Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34365 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Okés, rendben dobok egy árat ;)
Jól eltaláltad olyan 70 körüli bicókat keresek, akkor legyen 80 a plafon.
Nagyon köszönöm egyébként, hogy segítetek! :)

gyõzd meg ezt az embert hogy adja el neked ezt komplett bicóként Mali Team Oria TT0.9 vázszett « váz « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Okés, rendben dobok egy árat ;)
Jól eltaláltad olyan 70 körüli bicókat keresek, akkor legyen 80 a plafon.
Nagyon köszönöm egyébként, hogy segítetek! :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ezt én is néztem csak sajnos nekem nem jó (59-es vázméret) :(
Szóval lécci arra mondj valamit amit én mutattam :P

oké:

Aelle csövek, szóval nehéz, de legalább stabil és strapabíró.
Uniglide agyon hatos sor, szóval alkatrészutánpótlás kilõve, de egy UG-s sor tipikusan az az állatfaj, ami igen ellenálló. Semmi értelme lecserélni.
Valószínûleg 126-os hátsó papucstáv, így mondom: nincs értelme cserélgetni rajta semmit. :)

Nincs olyan jó cuccokkal eleresztve, mint a pár napja mutatott Chesini. Gyengébb a váz, gyengébb a szett, öregebb rajta minden, sajnos.

Csak a méretezés. Örök dilemma. Láttam már elõrefordított nyeregcsõ-elõretolt nyereg, 80as stucni, szinte a felsõcsõ szintjére letolt nyereg valamin bûvészkedni srácot, nem volt szemre kellemes látvány.

Hogy rosszabb legyen az összkép: az a váz is jó lett volna nekem, míg a gyereknek hihetetlenül nagy volt : )

de kérlek: írj egy árat, ami a "tetõ". Úgy könnyebben tudunk segíteni. Mert ha pl. 80at szánsz a mutatványra, akkor nem fogunk ilyen nyílt bowdenes-UG-s-Aelles masinákkal bombázni, hanem kicsit "jobban eleresztjük a fantáziánkat". ;)

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Ezt én is néztem csak sajnos nekem nem jó (59-es vázméret) :(
Szóval lécci arra mondj valamit amit én mutattam :P

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Szerintetek ez milyen?
Dancelli Columbus Aelle csöves országúti kerékpár - Vatera.hu

Ha már vatera és Hajdú:

Columbus SLX Smiano 600 országúti kerékpár! - Vatera.hu

Elfogadnám a vázat-fejcsapágyat egyben :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szép db. 6-os sor van rajta, ha jól látom

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Szerintetek ez milyen?
Dancelli Columbus Aelle csöves országúti kerékpár - Vatera.hu

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem tudom ki találta ki ezt a festést, de valószínûleg nem jön szembe sok hasonló
Wilier Triestina Rennrad Klassiker Columbus Stahlrahmen Gr. 56 Voll Dura Ace | eBay

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

az 1ik fotón látszik,h cromor. meg elég régi is. akkor nem volt aelle. hg a sor,az is tuti. az ug-nek nincs záró anyája.

bingó, akkor "ennyit fejlõdött a szemem", pont azért írtam, mert a záróanya árulkodott :)

Egyébként, Chesini

Veronából szeretettel: Chesini Recordman

csak azértr, mert nem egy túl ismert gyártó. :)

Aelle mikortól volt btw? Mert volt egy KTM-em, ami teljes GA szettel ment, ami meg elég öregecske ugyebár. Egyedül az agyak voltak gipiemme sprint-exage 500asból, de a szett elég vintázs volt mellette, hosszú benyúlású fékekkel. Aztán 3tubiAelle. :\

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Montis haver váltott ballonos 2.1" körüli gumiról elöl 28mm-re, hátul 32mm-re, 1-2km/h-val javult az átlaga.

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
A helyzet sajnos nem ilyen egyszerü, odafelé az út átlag 20 perc (olyankor szinte soha nincs dugó), itt a bringa nem alternatíva. Hazafelé már sokszor szinte az (illetve nem sokkal lenne lassabb ha csak kb 45 perc lenne az út). Nem tervezem, hogy minden nap esööben-hóban bringával megyek, de szép idööben heti két-három alkalom jó lenne. Szeretek bringázni, de nincs idöm edzeni, ez ilyen kellemest a hasznossal helyzet lenne. éppen ezért nem akarok valami régi gépet venni, mert ugyanezt a bringát használnám aztán országúton is hétvégén, felváltva a montival. Persze nem is szeretnék (dehogynem... :) ) 1000 eurós gépet, mert az azért túlzás, meg persze félek a tolvajoktól is. Szóval valami 400-600 eurós bringa kellene, de jó lenne tudni, mennyi sebességet nyernék a montihoz képest. Ha nem túl sokat akkor maradhatna a monti slick gumikkal. (ez lenne a feleségem által preferált döntés :) )

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ha már így felmerült a bringavásárlás téma, én is gondolkodom a montim mellé egy használt országúti vásárlásán. De nem igazán tudom, hogy mennyivel tudnék vele gyorsabban menni mint most a montival (29" nobby nic gumival síkon kb. 23-25 kmh lihegés nélkül, ez remélhetööleg gyorsulna ha rendszeresen tudnék tekerni), ez azért fontos, mert nagy részben munkába járnék vele (~20 km egy irány) és ez jelenleg 1 óra hozzávetööleg. Ha le lehetne szorítani 3/4 órára az már versenyképes lenne az autóval (majdnem mindenn nap dugó 35-45 perc). Van valakinek tapasztalata monti vs országúti sebességével?

