Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34365 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
stabilitással nincs gond

Ritka Kyoso retro országúti mavic fenikkel « kerékpár « ORSZÁGÚTI / CYCLOCROSS KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Télen országúton milyen gumival kerülhetõ el, hogy a lefagyott párás úton ne essek szájra? :D
Sokszor van, hogy se hó, se tükörjég, csak kicsit csillog az aszfalt, ilyen felületen mi ami megtapad kanyarban is a szöges gumin kívül?

ilyenkor kell kiegyenesíteni a kanyart :) ahogy ave írta..jégen semmi sem tapad. ilyenkor kell a montit elõvenni azt terepezni.Télen csak akkor megyek aszalton outival ha teljesen száraz. Igen kellemetlen elcsúszni egy autó elé.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Ha már vatera és Hajdú:

Columbus SLX Smiano 600 országúti kerékpár! - Vatera.hu

Elfogadnám a vázat-fejcsapágyat egyben :)

a Smiano az milyen márka ? eddig még nem hallottam :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

19mm széles belsõ felni méret (külsõ 24mm) esetén mi a legkeskenyebb használható gumiméret? 622/23-25 még elmegy ekkora felnin is? Van esetleg ezekre valami konkrét szabály biztonsági szempontból?

én a másfélszeresét veszem a belsõ szélességnek. 19*1,5-> az 28.5, szóval kerekítve 28as alá nem mennék :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
19mm széles belsõ felni méret (külsõ 24mm) esetén mi a legkeskenyebb használható gumiméret? 622/23-25 még elmegy ekkora felnin is? Van esetleg ezekre valami konkrét szabály biztonsági szempontból?

A morcos.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Télen országúton milyen gumival kerülhetõ el, hogy a lefagyott párás úton ne essek szájra? :D
Sokszor van, hogy se hó, se tükörjég, csak kicsit csillog az aszfalt, ilyen felületen mi ami megtapad kanyarban is a szöges gumin kívül?

A szöges gumi az pont nem szereti az aszfaltot, nagyon bizonytalan rajta. Gondolom azért, mert abba nem tud belevágni. De tükörjégen az a király.
Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ez már tiszta 105-nek látszik,bár nem tudom milyen váz lehet. országúti kerékpár XVII. kerület ? apród.hu a vázcseréhez itt egy váz: Hinault Carbon kerékpár váz karbon Fehérgyarmat ? apród.hu :)

szép a pözsi 105. Bár ami nagyon mutatós, az egy fehér-ezüst RX-100 fehér hüdis fékváltókarral egy Gioskék vázon hófehér bandázzsal meg fehér nyereggel-bowdenházakkal.

btw, bowden:

Campagnolo Ergo Cable Set Brake and Gear NEW old stock. | eBay

igaz, mindkét paripámban új a váltóbowden, a basson meg úgy minden bowden pár hónapos (és szétrozsdált.. ) de ez ennyiért jó. Kicsit szomorúan fûztem mondjuk a 100ft-os noname acél nem is rozsdamentes váltóbwdent a fékváltókarba, de egyetlen félreváltás vagy lassú-hezitálós váltás nem volt még vele, vajpuhán mûködik a rendszer (míg az eredetileg a fékváltókarhoz gyárilag adott campa váltóbowdent pár hónapja egy ügyeskezû szerelõ cirokseprûre emlékeztetõ szálcsás valamire bontotta. Na, azóta minden vagy saját kezûleg, vagy ismerõsre van bízva, nem mókamester "szakikra".)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Csavarlazító, türelem, szakértelem és még egy kis türelem kell hozzá. Fújogatni kell WD-40-el jó sokáig, forgatni, hogy mindenhova bejusson. Ha letört a kormányfej akkor a diót elõbb utóbb le lehet ütni egy dornival. A csapágy meg engedni fog, idõ kérdése.

Sziasztok a jelenlegi állás szerint, így fest a dolog:
https://fbcdn-sphoto...004498292_n.jpg

https://scontent-a-a...069680575_n.jpg

https://fbcdn-sphoto...764489173_n.jpg

A wd 40 sajnos nem oldotta fel a korrodált kapcsolatot, a betört toldó meg nem teszi lehetõvé a kiütést...
Arra gondoltam hogy valami fúróval addig gyengítgetem a toldót amíg kellõen elgyengül, remélhetõleg meg lehetne roppantani valahogy. Mi errõl a véleményetek?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
ez már tiszta 105-nek látszik,bár nem tudom milyen váz lehet. országúti kerékpár XVII. kerület ? apród.hu a vázcseréhez itt egy váz: http://aprod.hu/hird...html#ecfb673df7 :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

