leszedtem ma egy régi tour de france összefoglalót. az 1991-es versenyről szólt. ez volt Indurain első győzelme. nagyon jó volt végignézni,mert ezt még nem láttam a tv-ben. 
több dolog is érdekes volt. egyrészt a technika,másrészt a taktika. meg a hegyeken a pedálfordulatuk is kevesebb volt,mint mostanában. a sprint befutóknál nem voltak felvezető "vonatok". a rádiók hiánya miatt időnként elég kaotikus volt egy-egy szakasz. ezt jó értelemben mondanám. ami engem egy kicsit jobban érdekelt,az a technika. időnként megállítottam,kinagyítottam a filmet. gugliztam is egy picit. nagyon érdekes volt látni,h 4 db alkatrész gyártó termékeit használták. volt a shimano,campa,mavic,suntour. ebben az évben még csak a shimanonak volt fékváltókarja,meg két forgáspontos fékje. ami nekem érdekes volt,h nem mindig használták. pl.: Bugno,és Fignon nem nagyon favorizálta. csak egy-egy szakaszon láttam,de a hegyeken már nem nagyon használták. a fékek is érdekesek voltak. azzal is az volt,h az egy forgáspontosakkal mentek sokan. ált. a shimanot használó csapatoknál volt ez. gondolom a tömeg csökkentés volt a cél vele. a verseny útvonala is tök másként volt összeállítva. volt prológ (5,4 km),TTT (36,5 km),és két egyenkénti. 73,és 57 km-esek. szóval elég sok időfutam volt.
szóval nekem nagyon bejött. 
innen töltöttem: cyclingtorrents.nl
Edited by donciccio, 2014. August 10. - 18:31.