Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2012. december 05. - 15:53
Írta 2012. december 05. - 13:24
A duraace mechanikája lehet más és nem húz tovább. Minden bovden érezhetõen enged valamennyit.
Megnéztem egy 7700-es duraace kart, az még biztos húz tovább. Vagy nincs tökéletesen beállítva az rx100-as váltódon a végállás vagy a 10-es duraace kar nem húz tovább. A másodikat egyszerûen meg tudod állapítani, kijjebb tekered a végállás csavart és legfelsõ fokozatban próbálsz továbbváltani.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. december 05. - 12:30
Írta 2012. december 05. - 12:01
Szoval ennyi erovel kovacsoltvas keriteseket is elkezdhetnek gyartani, vagy cipoket.
Az elso 2 kerekepitesem konkretan sz*r lenne, a masodik 5 vacak, utana talan atlagos. Elmenne vele jopar ev, es addig mehetnek jo esetben atlagos kerekekkel.
Persze irigylem azt, aki maga meg tud mindent csinalni, de en a kerekkerdest masra bizom, tudom, hogy en nem tudnam olyan jora csinalni mint pl. a malajok, vagy mondjuk Adrien
Írta 2012. december 05. - 08:17
Írta 2012. december 05. - 07:37
kivéve persze a centírozást, azt jobb szakemberre bízni.
A bringaszerelõk jelentõs hányada nem atomfizikus, szerintem vételezz egy minõségi "4 oldalú" küllõkulcsot, pl. Parktoolt és fûzz/centírozz akár csak valami játszós kereket. Remek szakemberek fûztek már félre V-fékes elsõkereket ami csak otthon derült ki. Volt hogy 390g-os XC felnivel fûzettem tárcsás hátsókereket fullyba, erre befûzték az agytest közepére, merthogy a DH gépeken is félre szokták fûzni... Volt hogy "csak" 2 hónap után szétlazult a fûzés olyan szinten hogy minden küllõ nyöszögött.
Én 5Ft-os küllõkkel kezdtem a mókázást, szétfûztem egy régi kopott felnis elsõkerekem és újraépítettem. Elsõvel könnyebb kezdeni a szimmetrikussága miatt (tárcsás montikra ez nem érvényes).
Fûzni én vázban/villában szoktam, nincs állványom, de túl vagyok 15 keréken és egyikkel sem volt probléma.
Írta 2012. december 05. - 07:26
Írta 2012. december 05. - 00:44
>Ugyanúgy megvan ez a feszegetés normál használatnál is, mivel túl lehet váltani az összes váltókarral
Az RX-100-asommal tenyleg, 8-as, 8-as sorral es feszegethetem, hogy valtson mar konnyebbre, amikor mar a 26-on vagyok, nem erezni, hogy nincs tobb fokozat.
Ennyire gagyi a bovden es a haz?
Ugyanez az ST-7801-el ugyanis nem tortenik meg, ott hatarozottan erezni, hogy ezt nem lehet tovabb valtani.
Azt persze most nem tudom kiprobalni, hogy a hatarolo es a franko bovdenezes miatt van ilyen hatarozott vege, vagy esetleg a kar maga is ellenall.
Na mindegy, a lenyeg, hogy oreg 8-as karnal tenyleg nem nagyon lehet kulonbseg, akarhogy is hasznalja az ember 7-es sorral.
A duraace mechanikája lehet más és nem húz tovább. Minden bovden érezhetõen enged valamennyit.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. december 04. - 22:16
Ave: múlt héten jöttem rá, hogy sok olaszos hirdetést néztem be, mikor kerékpárt kerestem, mert azok a setétbõrûek mindent cc-ben adnak meg, így minden 57-58-ast dobtam. De végtére is, megtaláltam az igazit, amin nagyon jól érzem magam, jól érzem az aszfaltot, és bátran belemegyek meredek-éles fordulókba is, rövid tengelytávval, alacsony kormánypozícióval használva, az ülés meg a fellegekben. Ez a fõ. szerencsére kényelmes és stabil, ami sokat jelent még sebesség szempontjából is.
Írta 2012. december 04. - 22:07
Írta 2012. december 04. - 21:53
No igen. Bár emiatt lelkifurdalásom van, hogy az ilyen primitív dolgokat, mint bowdencsere, középrész és agyak átkenése meg centrírozás, küllõk húzása nem én magam csinálom. Vagy nem olyan nagy szégyen szervizben csináltatni ezeket, mint elsõre hangzik? : o)
szégyen? szerintem ilyet kérdezni az, de errõl egy pszichológus tudna többet mondani. csak vicceltem persze. lelkifurdalás? ne legyen, ezekhez szerszámok kellenek, meg szaktudás. nem kötelezõ minden bringásnak érteni is hozzá, és azért a szerelésnél a rutin, meg hogy tudod, hogy mit hova meg miért, az azért a minõség szempontjából számít. persze lyukas belsõt megfoltozni illik tudni, de csak praktikus okból. biztosan meg tudnék tanulni kereket fõzni, de nem érdekel, és tutira rosszabb lenne, mintha az fûzi, aki ért hozzá. na meg szerintem a munkának örülnek a bringaszerelõk is, pláne télen. ha meg van bejáratott szerelõd, aki tuti nem kontár, meg nem ver át, és van rá kereted is, akkor bátran csináltasd vele.
Írta 2012. december 04. - 21:47
Írta 2012. december 04. - 20:08
Mert van "bejáratott" helyem, ahova hordok mindent már egy ideje, gyorsan-jól-olcsón dolgoznak, és rajtam kívül így tesz még sok-sok ember, fõleg outisok. Csak, mindenki tegye szépen a dolgát.
Ave: milyen bicó az, amin tekersz a képeden? Nagyon jól néz ki a váz, és elég nagynak is a homlokcsõ alapján, legalább hatvanasnak.. Milyen czolos vagy? Edit: most nézem, SL Colombus csöves kis Mali. Szép.
Írta 2012. december 04. - 16:28
Az RX-100-asommal tenyleg, 8-as, 8-as sorral es feszegethetem, hogy valtson mar konnyebbre, amikor mar a 26-on vagyok, nem erezni, hogy nincs tobb fokozat.
Ennyire gagyi a bovden es a haz?
Ugyanez az ST-7801-el ugyanis nem tortenik meg, ott hatarozottan erezni, hogy ezt nem lehet tovabb valtani.
Azt persze most nem tudom kiprobalni, hogy a hatarolo es a franko bovdenezes miatt van ilyen hatarozott vege, vagy esetleg a kar maga is ellenall.
Na mindegy, a lenyeg, hogy oreg 8-as karnal tenyleg nem nagyon lehet kulonbseg, akarhogy is hasznalja az ember 7-es sorral.
Írta 2012. december 04. - 14:52
Kérdéseim vannak, szokás szerint.
Szóval, UG-s sort találtam, vettem. De a kérdéseim a következõk:
-pénzkidobás-e lecserélni az olyan gumikat, amiken az oldalfal már szétrepedt és szálas, a "futófelületen" meg több a repedés, mint a "felület".
-pénzkidobás-e lecserélni a gyári bowdeneket egy olyan bicón, amin még az 1050-es széria 105-ösei meg tricolor van?
-pénzkidobás-e megvenni a 2000 ft-al drágább külsõt, holott az olcsóbbal is megy a bicó, de a drágább utolsó darabos akcióban most 30%-al olcsóbb.
-pénzkidobás-e szakértõ szervizre bízni egy nagygenerálozást az agyak-középrész kenésével, centrírozással egybekötve, mintsem egy olyan "mûhelyre", ahol országúti bicót még csak TV-ben láttak, és nem is forgalmaznak-rendelnek országúti alkatrészeket?
-pénzkidobás-e átzsíroztatni az olyan agyakat, amik két hete még némán-csendben futottak, de az elmúlt napokban már hangosabbak voltak és többet nyiszorogtak-nyöszörögtek, mint egy gyomorrontást kapott kismacska?
bármelyik tétel a fentiek közül hülye emberre vall, dobjatok kõvel. Kézügyességem sajnos nem sok van, néhány alapvetõ dolgot meg tudok csinálni, meg rengeteg poharat törtem már el elejtés-polcról leverés miatt.
Bár belegondolok, nem tesz jót a bicajnak se, ha hajtják és kitapossák a lelkét. De miért van az? Ha dísztárgyat akarok, akkor Üdvözlet az oldalon! | bellabici.hu ha meg bicajozni akarok, akkor valahogy kevésbé az esztétikum és jobban a használhatóság-teljesítmény érdekel. Szép dolog gyönyörködni a bringában, de jobb érzés hajtani, nem?
kukázd a rossz külsõt,és érdemes megvenni a 2000-el drágábbat. a bovdeneket sem árt cserélni,bovdenházzal együtt. jelentõsen javul tõle a váltás,fékezés. lehetõleg olyan helyre vidd a bringát ahol láttak már élõben is országutit,és nyugodtan be lehet zsírozni az agyakat. az nem árt,az viszont igen,ha nincsenek kenve.
Írta 2012. december 04. - 14:31
Szóval, UG-s sort találtam, vettem. De a kérdéseim a következõk:
-pénzkidobás-e lecserélni az olyan gumikat, amiken az oldalfal már szétrepedt és szálas, a "futófelületen" meg több a repedés, mint a "felület".
-pénzkidobás-e lecserélni a gyári bowdeneket egy olyan bicón, amin még az 1050-es széria 105-ösei meg tricolor van?
-pénzkidobás-e megvenni a 2000 ft-al drágább külsõt, holott az olcsóbbal is megy a bicó, de a drágább utolsó darabos akcióban most 30%-al olcsóbb.
-pénzkidobás-e szakértõ szervizre bízni egy nagygenerálozást az agyak-középrész kenésével, centrírozással egybekötve, mintsem egy olyan "mûhelyre", ahol országúti bicót még csak TV-ben láttak, és nem is forgalmaznak-rendelnek országúti alkatrészeket?
-pénzkidobás-e átzsíroztatni az olyan agyakat, amik két hete még némán-csendben futottak, de az elmúlt napokban már hangosabbak voltak és többet nyiszorogtak-nyöszörögtek, mint egy gyomorrontást kapott kismacska?
bármelyik tétel a fentiek közül hülye emberre vall, dobjatok kõvel. Kézügyességem sajnos nem sok van, néhány alapvetõ dolgot meg tudok csinálni, meg rengeteg poharat törtem már el elejtés-polcról leverés miatt.
Bár belegondolok, nem tesz jót a bicajnak se, ha hajtják és kitapossák a lelkét. De miért van az? Ha dísztárgyat akarok, akkor Üdvözlet az oldalon! | bellabici.hu ha meg bicajozni akarok, akkor valahogy kevésbé az esztétikum és jobban a használhatóság-teljesítmény érdekel. Szép dolog gyönyörködni a bringában, de jobb érzés hajtani, nem?
Írta 2012. december 03. - 21:42
Írta 2012. december 03. - 17:39
Írta 2012. december 03. - 17:10
nyereg
Nyeregnél elviseled a kompromisszumot ha kényelmetlen cserébe más tulajdonságáért?
Race, no Rest!
Írta 2012. december 03. - 16:58
nyereg. Es cipo, igaz ez nem bringaalkatresz.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére