Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

"Nem tudom mennyit és hogy tekersz, szerintem bármelyik kerüljön alád, egyik sem fog csalódást okozni."

Ezzel az állításoddal nem értek egyet.

...várom az érvelésed! :)

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
jaa, meg itt hajdú-szabolcs tájékon az a nagy mázli, hogy nagyítóval kell a térképen keresni a dombokat, szintkülönbségeket, Debrecenben meg talán van 2 felüljáró? Otthon meg 1...

De attól még nyúlik a lánc, kopik a fogas, de legalább nem annyira, mint mondjuk a bükkben v zemplénben. :) Viszont rohadt unalmas a síkság-sík terep. : o)

Gondolkoztam ezeken a fékváltókon, a Modolon. Hát, 360 gramm, nem nehéz végül is. Állítólag beállítani-átállítani macerásak, meg nem olyan kényelmes a fogás-váltás, nem olyan gyors. De ez meg megint olyan, hogy ha nem versenyzik valaki, akkor pofás.

De ehhez minimum egy kerékszett kéne nekem, vagy új hátsó agy. Utóbbival szimpatizálok, egy szép új hátsó aggyal, vagy akár egy egész agypárral. Valami katalógusban láttam Miche Performance outi agyszettet, 8-9-10-es rendszerekhez, 9ezerért.. (elsõ-hátsó..) gyanúsan.. olcsó. Bár, a performance fékszett (elsõ-hátsó egyben) ugyanazon katalógusban 6000 volt.

Sajnos a fékek nem az igaziak nálam, elég gyenguszok, nagyon korán kell reagálni meg erõsen a megfelelõ lassuláshoz. Lehet, egy betétcsere gondoskodna róluk mondjuk... Még az arany nyilacskás szett is jobban fogott, igaz, az más felnivel volt.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Alföldön tekerek, idén 9000 kilómétert mentem az edzõ bringával. Úgy néz ki marad az ultegra, elég jó árban van (35% off) és sok pozitív véleményt olvastam róla.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Nem tudom mennyit és hogy tekersz, szerintem bármelyik kerüljön alád, egyik sem fog csalódást okozni.

Egy dolgot felejtettél leírni, mennyit szánsz rá? Igazán ez az a faktor ami a legjobban befolyásolja a gép megépítését. Majd gondolkodj el azon, mennyit és hol akarsz tekerni vele, és nem utolsó sorban milyenek a vizuális igényeid. Zeezoltano fórumtársam idézném: mennyi benned a májerfaktor? ;) Hát nagyjából ezek azok az összetevõk amik meghatározzák születendõ bájkod megérkezését. Ha ezeket megfogalmazod, a "Többiek" is fognak segíteni.

"Nem tudom mennyit és hogy tekersz, szerintem bármelyik kerüljön alád, egyik sem fog csalódást okozni."

Ezzel az állításoddal nem értek egyet.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás
én használtam modolo fékeket. nagyon tuti darabok voltak. értenek hozzá az biztos. a 70-es években nekik volt elõször teflonos bovdenházuk,meg a 80-as években õk hozták be az anatomikus kormányokat. sok profi használta a cuccaikat. a régi super recordokat nem cserélték modolo-ra,de pl a simlex váltáshoz ez a fékrendszer dukált. meg ott voltak a kronos fékeik. a shimano ax után,de még a c record delta elõtt hozták ki. ilyen volt: Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
nem
csak tud tubeless-t is. (ami virslisben nem túl elterjedt és nem is lesz az szvsz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Köszi a tippeket! Jól értelmezem, hogy az ultegra kerékszettre csak szingót lehet rakni?

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
mondjuk a modolo amúgy is szép alkatrészeket gyártott szerintem, nem láttam még élõben, csak képen, de gondolom jó minõségû cuccok lehettek. a fékeik közt is van jó pár csinos darab.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás
bennem is vannak hasonló kérdések,mert még én sem láttam,tapiztam,használtam ilyen kart. azt sem tudom honnan lehet beszerezni.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

ez a fékváltókar sok mindenre megoldás lehet: morphos emlékeztem,hogy ezt gyártották a 90-es években,de azt nem tudtam,hogy még most is. :) szerintem retro bringákat lehetne vele a legjobban tuningolni.

nekem bejön, sport & recreation célra simán megfelelõ, nem muszáj feltétlenül a fékkarral váltani. jobb lett volna, ha egy kicsit nagyobb a kínálat és lehet kapni, mert azért régebben a fékváltókaroknak durvább ára volt használtan is. szép acél vázzal tényleg csinos lenne. kérdés, hogy milyen a váltás minõsége meg a kézreesése.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékszett vásárlása elõtt állok és hezitálok, hogy melyiket válasszam meg az alábbiak közül:

Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?

