy nyáron kerülgetheted a turistákat,kutyasétáltatókat,és hagy ne soroljam. tedd a szívedre a kezed,és mond azt,hogy aki 1 kicsit is komolyan foglalkozik ezzel a sporttal,annak ez nem megoldás. nem ott lenne a helye még 1 amatõr sportolónak sem,mert veszélyes. ezen kéne leginkább változtatni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat nem kotelezo. ;)
De erosen ajanlott valami konnyu konyoklo legalabb, a tav fele kozel sik.

Bike Ride Profile | Pilis time trial #2 2011 near Esztergom | Times and Records | Strava

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
II. Pilisi idõfutamra nem igazán kell idõfutambringa sem könyöklõ, igaz?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

még ha jó a minõség, én sehogysem tudom azt a tempót tartani mint a mellette lévõ országúton

Én mentem nemrég a Duna másik oldalán végig a 11-es úton, és ahhoz képest a Szobig vezetõ rész egy leányálom.

Persze minden nem lehet tökéletes, de szerintem nem azon kéne panaszkodni, hogy országutival kicsit lassabb az amúgy tényleg kifogástalan kerékpárúton menni, mint az autók között.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

amikor a hülyeség,akarattal párosul kis hazánkban: a 12-es út Vác,és Szob között kb 80%-án kerékpárral behajtani tilos tábla van. ez 1 vicc. van kerékpárút,de 1 jó része ártéren,és minõsíthetetlenül rossz a felülete. bizonyára vlki jól járt ezzel. mikor elkezdtem bringázni rengeteget tekertem arra,de ma már nem merek. nem a forgalom lett nagyobb. elég elszomorító,h ilyenek megtörténhetnek itthon. érdekes,h a Duna túlpartján,Tahitótfalutól Esztergomig lazán el lehet tekerni az úton,de a másik oldalon megtiltják. Tahi,és Esztergom közt emlékeim szerint elég gyér a kerékpárút hálózat. ez tény. szerintem nincs is rá szükség. van vlmi kerékpáros érdekvédõ csoport,aki ilyennel foglalkozik? jó lenne,ha lehetne használni a közúthálózatot. nekem az is jó lenne,ha változna a kressz. pl.: ha hordasz sisakot,akkor nem kötelezõ használni a kerékpárutakat. még akkor sem,ha tábla tiltja az úthasználatot. persze autóútra,és autópályára azért nem mehetne föl az ember fia.

nem akarok kötözködni, de most szerintem nincs igazad

Vác és Szob között pont szombaton voltunk, és egy 50 m-es szakaszt kivéve teljesen jó minõségû és használható a kerékpárút

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

Felénk is megint kerékpárút építésbe kezdtek, ráadásul a kedvenc edzõútvonalamon, a városi szakaszok természetesen életveszélyesek, de legalább minket ,országútisokat nem piszkálnak a rendõrök a környéken, ha nem használjuk õket.

majd fognak. az elején nálunk is elnézték.

ha vlki tud vlmi szervezetet,aki foglalkozna az ilyen esetekkel,az ne tartsa magában.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

amikor a hülyeség,akarattal párosul kis hazánkban: a 12-es út Vác,és Szob között kb 80%-án kerékpárral behajtani tilos tábla van. ez 1 vicc. van kerékpárút,de 1 jó része ártéren,és minõsíthetetlenül rossz a felülete. bizonyára vlki jól járt ezzel. mikor elkezdtem bringázni rengeteget tekertem arra,de ma már nem merek. nem a forgalom lett nagyobb. elég elszomorító,h ilyenek megtörténhetnek itthon. érdekes,h a Duna túlpartján,Tahitótfalutól Esztergomig lazán el lehet tekerni az úton,de a másik oldalon megtiltják. Tahi,és Esztergom közt emlékeim szerint elég gyér a kerékpárút hálózat. ez tény. szerintem nincs is rá szükség. van vlmi kerékpáros érdekvédõ csoport,aki ilyennel foglalkozik? jó lenne,ha lehetne használni a közúthálózatot. nekem az is jó lenne,ha változna a kressz. pl.: ha hordasz sisakot,akkor nem kötelezõ használni a kerékpárutakat. még akkor sem,ha tábla tiltja az úthasználatot. persze autóútra,és autópályára azért nem mehetne föl az ember fia.

Felénk is megint kerékpárút építésbe kezdtek, ráadásul a kedvenc edzõútvonalamon, a városi szakaszok természetesen életveszélyesek, de legalább minket ,országútisokat nem piszkálnak a rendõrök a környéken, ha nem használjuk õket.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
attol meg csunya :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

és egy ON: igényes váz+szett választást egy mozdulattal tönkre lehet tenni http://a2.sphotos.ak...815151649_n.jpg (stucni = gyász)

az 1 look ergostem. Feltöltött kép kicsi sztem a váz a pilótának,azért ez a cucc van benne.

ehhez a bringához volt: Feltöltött kép 1x láttam ilyet élõben 1 kiállításon. "csak" veloce volt rajta,de horror ára volt már akkor is. 93-94 körül volt mindez.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.440 hozzászólás

beugratós kérdés volt :-)) már mind szakmát váltott, hogy úgy mondjam "szemetet égetnek" :D

arra felé is az említett eljárás szerint járok el. :cool2: