Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

hartyi

hartyi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

inkább vadássz egy saját méretest

a túl kisméretû váz az nagyon szar, akármit csinálsz vele, sosem lesz jó és csak átkozni fogod a napot, mikor megvetted

Köszi a választ, sejtettem, hogy ezt fogjátok javasolni. :( Így sajnos kiesik agy csomó jelölt, de még marad néhány.

Moric

Moric

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

ha a hajtókar is 20+ éves és nem vmi top darab, akkor az is okozhatja a kolbász hatást

A hajtókar se mai darab, nem tudom mennyire hajlékony. Egy ilyen 105 Sc van rajta:
Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!
Egy SOS kérdésem lenne oúti vázméret kérdésében. Szeretnék vásárolni egy átalakított gépet (városi használatra). Korábban már volt ilyen gépem, amit meglovasítottak. Azóta egy trekkinggel nyomom, de vágyom vissza nagyon. Kicsit zavarban vagyok a vázméret kérdésében. A magasságom 186 cm, ehhez ha jól sejtem akkor 58-59 méret dukálna. Most találtam néhány nagyon ízlésemnek/pénztárcámnak/elképzelésemnek megfelelõ gépet, de ezek között sok az 53-54-55 méretû. Nagyon kényelmetlen lenne ilyen méretût használni? Nem 200km-es távokra kellene, hanem napi 20-40 km városi használatra. Az ülésmagasság nyilván beállítható, de ha jól sejtem akkor a kormány ezeknél a méreteknél már nagyon lent lenne. Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban, mennyit lehet eltérni az ajánlott mérettõl?
Köszönöm!

inkább vadássz egy saját méretest

a túl kisméretû váz az nagyon szar, akármit csinálsz vele, sosem lesz jó és csak átkozni fogod a napot, mikor megvetted

hartyi

hartyi

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Egy SOS kérdésem lenne oúti vázméret kérdésében. Szeretnék vásárolni egy átalakított gépet (városi használatra). Korábban már volt ilyen gépem, amit meglovasítottak. Azóta egy trekkinggel nyomom, de vágyom vissza nagyon. Kicsit zavarban vagyok a vázméret kérdésében. A magasságom 186 cm, ehhez ha jól sejtem akkor 58-59 méret dukálna. Most találtam néhány nagyon ízlésemnek/pénztárcámnak/elképzelésemnek megfelelõ gépet, de ezek között sok az 53-54-55 méretû. Nagyon kényelmetlen lenne ilyen méretût használni? Nem 200km-es távokra kellene, hanem napi 20-40 km városi használatra. Az ülésmagasság nyilván beállítható, de ha jól sejtem akkor a kormány ezeknél a méreteknél már nagyon lent lenne. Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban, mennyit lehet eltérni az ajánlott mérettõl?
Köszönöm!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Na, a 2014-es Fulcrum R5 és R7 nem kicsit módosul. Elöl 18, hátul 20 küllõ, hátul 10:10, azaz vége a 2:1 küllõzésnek, a merevséget hajtásoldalon túlméretes agyperemmel oldják majd' meg.

Természetesen tömegben lefaragtak keményen.. a Hetes 1760 g lett, ami azért jól alávág a korábbinak, és az ötös is versenyképes 1645 gr-al.. természeresen shimano rotorral vagy 30 gr-al nõ a hátsó kerék tömege :) Slusszpoén, hogy az ötös így a négyestõl (quattro) könnyebb lett..

azért az árcédula már sajnos nem mosolyfakasztó, de kit érdekel, úgy sem veszek ilyet : )

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ha a hajtókar is 20+ éves és nem vmi top darab, akkor az is okozhatja a kolbász hatást

Moric

Moric

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Van egy régi acélvázam (20-on éves), ha minden igaz Colombus SL csövekbõl lett építve.
Szerettem volna újra használni, viszont azt vettem észre, hogy a mostani modern vázakhoz képest rettentõen hajlik. Mikor nagytányéron erõbõl tekerek a lánc hozzáér az átdobóhoz.
Létezik olyan acél váz ami merevebb középrésszel rendelkezik?
Milyen vázat/vázanyagot keressek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
jaja, inkabb csak felfele hasznalhato, de ugy is rossz.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ma ide keveredtem, gondoltam pihenek lefelé : Pilismarót és a Két-bükkfa-nyereg közötti erdészeti út
biztos ismeritek többen, nekem még a szar utakhoz szokva is ultraszarnak tûnt :-)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
tudom nem nagyon "helyénvaló", de..

rengeteg öreg keleti túra-országúti gépet látni. Csepel Apolló, Sas, maraton, Favoritokból is sok "túrázós" fazonú, de valahogy keletrõl hiányoznak az igazi versenygépek, a meredek fejcsõvel, rövidebb láncvillával, prémiumabb csövekbõl, komponensekkel. Persze, gondolom, kis manufaktúrákban rengeteg készült errefelé is belõlük, nomeg az egyesületek kaptak szép számmal, de mintha az "átlagember" számára kevéssé lettek volna hozzáférhetõek..

ezért volt kellemes meglepetés számomra a Favorit F1-es "csúcsmodellje".. : )

Racer Favorit F1 - Campagnolo Super Record - Sports and racing bicycles, components - Sports and racing bicycles, components - Sports and racing bicycles, components - ©TÌRBA-BIKE.cz
Favorit F1 Campagnolo, racing bike, The Czech Republic - 1983 - The Gallery - The Gallery - The Gallery - ©TÌRBA-BIKE.cz

gondolom, itthon nem sok rohangált belõle, inkább nyugati exportra mehettek? hm

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

1 jó szaki sztem vissza tudja egyenesbe állítani a füledet :)
jövõ hónapban gondoltam venni ilyen problémák megoldására szerszámot.

ezeket: Cyclus control gauge for derailleur hanger kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu
Cyclus gauge for fork ends kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu

Néhány hónapja nekem is sikerült produkálni a friss spd felhasználók szokványos mutatványát egy útkeresztezõdésben... Hogy miként sikerült azt nem tudom, de az XT shadow váltó (mtbrõl van szó) is leért és elgörbült a fül egy picit. Levettem, satu, franciakulcs és 2 perc múlva jobb volt mint régen. Nem tudom mennyire görbe az a fül, de tuti megpróbálnám visszahúzni.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.426 hozzászólás

Köszi!

