Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Na pont ez az!
Nem váltott rendesen hátul. Már mindent néztem, pucoltam, állítottam de nem lett jó. Boltban is voltam, arra is gondolva, hogy elhajlott picit a váltópapucs ezért nem precíz hátul. Még bowdenházat is cseréltem hátul az ívben ahol nagyon megtörik, hogy biztos az dzsuvásodott el és szorul benne a bowden. De ezután sem lett jobb. Végsõ megoldásként gondoltam akkor teljes bowdencsere és ahogy húztam volna ki a váltókarból a végét nem jött. eröltetve tudtam csak kicibálni és jól ki volt már szálasodva ami beszorult a házba. Könnyebbe még csak-csak váltott rendesen de amikor a váltó rugó húzta volna vissza a bowdent nehezebb fokozatba akkor szorult a bowden a házban. Egy barátomnak ugyanitt el is szakadt. ott ahol kilép a bowden a váltókarból.
kb. 16-17000 km lehetett a bowdenben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem nem rejtett a bowden (régebbi 10-es ultegra kar - 6600-as)

Az hogy szakadhatott el? Egyáltalán nem törik meg.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Nekem nem rejtett a bowden (régebbi 10-es ultegra kar - 6600-as)

A shimano rejtett bovdenezés átka.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

10-es SH hátsó válóbowden szakadt már el nektek? kíváncsi lennék hogy hol. (nekem a váltókarból kijövet szálasodott ki egyszer a bowden de még éppen nem szakadt el csak nem váltott rendesen mert beszorult a bowden a házba, de a haveromnak ugyanitt el is szakadt, mehetett haza kónuszon)

A shimano rejtett bovdenezés átka.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Itt az új 11-es DureAce szett elsõ tesztje (amit olvastam)
Csupa jót ír.
egy dolog nem tetszik: a hátsó váltóban nagyon megtörik a bowden kónuszon. Nem hiszem el, hogy ez elõbb-utóbb nem esz meg valamit. Vagy a váltó házába mar bele vagy a bowden szálasodik ki egy idõ után.Bár a cikkben azt írják, hogy az SH szerint ez csak egy "Cosmetic issue"
És még egy jó hír aminek örültem, hogy pl a mavic kerekekkel kompatibilis az új sor. Gondolom ki kell venni a sor alól a távtartó gyûrût amit most be kell tenni a 9-10-es rendszerek sorai alá. Sram kazettatestekkel is jó lesz viszont a DT agyakon komplett kazettát kell cserélni.

Shimano Dura-Ace 9000 Mechanical Groupset - BikeRadar

10-es SH hátsó válóbowden szakadt már el nektek? kíváncsi lennék hogy hol. (nekem a váltókarból kijövet szálasodott ki egyszer a bowden de még éppen nem szakadt el csak nem váltott rendesen mert beszorult a bowden a házba, de a haveromnak ugyanitt el is szakadt, mehetett haza kónuszon)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Sziasztok!

Gumi kérdésem lenne. ...
Conti super sport plus
...
köszönet
Kicsikrisz

Fitnesz bringára jó lesz ez is!!!
onnantól kezdve elfelejtheted a defekteket!! ;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
[quote name='ave']Re: gepida:
Nem a bolt hibaja, ez a gyari beallitas, bakker...

...és ha valaki így szereti? :D

Ridley Noah Fast 

Kicsikrisz75

Kicsikrisz75

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Gumi kérdésem lenne. Visszaolvastam a fórumot elég hosszan, de mégis segítséget szeretnék kérni tõletek.
Van egy Mali ironman bringám, ez át lett alakítva fitness bringává (így kényelmes na :)) külsõ gumi kellene rá, jelenleg vittoria zaffiro 23-622 van rajta, de már eléggé ki van sajna. Nem volt vele sok gondom, viszonylag jó, de nem nagyon tartja a nyomást, és jópár defekt is volt, és útszélén szerelni sem könnyû.
Elolvastam rengeteg gumitesztet, de nem jutok dûlõre. Az biztos hogy hjatogatós kellene, 25-ös méretben gondolkodom (talán egy kicsit ballonosabb).
Mit kellene rátenni? Hogy mire kellene az jó kérdés, kb 90% aszfalt, és bringaút. A többi meg minden más. A zafirroval is mentem mindenen amin tudtam :)
Conti super sport plust ajánlanak, de nehéz mint a sár. Zaffiro pro-t is ajánlanak, de nem tudom mi lesz a defektekkel. Ill Rubino pro, tudom hogy ez nem ugyn az a kategória, de még belefér talán.
Vélemények esetleg?
Sajna nem ismerem a többi márkát/tipust, ezért kéne egy kis tanács. (pl maxis CSt? esetleg)

köszönet
Kicsikrisz

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
neuzerék is így rakták anno a cuccaikat. lehet hogy ott volt egy fvkar pozíció újító csávó és leigazolták :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ma gondoltam a hirdetõre, mikor láttam jóárusított Scirocco-szettet... erre fölteszi:

Campagnolo 8as szett szép állapot ! 38.000 ft. « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

és kb. 10 percet ha kibír a szett így hirdetésben :) Most nagyon karácsonyi hangulat lehet, hogy mindenki ajándékozni akar...

