Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Aelle? Abból is ki lehet hozni szépeket. De abban biztos vagyok, hogy az SLX nincs olyan súlyos :o Mármint, Jani írta, hogy a Cromor milyen. S, hogy milyet hozott ki a passzázspuchból, amit reálisnak tartok, lévén, nálam is van cromor csöves acélmászóka, és az sincs sokkal 10 kiló fölött, pedig kínai lámpák, elsõ generációs mirage ergók és jó vastag falú kalloy nyeregcsõ is berondít a képbe.

Kíváncsiságból mentem ma reggel 1 órát acéllal, délután 1 órát aluval, s lehet, hogy délutánra már "kihajtott" voltam, de úgy vettem észre, hogy az acélt sokkal jobb-kénelmesebb hajtani. Hiába plusz 1.5 kiló, hosszabb távon könnyebb vele tempót mennem, csak ha sok a rövidke rész, akkor jön ki a súlyelõny, meg az extra merevségbõl származó jobb gyorsulás, kevesebb erõveszteség. Bár ma enyhén szeles nap volt, reggel meg végig -4 fok, a lábujjaim nem szerették. de hál' égnek száraz napsütéses verõfényes jéghideg, amit inkább kellemesen csípõsnek érezni..)

(nn. tudom, hogy ezek mindenki számára evidens-agyonvert dolgok, de nekem még minden új : D az újszülött se' tudja sokszor, az apja miért ideges, aztán kitanulja)

az SLX könyebb, két hete "fogtam" egy dancellit , columbus valami csõbõl volt a váz(58-as biztos volt) S dura ace szettel szerelve (90-es évek közepe) na ez megint bruttál nehéz gép volt, mentségére voltak rajta sárvédök,de ha 2 kilot leveszek akkor is nehéz lett volna. persze hátul 11-18-as sor volt, ez a legjobb alapozni :) a srác jó néhány Gemenc Kupát megjárt vele :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
SLX: 1966 gr,valóban The Bicycle Info Project :: Columbus tubing chart

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Aelle? Abból is ki lehet hozni szépeket. De abban biztos vagyok, hogy az SLX nincs olyan súlyos :o Mármint, Jani írta, hogy a Cromor milyen. S, hogy milyet hozott ki a passzázspuchból, amit reálisnak tartok, lévén, nálam is van cromor csöves acélmászóka, és az sincs sokkal 10 kiló fölött, pedig kínai lámpák, elsõ generációs mirage ergók és jó vastag falú kalloy nyeregcsõ is berondít a képbe.

Kíváncsiságból mentem ma reggel 1 órát acéllal, délután 1 órát aluval, s lehet, hogy délutánra már "kihajtott" voltam, de úgy vettem észre, hogy az acélt sokkal jobb-kénelmesebb hajtani. Hiába plusz 1.5 kiló, hosszabb távon könnyebb vele tempót mennem, csak ha sok a rövidke rész, akkor jön ki a súlyelõny, meg az extra merevségbõl származó jobb gyorsulás, kevesebb erõveszteség. Bár ma enyhén szeles nap volt, reggel meg végig -4 fok, a lábujjaim nem szerették. de hál' égnek száraz napsütéses verõfényes jéghideg, amit inkább kellemesen csípõsnek érezni..)

(nn. tudom, hogy ezek mindenki számára evidens-agyonvert dolgok, de nekem még minden új : D az újszülött se' tudja sokszor, az apja miért ideges, aztán kitanulja)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Döbbenet amúgy, mit lehet kihozni az acélból. Hyperretró épített talán Colombus SLX csõszettes brigót, ráadásul "középkategóriás" Centaur szettel meg "belépõ szintû" vento kerekekkel, és állítólag 9 kiló alatt volt a maschina.

Még a régi Nishiki-Koga Miyata meg Bridgestone gépeket nézegetve lehet látni piszok jó tömeg adatokat, nézek is valamit utána ezeknek a Tange szetteknek. Nem tûnnek rossznak.

hát nem túl egyszerû. 2200 gr az SLX, villa is 700 felett. persze fvkar nélkül, 150 grammos nyereggel, 200 grammos kormánnyal, szingó kerekekkel még az említett centaur dolgokkal is határeset

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Colombus Aelle csõves váz(1992-es) szedett vedett cucokkal 11kg környékén , deda 7003 alu váz ugyanazokkal a cucokkal 9.5kg, de mentem hármashatárhegyen hegyibajnokságot 13 kilos bringával is :) sosem foglalkoztam a súlyal,az jobban zavart ha 1 kiló banán lafogott a zsebemben egy hosszab edzésen :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Döbbenet amúgy, mit lehet kihozni az acélból. Hyperretró épített talán Colombus SLX csõszettes brigót, ráadásul "középkategóriás" Centaur szettel meg "belépõ szintû" vento kerekekkel, és állítólag 9 kiló alatt volt a maschina.

Még a régi Nishiki-Koga Miyata meg Bridgestone gépeket nézegetve lehet látni piszok jó tömeg adatokat, nézek is valamit utána ezeknek a Tange szetteknek. Nem tûnnek rossznak.

szerintem többnek kell lennie ezekkel a cuccokkal mint 9 kg. tudtak régen is könnyû bringákat csinálni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

kicsi reklámot csinálok városkám versenyének: Hegyi Idõfutam Verseny http://meszkoember.webnode.hu/ a hegy nem vészes. a héten tekertem már rajta,az út is aránylag jó. gyertek minél többen. :)

Kösz, jól hangzik, nem hallottam még errõl a versenyrõl. Kár, hogy nem vészes a hegy, akkor még szívesebben jönnék :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
kicsi reklámot csinálok városkám versenyének: Hegyi Idõfutam Verseny http://meszkoember.webnode.hu/ a hegy nem vészes. a héten tekertem már rajta,az út is aránylag jó. gyertek minél többen. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Semmi extra, egyszerû columbus cromor csövekbõl van, 2100g a váz, 700g a villa, donciccio-nak van jó csövekbõl a váza. A puch-nak kb 9kg-ra le tudnám vinni a tömegét, de amikor versenyeztem vele 9,5kg körül volt, most téli felszereléssel szerintem max 11kg lehet.

Az olasz menetes.

köszi Jani. :) az a vicc,h nekem sincs 9 kg alatt a bringa,de le tudnám vinni alá. 3 dolgot kéne lecserélnem a 9 kg alatti tömeghez: look delta pedálok,kulacstartók,nyeregcsõ. így kb 8,6 kg lenne.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Olcsón könnyût és jót. Ebben jó vagyok. :) A gyárihoz képest új sor, új kerekek, új nyeregcsõ, új kormány, új bandázs.

: -) diéta nem horrorból. sajna az acélnál néha a romantika jobban elkap, mint a tömeg, így az új kerék, új stucni, új váltó, (na jó, valójában az egész bicót széthordta a postás, és a nagy Sbõl szinte semmi sem maradt.. )

de ahogy cserélõdtek az alkatrészek, úgy hízott a gépezet. Az 6401-es tricolor hátsó váltó pl. 223 grammos volt mérlegen, az Athena meg 280 körüli. Az eredeti kerékszett is jó 20 dekával volt könnyebb, a váltókarokról nem beszélve, stucni szintén adta magát. Egyedül a fékeknél jött le tömeg, bár az nem érdekes, a fékhatás annál inkább. Szerencsére az is óriásit javult.

De elégedett vagyok ezzel a felállással jelenleg. A kerekek nehezebbek, de érezhetõen merevebbek, és sokkal finomabban futnak, kisebb erõkifejtéssel lehet tempót tartani. Hiába nehezebb, a jobb áttétek miatt a gyorsíthatóság nem szenvedett csorbát, a hajtókar rel. könnyû (FC-6400), és lehet, én vagyok puding, de nem nagyon látom, hogy hajladozna. Az elsõ váltó terelõlapjába meg hál'égnek nem szokott a lánc beleérni, eddig nagyon bíbor.