Ha minden nap munkába jársz 20-20km-t akkor elõbb utóbb be fogsz gyorsulni :) Azért napi 40km fixen az nem kevés edzés. Ha csak munkába járni kell akkor meg igazából mindegy milyen bringát veszel. Mármint, hogy 26os montit, valami sportosabb trekkinget, fittness bringát, vagy outit. Lényeg, hogy kényelmes legyen, és strapabíró. Nem tudom a munkahely milyen, de ha azt nézed, hogy mennyi pénzt meg tudsz spórolni, akkor talán megéri 10-20perccel korábban felkelni reggelente :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.392 hozzászólás

engem meglep, milyen méretekben keresgélsz :) épp' 10 perce beszélte két kollegina, hogy egyikük 187 másikuk 181 cm magas, de az egyikük férje 193, az édesapja meg 2 m felett volt. Alig ismerek személyesen 176 cm alatti lányt is pl., de lehet, én vagyok nagyon szerencsétlen : )

ha már itt vagyunk:

CHESINI országúti « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Ugyan 1forgáspontos tricolor, de már rejtett bowdenes a fékkar, gyönyörû a stucni, a hátsó agyat HG-UG-snek látom, PIROS, nomeg gravírozottnak tûnik a fejcsövön az embléma.

Nem írja, hogy milyen columbus csõszett, lehet, hogy aelle 3tubi, de mindegy, mert gipiemme papucsos, tricolor szettes, szóval valószínûleg azért nem kályhacsõ.

alkudd, vidd.

legalább a fejcsapágy is 600as, nem deore lx, mint ... nekem : )

gyors guggel: a frémszett valószínûleg Cromor.

az 1ik fotón látszik,h cromor. meg elég régi is. akkor nem volt aelle. hg a sor,az is tuti. az ug-nek nincs záró anyája.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Marci igyekszem felkutatni a használt kerékpárweboldalak minden kis négyzetcentiméterét, és akkor ha találok valami jót akkor linkelek is, hátha tudtok segíteni. De ha valakinek van otthon eladósorban egy említett kerékpárja amit vaalami okból kifolyólag nem hirdet meg sehol, azért írtam ki.

engem meglep, milyen méretekben keresgélsz :) épp' 10 perce beszélte két kollegina, hogy egyikük 187 másikuk 181 cm magas, de az egyikük férje 193, az édesapja meg 2 m felett volt. Alig ismerek személyesen 176 cm alatti lányt is pl., de lehet, én vagyok nagyon szerencsétlen : )

ha már itt vagyunk:

CHESINI országúti « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Ugyan 1forgáspontos tricolor, de már rejtett bowdenes a fékkar, gyönyörû a stucni, a hátsó agyat HG-UG-snek látom, PIROS, nomeg gravírozottnak tûnik a fejcsövön az embléma.

Nem írja, hogy milyen columbus csõszett, lehet, hogy aelle 3tubi, de mindegy, mert gipiemme papucsos, tricolor szettes, szóval valószínûleg azért nem kályhacsõ.

alkudd, vidd.

legalább a fejcsapágy is 600as, nem deore lx, mint ... nekem : )

gyors guggel: a frémszett valószínûleg Cromor.

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Ha már így felmerült a bringavásárlás téma, én is gondolkodom a montim mellé egy használt országúti vásárlásán. De nem igazán tudom, hogy mennyivel tudnék vele gyorsabban menni mint most a montival (29" nobby nic gumival síkon kb. 23-25 kmh lihegés nélkül, ez remélhetööleg gyorsulna ha rendszeresen tudnék tekerni), ez azért fontos, mert nagy részben munkába járnék vele (~20 km egy irány) és ez jelenleg 1 óra hozzávetööleg. Ha le lehetne szorítani 3/4 órára az már versenyképes lenne az autóval (majdnem mindenn nap dugó 35-45 perc). Van valakinek tapasztalata monti vs országúti sebességével?

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Barátom használt kerót keres, 105-ultegra szett, karbon váz. Találtunk is méretben neki passzolót jó áron de mondtam, hogy faggassa ki az eladót, hogy mit tud a gép, mennyit ment vele, mikor használta ilyenek, hogy "tiszta"-e az üzlet. Persze egybõl jött az oltóduma, hogy õ nem igazán használta és õ is egy olyan sráctól vette aki csak összerakta de nem használta stb... (nem azonos a váz-villa meg a szett sem homogén teljesen).
Ti vennétek 2-3 kiló körül olyan bringát amit nem használtok??? A csóka szerintem komolyan azt hitte, hogy ezt a sztorit valaki beveszi.
Kb. biztos vagyok benne, hogy lopott a gép vagy lopott szajréból van összerakva de nem igazán tudsz mit tenni, max. nem veszed meg.
És az a bosszantó, hogy lehet, hogy 1-2 hét múlva valaki a csábító ár miatt mégis megveszi. Nemhiába, ahol szar van ott légy is.
Apropó olvastam, hogy Firenzében megint szétnéztek 1-2 kamionban éjjelente és ha már ott voltak....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.392 hozzászólás
Versus - Philippe Gilbert vs François Van Marsenille du 2 octobre 2013, Versus : RTBF Vidéo

:)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
Sok bolt sajnos nem hirdet a neten. Még akár Devecserben is lehet ilyen gép de hát õk sem online reklámoznak.
Marci

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Marci igyekszem felkutatni a használt kerékpárweboldalak minden kis négyzetcentiméterét, és akkor ha találok valami jót akkor linkelek is, hátha tudtok segíteni. De ha valakinek van otthon eladósorban egy említett kerékpárja amit vaalami okból kifolyólag nem hirdet meg sehol, azért írtam ki.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
Kedves Mark ! Szerintem neked kell találnod ilyen bringát valahol a neten. Mi esetleg elmondjuk róla a véleményünk ha mutatsz egy linket, hogy talán jó vétel lehet-e.
Marci