én azt mondom,h a vízszintes felsőcső hossza a lényegesebb. nem pedig az ülőcső mérete. az ejtett felsőcsövű bringáknál sztem követhetetlen az ülőcső hossza. a hagyományos,pl régebbi acél bringáknál meg gyártó függő,h az ülőcső tetejéig,v az ülőcső,és a felsőcső közepének metszésében adja meg a méretet.
Vízszintes felsőcsőhossz, fejcsőhossz, ez a kettő már nagyon beszédes. Figyelembe vennék még csőszögeket, tengelytávot-láncvillahosszt is, de csak azért, mert a későbbi használhatóságot azért befolyásolja (ie.: kormányzás idegessége, sárvédőfelfogatás, etc.)
Utóbbi pontért elnézést, de britektől mindig megkapja egy-egy német vagy olasz masina, hogy mennyire "elcseszett" geometriája van, mert első sárvédővel beleérne a cipőorr. Bár nem tudom, azt hogy sikerül nekik, tegnap meg ma is sárvédővel mentem (tegnap hát.. "kissé" eláztam, pedig olyan szép idő volt, aztán egy 30 perces zuhatag..) és a "nagyonmeredek" klasszik olasz acélváznál sem ért bele a cipőorr a sárvédőbe.
Lehet, hogy mégis csak tudnak valamit az olaszok, meg az őket sokszor másoló németek
Revomagon voltak jó cikkecskék a beállításról-választásról, s úgy rémlik, Pécsett elég nagy kultúrája van az outizásnak.
http://apro.bikemag....g-l242110.html#
hogy ez mennyivel szebb állapotú, mint az enyém.. -.-' Oké, nem ugyanaz a típus, de úgy rémlik, méretre kb. ugyanazt tudja. Ráadásul PIROS szóval igazi feltűnő jelenség, tekintetmágnes..
Vejne módosította - 2014. július 19. - 13:27