>"de pár vaslemezkét lehet hallana vázban"
Kicsit rozsdas belulrol a vaz, szerintem levalt rozsda lemezkekre gondol.
Nos, FB-n kifejtettem, a véleményhozatalhoz és döntéshez köszönet Donciccionak ismét. Kicsit copy-paste lesz, de:
"kiderült h ebayen kívül 40 ezerért vihetném, ami remek ár egy ilyen gyönyöru vázért.. de nem fogom.
- ugyan könnyebb, mint a basso, de kb. annyival, amennyivel a váz alacsonyabb
-könnyebb, és hát a coral is hajlik, ez akkor még tésztább?
-a villa nem eredeti, ráadásul színben sem passzol
-a festés nem eredeti, kismacson ettől szebbet 6ezerbe összehoznak, akár molteniben vagy saronniban..
-hátul 126, az nem jó.. feszíti a tengelyt, csapágyak szorulnak ha ráhúzod a gyz-at, nem érdemes sanszolni, és nem fix, hogy párhuzamosítani tudom szépen.
-lehet h a kis benyúlású fék nem lesz kompatibilis vele.
-a bowdenvezetés a felső csövön nem tetszik, nem akarok végig házban futó kábelt 
-a váz nem olyan cizellált. oké, a középcsapágyház szép, de se a papucs, se a támvillavégek, se a muffok nem olyan díszesek, a coralnak a fékhídja meg szebb, legalább gravíros, a papuccsal együtt. 
egyébként 2065 gramm a váz, és 790 a villa, szóval amit nyerek a vázon (kb. 100 gramm), elvesztem a villán, ráadásul ez a villa szerintem kevésbé jól irányítható és merev kormányzást biztosít, mint a coral unicrown könnyu villája. (Igaz, abban meg már a 23-as gumi nagyon határeset.)
szóval szép, gyönyöru, ennyiért jó ár is lenne, de.. NEM AKAROK PÉNZT KÖLTENI VALAMIRE, AMI ESZTÉTIKUMON KÍVÜL SEMMIBEN SEM JOBB SZINTE, MINT AMIM MOST VAN "
Továbbá:
-Veszek egy 26-os befogójú triplán húzott Ritchey kormányt, megnézem, mennyivel nyel el több rezgést, mint a 320 gramm körüli "boat anchor" 31.8-as. 
-Az SKS raceday tényleg könnyen fúj 6-6.5 barig. Azzal elmásztam egy autóshoz, aki adott 8-at, és röhögött, mikor látta a gumi oldalán a "8-10 bar' feliratot. Ő azt hitte, hogy 0.8-at akarok..
-A vittoria open corsa KS nem edzőgumi. A rubinoval 6500-tól több km-en sincs még defekt, a futófelület is csak kockásodGAT hátul, a corsa meg már viseltesebb kb. 2ezer km-rel, ráadásul könnyebben vágódik ki akár aprókavicson (vagy hétvégén egy "robbantott telefonfülkeajtó" mellett 12 méterre elhaladva. 5 helyről szedtem ki szilánkot, szerencsére defekt nem lett belőle, mert egyből megálltam és kapargattam 
-Már megint megáztam alulról és megint kattog valami. Talán az UT hajtás, de az vicc, mert a Basson az sose kattog. Szerintem nyeregcső lesz, ahogy a nyeregvázcső-nyeregcső közé jutott egy kis poros vizecske.
-Láncnyúlást mérnem kéne lassan. A sor nem néz ki rossznak.

km-re ez kb. talán 5 lehet, a tavalyi-idei meg előző tulaj általi használattal.. elvileg a dupláját kéne, h bírja egy 10s lánc, de majd a nyúlásmérő megmondja..