Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Persze, de azert nem lenyegtelen (azert irtam oda), mert ilyen lassan csak emelkedon mennek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

btw. Ma olvastam, hogy meg 20-25-os temponal (6-8% emelkedon) is akar 40Watt is lehet a szelarnyek "elonye".

Ebbõl a szempontból az emelkedõ lényegtelen, minden sebességhez tartozik bizonyos mértékû szélárnyék.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
400 Watt az nagyon sok. Froome 2001-es Vuelta idofutama pl. 405 Watt atlag, 50.2 km/h-s atlag. (56 percen at)
TrainingPeaks | Free Training Log, Training Plans and Food Diary

btw. Ma olvastam, hogy meg 20-25-os temponal (6-8% emelkedon) is akar 40Watt is lehet a szelarnyek "elonye".

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

400 watt azért nem lehet olyan sok,szélcsendben síkon talán 45km/h. ennyit egy versenyzõnek tudnia kell különben hogyan zárkozik fel egy defekt vagy bukás után(csapat munkáról nem is beszélve)

Egy vékony hegyi menõ, mint ahogy látni szoktuk, csapat nélkül sehogy.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
400 watt azért nem lehet olyan sok,szélcsendben síkon talán 45km/h. ennyit egy versenyzõnek tudnia kell különben hogyan zárkozik fel egy defekt vagy bukás után(csapat munkáról nem is beszélve)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
5perce 6,58; épp hogy csípem a kivételes alját! ;)
(strava számításai alapján)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Szerintem csak azt nezted el, hogy azt nem mondta, hogy o tud ennyit. :)

A tablazathoz meg annyit, hogy csak 2 napig volt teljesitmenymerom kolcsonben, szoval tulsagosan nagy kovetkeztetest azert ebbol nem lehet levonni.
5 percesben mar very good vagyok, de 1 percesben csak fair, FT-ben meg good teteje. 5mp-ben eppen csak good.

Na persze, biztos jobb vagy, csak altatod az ellenfeleket... :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem csak azt nezted el, hogy azt nem mondta, hogy o tud ennyit. :)

A tablazathoz meg annyit, hogy csak 2 napig volt teljesitmenymerom kolcsonben, szoval tulsagosan nagy kovetkeztetest azert ebbol nem lehet levonni.
5 percesben mar very good vagyok, de 1 percesben csak fair, FT-ben meg good teteje. 5mp-ben eppen csak good.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Ave, 400 watt milyen idõre lenne elég? (60 kilós ember 10 kilós bringa)

400 watt, 60 kilós ember? 6,67 W/kg? Kb. 15 percig tartva? Ez lehetetlen. Vagy a ProTourban kéne versenyezned.
Itt a táblázat szerint már ha 5 percig tudsz tartani 6,67 W/kg-ot, "international pro" szinten vagy (annak az alján). Na de 15 percig...? Watts per Kg - Sound Coaching Bike Fit
Vagy én néztem félre valamit?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
klasszikus bringa rajongoknak ajanlom atbongeszni:

2013 Sydney Classic Bicycle Show

van par gyongyszem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nekem kalsszikus darab van. Rozsdamentes acél, 48 gramm. Ciussi Inox - Elite /en

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Én is beállok a kulacsot bemutatók közé. :D
Ezt használom:
Custom Race - Elite /en
Valamikor a Dechatlonban vettem nem egészen 2400HUF-ért. Nagyon jó áron volt, azóta sem láttam ennyiért, akkor tele volt a fal vele, vagy 6 sínre fel volt szúrva. Az elasztikus gumi a közepén mindent megfog, a hozzátartozó kulacstól a "Mülleres" fémig mindent, az az érdekes, h bármilyet teszel bele (persze a kétliteres pet sörös palackot nem ajánlanám :D) mind egyforma erõvel fogja. A tömege sem vészes.

nekem is ez van (bár nem ebben a színben :) ) én "hagyományos" kulacs helyett 0,7- es Pet palackot hordok magammal, illetve az esõkabátott is beletudom rakni a kulacstartóba

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Én is beállok a kulacsot bemutatók közé. :D
Ezt használom:
Custom Race - Elite /en
Valamikor a Dechatlonban vettem nem egészen 2400HUF-ért. Nagyon jó áron volt, azóta sem láttam ennyiért, akkor tele volt a fal vele, vagy 6 sínre fel volt szúrva. Az elasztikus gumi a közepén mindent megfog, a hozzátartozó kulacstól a "Mülleres" fémig mindent, az az érdekes, h bármilyet teszel bele (persze a kétliteres pet sörös palackot nem ajánlanám :D) mind egyforma erõvel fogja. A tömege sem vészes.