Végeredményben jó fél kilót hízott a masina, de sebességben még talán jobb lett. A végáttét mondjuk 53-12rõl 53-13-ra nõtt, de az lényegtelen, síkra tökéletes, lejtõ meg alig létezik.

Szent, életem vétele volt, mert minden eltöltött perc eddig álomszerû volt rajta, nem beszélve arról, hogy kezelhetõségre igazán tökéletes. Bárányka.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Én 1615 km-nél tartok.
Két hete látszólag minden ok nélkül bal térd nem akar mûködni ( nem tudom rendesen behajlítani ). Naponta minimális javulás,de még mindig feszül, gondolom vizesedik.
További pihentetést javasoltok, vagy laza edzéseket.

Akkor ezért nem láttalak sose se Makó fele, se a Bodzásin. :( Jobbulást! Nekem 5 évvel ezelõtt volt hasonló problémám. 1 teljes év kimaradt szinte tekerés nélkül és a következõ is csak olyan lightos év volt, bár ebben az addigra kialakult lustaság is szerepet játszott.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hm, az szép. Elvileg ugyanaz a csõszett, mégis fél kilóval könnyebb. Valamit nagyon jól válogattál össze alkatrészeknél, annyi szent.

Olcsón könnyût és jót. Ebben jó vagyok. :) A gyárihoz képest új sor, új kerekek, új nyeregcsõ, új kormány, új bandázs.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem max 100km van szabadban, emellett van nettó 19 óra görgõs edzésem és úsztam már idén 52 km-t. Nem túl acélos, de így is meló mellett a legjobb évkezdéseim egyike, márciusban eddig semmisokat tudtam menni, a fõnököm kivett másfél hét szabit, úgyhogy bennt vagyok egész nap a cégnél.
11:38:11 IM 2012

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Tekerés van,csak nem országútival,azt még nem volt szivem kivinni,mountiban van már 1,5-1,6ekm.

Papírbicósok vagytok! :P Azért volt már jó idõ, nem sokat, de kb. 500km-t mentem már az outival.

GT-Atee

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

175km országúti edzés, de úgysem a km-ek számítanak.

Ez így igaz.

De én amúgy is csak hobbibiciklista vagyok, nekem nem a teljesítmény a lényeg, csak a tekerés élvezete. :) - Épp a múltkor beszéltük tekerés közben baromi kemény pofaszéllel, hogy mi se vagyunk normálisak, ha ez az egyetlen dolog, ami eszünkbe jut annak kapcsán, hogy jól érezzük magunkat. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Semmi extra, egyszerû columbus cromor csövekbõl van, 2100g a váz, 700g a villa, donciccio-nak van jó csövekbõl a váza. A puch-nak kb 9kg-ra le tudnám vinni a tömegét, de amikor versenyeztem vele 9,5kg körül volt, most téli felszereléssel szerintem max 11kg lehet.

Az olasz menetes.

Hm, az szép. Elvileg ugyanaz a csõszett, mégis fél kilóval könnyebb. Valamit nagyon jól válogattál össze alkatrészeknél, annyi szent.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
donciccio-nak van jó csövekbõl a váza neki is :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg, itt is kezd beborulni.. Frányaélet.

Jani, ha jól rémlich a Puch-od valami nagyon piperkõc csõszettbõl van. Mekkorát nyom a mérlegen a masina?

egyébiránt ha a középcsapágyon a 36x24 T 70 felirat ékeskedik, akkor gondolom, hogy nem angol menetes lesz, jól tipkelem?

Az olasz menetes.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Tényleg, itt is kezd beborulni.. Frányaélet.

Jani, ha jól rémlich a Puch-od valami nagyon piperkõc csõszettbõl van. Mekkorát nyom a mérlegen a masina?

egyébiránt ha a középcsapágyon a 36x24 T 70 felirat ékeskedik, akkor gondolom, hogy nem angol menetes lesz, jól tipkelem?