én örülök hogy beraksz ilyen hirdetéseket,mert magamtól nem találnék hasonlot. a "kontárkodásról" meg annyit hogy nem véletlenül kérem tõled segitséget :) neked jobb szemed van mint nekem, ezért irhatnál valami a linkelt bringárol. pld a sach válto mennyire müködik a shima váltokarral :

sajnos a szemem rossz, (-6.5, -5.5) csak 4-5száz %-ra zoomolok sokszor : ) Mennyire mûködik? mivel a váltókar állítható frikciósra, így tökéletesen. Hogy indexelve mennyire mûködik? Jó kérdés. Ha nagyon nem megy, 2-3 ezer ft-ért vesz az ember egy 1050-es 105-öst vagy exage hátsó váltót, és az 100%, hogy kompatibilis a váltókarral.
a fék még kétséges, azt hiszem, ezekben az olcsó 2 forgáspontos tektro-saccon valamikben a fékbetét bakelitbõl lehet, hamarabb lyukad ki a felni, mint kopik el a fékbetét.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

másképp is írhattad volna :) Pl. "ne próbáld már meg vak létedre vezetni a világtalant". Tényleg nem szándékom teleszemetelni-trollkodni a topikot, csak segédkezni PRÓBÁLOK, az apród meg olyan terep, hogy a hirdetések 99%a vicces. De a szimplon egész kellemes benyomást tett rám.

Amúgy szép bicaj, érdekes felszereltséggel, nem tudom, mennyire jó. : )

De tényleg nem kontárkodok tovább, nem veszít vele a topik semmit, sõt..

én örülök hogy beraksz ilyen hirdetéseket,mert magamtól nem találnék hasonlot. a "kontárkodásról" meg annyit hogy nem véletlenül kérem tõled segitséget :) neked jobb szemed van mint nekem, ezért irhatnál valami a linkelt bringárol. pld a sach válto mennyire müködik a shima váltokarral :

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Saját tapasztalat nincs, de abból ítélve ahogy alapból és vizes aszfalton tapad én a Michelin PRO 3-al tennék próbát ha már muszáj menni.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vejnecske,ez igy ebben a felállásban mennyire müködõképes ? Téli bringának | maxi-bike

másképp is írhattad volna :) Pl. "ne próbáld már meg vak létedre vezetni a világtalant". Tényleg nem szándékom teleszemetelni-trollkodni a topikot, csak segédkezni PRÓBÁLOK, az apród meg olyan terep, hogy a hirdetések 99%a vicces. De a szimplon egész kellemes benyomást tett rám.

Amúgy szép bicaj, érdekes felszereltséggel, nem tudom, mennyire jó. : )

De tényleg nem kontárkodok tovább, nem veszít vele a topik semmit, sõt..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
continak van direkt téli gumija (olyan keverék mint autóknál a téli) csak kb drágább egy pár, mint egy átlag téli bringa, és tükörjégen az sem fogik tapadni. bár lehet nem jáccik, most belegondolva ha jók emlékeim csak trekking méret van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ami csillog, az altalaban egesz jol tapad, sajat tapasztalatom szerint. Jegen semmi sem tapad.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Vejnecske,ez igy ebben a felállásban mennyire müködõképes ? Téli bringának | maxi-bike

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

eladó egy simplon 28-as országúti verseny bicikli Egyéb település ? apród.hu kicsinek látszik
bianchi versenykerékpár carbon vázas XV. kerület ? apród.hu kicsi
Dinotti Sprinter Race Series Verseny bicikli eladó Veszprém ? apród.hu ez sem nagy

listázd ki ár szerint az országúti kerékpár kifejezést, aztán hátha találsz valami jó ajánlatot :|

ezek azért mosoly fakasztó hirdetések :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
eladó egy simplon 28-as országúti verseny bicikli Egyéb település ? apród.hu kicsinek látszik
bianchi versenykerékpár carbon vázas XV. kerület ? apród.hu kicsi
Dinotti Sprinter Race Series Verseny bicikli eladó Veszprém ? apród.hu ez sem nagy

listázd ki ár szerint az országúti kerékpár kifejezést, aztán hátha találsz valami jó ajánlatot :|

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

gyõzd meg ezt az embert hogy adja el neked ezt komplett bicóként Mali Team Oria TT0.9 vázszett « váz « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

:D Ismerem az eladót, és 100%-ig állítom, hogy nem fog komplett bicajt eladni ebbõl.

"pfff eselytelen :D azaz az ultegra szett, amit baratnom egy spinergyvel, egy aerospoke-al es egy torott trek carbon vazzal (villa, kcsapi tokeletes) vett vateran 60ezerert :D

mondd meg neki, hogy nem hiaba van csak a vaz meghirdetve - csak a vaz elado. ha el akarnam adni a tobbit, akkor meg is hirdetnem :D

lesz outim (vuelta cromo vaz villa, pezsgo 105 hajtas, valtas, elsoagy, tricolor hatsoagy, excursion felnik, vazvaltokar, bullhorn kormany exage fekkarokkal, elol sunrace ketforgpontos hatul exage szimpla fekkel (szal modern slr rendszer) 45ezer forintert. ha erdekli persze. :D teljesen varosallo szereles, talan meg sarvedo is akad hozza :) azt lehet a kesobbiekben tuningolni a maradek penzbol :)"

szóval, lesz országúti, kicsi méretben, 45ezer forintért, de késõbb.