Nem tudom mennyit és hogy tekersz, szerintem bármelyik kerüljön alád, egyik sem fog csalódást okozni.

Sziasztok!
Nagyon kezdõ vagyok országúti téren, de belecsapok egy új projektbe és szeretnék egyet összerakni. A váz már megvan, 52es, és a külsõ (deestone 28-622) és belsõ(continental) gumik is. Segítséget szeretnék kérni, hogy hogy kezdjem mint kezdjem, milyen dolgokat kell beszereznem. Lényegében minden infót nagyon szívesen várok, hogy tanulhassak. pl: milyen stucnit vegyek, agyat, kormány, felni, fék. Köszönöm elõre a válaszokat!!!
Evelin

Egy dolgot felejtettél leírni, mennyit szánsz rá? Igazán ez az a faktor ami a legjobban befolyásolja a gép megépítését. Majd gondolkodj el azon, mennyit és hol akarsz tekerni vele, és nem utolsó sorban milyenek a vizuális igényeid. Zeezoltano fórumtársam idézném: mennyi benned a májerfaktor? ;) Hát nagyjából ezek azok az összetevõk amik meghatározzák születendõ bájkod megérkezését. Ha ezeket megfogalmazod, a "Többiek" is fognak segíteni.

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En is Fulcrumra szavaznek, de azert nem utolso szempont gondolom, hogy az Ultegra joval olcsobb, es az se rossz valasztas.
De a Mavic Elite se rossz dontes.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
+1 wh-6700
GT-Atee

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
wh 6700
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Sziasztok!

Kerékszett vásárlása elõtt állok és hezitálok, hogy melyiket válasszam meg az alábbiak közül:

Bike24 - Mavic Cosmic Elite Wheelset Clincher - black/silver

Bike24 - Easton EA50 Aero Wheelset Clincher

Bike24 - Fulcrum Racing 3 Wheelset Clincher 2013 - silver/black

Bike24 - Mavic Ksyrium Equipe Wheelset Clincher - white

Bike24 - Shimano Ultegra WH-6700G Wheelset grey

Bike24 - SRAM S27 AL Comp Wheel Set

Fulcrum!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Hmmm... ez mire nem jó, mármint mit nem kezel? : o)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Sziasztok!

Bike24 - Mavic Cosmic Elite Wheelset Clincher - black/silver

Bike24 - Easton EA50 Aero Wheelset Clincher

Bike24 - Fulcrum Racing 3 Wheelset Clincher 2013 - silver/black

Bike24 - Mavic Ksyrium Equipe Wheelset Clincher - white

Bike24 - Shimano Ultegra WH-6700G Wheelset grey

Bike24 - SRAM S27 AL Comp Wheel Set

pár jó kerék és egyéb ritkaságok itt bike-exclusiv

evetkebako

evetkebako

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Nagyon kezdõ vagyok országúti téren, de belecsapok egy új projektbe és szeretnék egyet összerakni. A váz már megvan, 52es, és a külsõ (deestone 28-622) és belsõ(continental) gumik is. Segítséget szeretnék kérni, hogy hogy kezdjem mint kezdjem, milyen dolgokat kell beszereznem. Lényegében minden infót nagyon szívesen várok, hogy tanulhassak. pl: milyen stucnit vegyek, agyat, kormány, felni, fék. Köszönöm elõre a válaszokat!!!
Evelin

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.438 hozzászólás
ez a fékváltókar sok mindenre megoldás lehet: morphos emlékeztem,hogy ezt gyártották a 90-es években,de azt nem tudtam,hogy még most is. :) szerintem retro bringákat lehetne vele a legjobban tuningolni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én a Fulcrumot venném.
11:38:11 IM 2012