Ridley Noah Fast 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.475 hozzászólás

Ha versenyzel is akkor mindenképpen olyan kulacstartó kell, amibõl könnyû kivenni és könnyû visszarakni a kulacsot, ezek általában nem tartják olyan jól.

nekem ez van:Ciussi Gel - Elite /en nem súlybajnok,de amire tervezték,arra nagyon tuti. én is vlmi ilyen elgondolás alapján választottam ezeket. már jó régiek. :)

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Én nekem Blackburnöm van több mint egy éve csak ajánlani tudom. Jól tart. Annyira azért nem könnyû kivenni belölle a kulacsot, de 54-es országúti vázzal ez nem jelent problémát. Montin már nehezebb kiszedni néha a kulacsot de legalább jól tart. Volt már hogy belefagyott a kulacsba a smögyi de akkor se akart eltörni.
HHH a 15 perces idõ igen durva. Akárcsak 60 kilósan 400W pörgetni. Magyarországon nem sokan tudnak ilyet:)

http://app.strava.co...48369#225441061
Kb Protour szint

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

pincében próbálva tényleg vadkeményen tart a piros merida...remélem a ropi effekt elkerül

126-os vasváza van a tesómnak és 130-as kerékkel használja gond nélkül. annyi lehet max, hogy nem tizedmm pontosan fog középen állni benne a kerék. ha megérdemli a váz, akkor a hazai vázépítõk, vagy Pajtibá szerintem megcsinálja a szakszerû tágítást és a papucscserét, ha kell

Nekem két fehér törött el. Túl merev és túl kevés benne az anyag.

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Üdv,
Elképzelhetõnek találjátok hogy 126mm-es papucstávba 130mm-es kereket tegyek, vagy inkább verjem ki a fejembõl?
Most egy hatos menetes racsnim van fent, szeretnék kazettásra váltani , de akkor már valami jobb kerék lenne az elképzelés(meg persze könnyebb).

válaszokat elõre is köszönöm.

Üdv:Miki

Én is így használom, nincs vele gond.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
pincében próbálva tényleg vadkeményen tart a piros merida...remélem a ropi effekt elkerül

126-os vasváza van a tesómnak és 130-as kerékkel használja gond nélkül. annyi lehet max, hogy nem tizedmm pontosan fog középen állni benne a kerék. ha megérdemli a váz, akkor a hazai vázépítõk, vagy Pajtibá szerintem megcsinálja a szakszerû tágítást és a papucscserét, ha kell

Bognár Miklós

Bognár Miklós

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Üdv,
Elképzelhetõnek találjátok hogy 126mm-es papucstávba 130mm-es kereket tegyek, vagy inkább verjem ki a fejembõl?
Most egy hatos menetes racsnim van fent, szeretnék kazettásra váltani , de akkor már valami jobb kerék lenne az elképzelés(meg persze könnyebb).

válaszokat elõre is köszönöm.

Üdv:Miki

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Ha versenyzel is akkor mindenképpen olyan kulacstartó kell, amibõl könnyû kivenni és könnyû visszarakni a kulacsot, ezek általában nem tartják olyan jól.

Nekem elöl van a wiiz, ami oldalra nyílik, ezért nagyon könnyû kivenni a kulacsot (de ugyanakkor tényleg jól is tartja), nagyon szeretem. Hátul van a középen nyíló spring, abból a kicsi vázam miatt nem olyan könnyû kivenni, de azt úgyis csak kevésszer kell. Gondolkodtam, hogy azt is lecseréljem oldalra nyílósra, majd meglátom.