Ez nekem is tetszett már tavaly is. Idén meg valahogy az volt bennem, hogy vasárnap lesz. Aztán szombaton olvastam, hogy nem... talán jövõre.
Emelkedõkön milyen tempó ment? Mennyire meredekek?
Egy kellemetlen dörzsölõdés miatt a múlt héten végig úgy bringáztam, hogy 1 pozíció volt kényelmes a nyeregben (nem ficánkolhattam sokat és ki se nagyon állhattam) és ráadásul minél kevesebbet forgott a lábam annál jobb volt. Nem tudtam mást csinálni mint nagytányéron erõsíteni hegyen. 1 hét után (csak 3 bringázás) kezdem érezni, hogy ez hiányzik, az erõ a lábamból. Érdekes, de van ahol így jobban megyek - alacsonyabb pulzussal azonos sebesség mellett - mint a normál fordulattal ami nálam hegyen 70-80 körüli. Gondolom neked az SS miatt az erõvel nincs gond. Amúgy érdekelne, hogy ez mennyire változtatta meg a stílusod országúton. Ugyanúgy kéne a 39/28 Vaskapuhoz, gondolom nem :-)
A két emelkedõ, ami valójában egy csak a cél és egy kb 2perces lejtõs szakasz töri meg, közül az elsõ átlag 3,4%-os, a második 3,7%-os, de mindkettõnek a második fele a meredekebb ~5%, ~6%. Amikor volt tempó akkor 25-30-cal mentünk a hegyre, 32-vel szakadtam le a 3. körben a hegyen a kb 2,5-3%-os emelkedõn.
Elfelejtek váltani, sokáig tudok pihenve és nem pihenve is állva menni, alacsony fordulaton is el tudom hajtani az áttételeket és kb 5-10%-ot esett az átlag fordulatom. 80-85 körül érzem optimálisnak a hegyen. 39/27-tel mennék fel Vaskapuhoz ülve, de el tudnék hajtani egy 39/19-et is, csak nem lenne hatékony.