Szerintem max ennyit ér.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Re: gepida:
Nem a bolt hibaja, ez a gyari beallitas, bakker...

Feltöltött kép

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Néztem én is ezt a szettet, gondoltam, hogy belinkeled... :) A Bianchi is nagyon jó vétel volt annak ellenére, hogy volt rajta egy horpadás... nem sokáig volt fent a hirdetés

Ma gondoltam a hirdetõre, mikor láttam jóárusított Scirocco-szettet... erre fölteszi:

Campagnolo 8as szett szép állapot ! 38.000 ft. « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

és kb. 10 percet ha kibír a szett így hirdetésben :) Most nagyon karácsonyi hangulat lehet, hogy mindenki ajándékozni akar...

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

ez a szett azért úgy rendben van: Shimano Dura Ace 7410 komplett szett « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása tegnap volt még fönt egy bianchi acélváz,azzal passzolt volna az alkatrészcsalád. genius csöves volt,krómozott villákkal,meg ahogy kell.

Néztem én is ezt a szettet, gondoltam, hogy belinkeled... :) A Bianchi is nagyon jó vétel volt annak ellenére, hogy volt rajta egy horpadás... nem sokáig volt fent a hirdetés

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ezzel minden rendben. rá van írva hogy Giant :-)
másik kedvencem ez a fékkar-pozícionálás: Gepida Bandon 810-es-új/58"-as « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Ráadásul ez egy bolt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Finoman szólva elmérte a tulaj a vázméretet..

Eladó « kerékpár / váz « TRIATLON « Kategóriák tallózása

ezzel minden rendben. rá van írva hogy Giant :-)
másik kedvencem ez a fékkar-pozícionálás: Gepida Bandon 810-es-új/58"-as « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Azonnal megvenném, ha tehetném..
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,467 posts
ez a szett azért úgy rendben van: Shimano Dura Ace 7410 komplett szett « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása tegnap volt még fönt egy bianchi acélváz,azzal passzolt volna az alkatrészcsalád. genius csöves volt,krómozott villákkal,meg ahogy kell.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Finoman szólva elmérte a tulaj a vázméretet..

Eladó « kerékpár / váz « TRIATLON « Kategóriák tallózása
11:38:11 IM 2012

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

: ) szétjárom elõbb az agyakat. De tény, hogy ennek az agynak a sarutávja 126 mm, azonban a váz fogadna nagyobbat is. A közeljövõben semmi nagy átalakítás nem férne bele, csak tudod. Év vége, tél-karácsony, készletsöprés-nagyakciók. Hajlamos elragadtatni magát a hülyegyermek.

Bár mikor tekerek, én sem értem, hogy miért akarok bármin is változtatni, de gép elõtt ülve meg más. : ) Ezért jobb a bringán.. addig meg olvasgatok.

Annyit azért hozzátennék, hogy a 126-os vázba 126-os agy való a 130-asba 130-as és így tovább. A masszívabb, általad is említett "nehéz" váz könnyen átalakítható 130-as sarutávolságúra, mert elviseli a váz. Nyitni kell a villákon egy keveset úgy hogy szimmetrikus maradjon a váz és utána újra párhuzamosítani a papucsokat. Komolyabb vázakat nem is illik feszegetni és nem is biztos, hogy tolerálják.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

A kerékpárt tekerni kell, nem racsnizni:) És ha így teszel, akkor jó esetben semmilyen keréknek nincs hangja:) Súlya az agynak sogadlagos szempont szerintem. Egy nehéz vázzal épített bringán nem oszt nem szoroz pár gramm az agyon. Az agy inkább legyen tartós és jól tömített kónuszos. Ugyanez a felnin már érezhetõ változást hoz. Ha a felnikkel meg vagy elégedve, akkor miért nem cseréled csak a hátsó agyat?
Én egyébként már egy kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mit is szeretnél. Ha jól emlékeszem egy régi, 126mm-es sarutávolságú vázad van. Szerintem ebbe felesleges nagyobb összegeket invesztálni, hacsaknem valami különleges váz, de akkor meg korabeli alkarészekkel érdemes felaggatni. Láttam szemezgettél azzal a modoloval is. Szerintem felejtsd el, oké hogy lehet állítgatni, de megint félmegoldás, nem tudom elhinni, hogy nincs útban az a bumfordi mechanika. Akkor már ezerszer inkább alsócsöves váltás, az kijön 2000forintból.
Ha megvetted már az UG sort, rakd föl és használd a bringát, közben megismerkedsz a bringával, a bringázással, az alkatrészekkel és benned is letisztul, hogy mit szeretnél és annak megfelelõen tudsz elkezdeni fejleszteni.
Hajrá!

: ) szétjárom elõbb az agyakat. De tény, hogy ennek az agynak a sarutávja 126 mm, azonban a váz fogadna nagyobbat is. A közeljövõben semmi nagy átalakítás nem férne bele, csak tudod. Év vége, tél-karácsony, készletsöprés-nagyakciók. Hajlamos elragadtatni magát a hülyegyermek.

Bár mikor tekerek, én sem értem, hogy miért akarok bármin is változtatni, de gép elõtt ülve meg más. : ) Ezért jobb a bringán.. addig meg olvasgatok.