Megpróbáljuk itt a szervizben, ahová szoktam vinni, de azt mondják, hogy akkor azonnal elpattan...

1 jó szaki sztem vissza tudja egyenesbe állítani a füledet :)
jövõ hónapban gondoltam venni ilyen problémák megoldására szerszámot.

ezeket: Cyclus control gauge for derailleur hanger kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu
Cyclus gauge for fork ends kedvezményes vásárlás az online bike shopban www.rosebikes.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Segitsegre lenne szuksegem, meghozza relative nagyra, es nagyon surgosen... Kovetkezo van: triatlonozom, 27-en van eletem elso iron man versenye, van egy gt zr 2.0 tipusu outim, amivel ma az esore valo kulonos tekintettel elzanyaltam, es elgorbult a hatso valtot rto ful, amit nem lehet tudtommal itthon kapni. Kerdes, hogy nincs-e valakinek ilyen, vagy ezzel kompatibilis bringaja, bagy csak alkatresze, vagy netan otlete, h hol tudnek szerezni. Volt mar ilyen gondom,es az ebayen keresztul tudtam szerezni, de az tobb mint 3hetig jott, nekem pedig mar csak 1van hatra. Koszi mindenkinek elore is.

Szerintem hívd fel, vagy menj el a Berguson-ba, hátha valamelyik GT bringának olyan a váltófüle, mint a tiednek. Szerintem nagy eséllyel találtok valamilyen megoldást.
GT Kerékpár Webáruház
Vagy a kedvenc boltosodat a görbe füllel elzavarod a Velostar-ba, hogy vissza ne merjen jönni váltófül nélkül.:P
Termék lista - Kerékpár webáruház

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Wheel MFG-bõl a 23-as kell neked ha minden igaz.

Wheels Manufacturing Derailleur Hanger 23

Evans Cycles-nél van ilyan raktáron

Wheels Manufacturing Derailleur Hanger/Dropout 23 | Evans Cycles

Hétfõn postázzák akkor itt van csütörtök pénteken regisztráció nélkül lehet rendelni tõlük, én már rendeltem minden rendben volt velük...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Köszi!

Megpróbáljuk itt a szervizben, ahová szoktam vinni, de azt mondják, hogy akkor azonnal elpattan...

nem feltetlen. persze megvan ra az esely, de en hajlitottam vissza alu valtofulet nem egyszer. De tekintve hogy a bringa igy sincs (gondolom) hasznalhato allapotban, ha eltorik hajligatas kozben akkor se leszel sokkal rosszabb helyzetben.

nezegetnek olyan internetes boltot akik arulnak Wheels Manufacturing valtofuleket, angliaban ezek szeles korben elerhetoek. Masik ilyen a BETD, ok is gyartanak ezer fele valtofulet
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

azert a kulacs es a kulacstarto(k nagy resze) is altalaban a 3Ft-bol eloallitott majd 4000%-os haszonkulccsal eladott termekek amugyis nepes taborat gyarapitjak. Ergo nem veszik tul komolyan a toleranciakat, nekem peldaul volt olyan BBB kulacstartom amiben semmilyen kulacs nem maradt meg, montizni teljesen alkalmatlan volt, atraktam az orszagutira, de ott is kirepult a (BBB) kulacs belole egy 3centi padkara valo felhajtas alkalmaval. ilyen szempontbol jok az alu tartok, azokat lehet picit hajlitani, es akkor stabilabban fognak.

jah, jó biznisz ez is, mint a 3500 ft-os petpalack kulacs néven

amúgy ez a méretezési probléma tényleg fenn áll, ezért én legutóbb kulaccsal indulatam kulacstartót venni (alu kulacs) és jól tettem, mert 5-bõl négybe nem illett

Nochops

Nochops

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha cserelheto a ful, akkor ha gorbe, vissza is lehet egyenesre csinalni.
Persze konnyen lehet, hogy ha csak ugy hajlogatja az ember, akkor eltorik, de nem nagy kunszt meghegeszteni, egy rendes femiparos meg tudja csinalni.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Segitsegre lenne szuksegem, meghozza relative nagyra, es nagyon surgosen... Kovetkezo van: triatlonozom, 27-en van eletem elso iron man versenye, van egy gt zr 2.0 tipusu outim, amivel ma az esore valo kulonos tekintettel elzanyaltam, es elgorbult a hatso valtot rto ful, amit nem lehet tudtommal itthon kapni. Kerdes, hogy nincs-e valakinek ilyen, vagy ezzel kompatibilis bringaja, bagy csak alkatresze, vagy netan otlete, h hol tudnek szerezni. Volt mar ilyen gondom,es az ebayen keresztul tudtam szerezni, de az tobb mint 3hetig jott, nekem pedig mar csak 1van hatra. Koszi mindenkinek elore is.

Szervizben helyre tudják húzni jó esetben.

Nochops

Nochops

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás