nem vagyok vlmi nagy légnyomás guru,gumi ügyekben. reggel dudáltam néhány légkört a kerekeimbe,és az jutott eszembe,h 10 bar-ig föl lehetne fújni őket,de nagyon nem szeretnék ilyen nyomással bringázni. vittoria zaffiro pro külsőim vannak. a belső márkájára nem emlékszem,de talán schwalbe lehet. ebből is vlmi könnyebb fajta. a külsőn 7-10 bar közötti nyomást ajánlanak. én mostanában elöl 7,5-re,hátul 8 bar-ra szoktam felfújni. ez így tök fasa. nem is emlékszem,h használtam volna 10 bar körül országútra gumit.
Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2014. augusztus 17. - 17:27

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2014. augusztus 17. - 07:57

Kuldtem egy mailt Voros Csabanak, aki a szentendrei "Mercedes" tablak ellen kampanyolt meg a tavasszal.
De az is lehet, hogy az erdeszetet megvette kilora a "gravel grinder" lobbi, hogy atteritsenek sima orszagutirol.
Írta 2014. augusztus 17. - 00:01

Írta 2014. augusztus 16. - 23:09

Kozben ezt talaltam:
http://www.parkerdo....p?pg=news_1_994
Bazz, meg buszkek is a "kerekparos felujitasra". Megaszongya, hogy "A felújítások után is javasolt még a burkolt utakon is a terepkerékpárok használata, hiszen a Sztaravoda völgyben futó útra apró követ szórtak". Csakhogy felujitas elott (amilyen szar volt az ut) megis kevesbe volt ajanlott a terepgumi es siman lehetett orszagutival is tekerni azon az uton. Ok, most is lehet, csak nem nagy elmeny.
En kb. 50-50 szazalekban orszagutizom es montizom, de az utobbival nem ilyen erdeszeti aszfaltutra (vagyis most mar kavicsos utra) vagyom. Es akkor mi marad orszagutra? Orszagut, jo sok forgalommal (hogy pl. a 10-es uton Vorosvar utan gombamod szaporodo tiltotablakat ne is emlitsem)?
Amugy pl. Becsben a Hohenstrasse apro, de egyenletes kockakove siman jobb ennel a kavicsos burkolatnal. Mas: nehany evet eltem Chicagoban, ott pl. a Michigan to partjan vegigvezettek egy aszfaltozott kerekparutat kb. 20 km hosszan vegig a varoson. Raadasul rendszeresen javitjak, es nem "apro kaviccsal" hanem uj aszfalttal.
Hetfon megprobalom felhivni az erdeszetet, bar nem sokat remelek
Írta 2014. augusztus 16. - 22:55

Írta 2014. augusztus 16. - 22:29

Felig off (bocs), de ugy gondolom jonehanyunkat erint: tudtok valamit a Sztaravoda-Pap-ret kozotti erdeszeti aszfaltut "felujitasarol"? Ma jartam arra orszagutival es megdobbenve tapasztaltam, hogy (allitolag par hete) kijavitottak az uthibakat/katyukat valami borzaszto minosegu, leginkabb soderre emlekezteto allagu szurke kavicsburkolattal. Olyan mintha aszfalt lenne, de kotoanyag nelkul (szepen pattogott is a kerek alatt, illetve a vazra is felverodik nagyobb sebessegnel, ennek a karbonvazam speciel nem orult annyira, meg en sem). Helyi gyalgoturazoktol azt az infot kaptam, hogy ez marad is, mivel az erdeszet "nem igazan szereti a kerekparosokat". Egyik kedvenc utvonalam volt regen, az iden nem sokat jartam arra, de ma teljesen sokkolt (Szentlaszlo/Hegyteto felol jottem es egy hosszu pilis tura vegen arra szamitottam, hogy szepen lezugok a Skanzen fele, erre szinte vegig fekezve, ovatosan kellett menni).
Amugy a Janos-hegyi szerpentinen is hasonlo anyagot hasznaltak nehany helyen katyufeltoltesre, de a Pap-retnel tobb kilometer hosszan ez a sz*r van.
Írta 2014. augusztus 16. - 07:42

Én nem azért írom, h próbáld ki, mert törött kulccsonttal nem jó, de én már láttam fogyatékos srácot fél kézzel bicajozni. SIma bicót, csak néztem.
Írta 2014. augusztus 16. - 06:56

Meg a szívüregi folyadékgyülem és meszes-heges-degenerált aortabillentyű sem jó, igaz? A beteg, ingert alig képző szinuszcsomó sem olyan kellemes. De hátha nem kell pacemaker, hanem gyógyszeresen megoldható.
Egyébként nagyon jól boldogulok egy karral, érdekes módon. Simán tudtam zuhanyozni úgy, hogy a tapaszok csontszárazok maradtak, s utána a hámba magamtól szépen hintőporral bemásztam. Aludni enyhén előredöntött felsőtesttel kellemes, mert így a vállam nem csúszkál éjszaka.
A szívem nem volt amúgy sosem olyan durván belassulva éjszaka sem, de az altatás óta (cca.2 nap) nagyon... Gyenge. Majd meglátjuk, mit ajánlanak a kardiológián. Vicces lesz feküdni a gyakorlaton ott levő évfolyamtársak "keze alatt"
Más:
nézegettem 10s láncokat Ebayen. Nekem a Miche láncokat ajánlották, ami tudtommal Yaban (a mostani láncomra annyi van írva, hogy C10, fogalmam sincs, milyen..) A yaban láncok gyanúsan olcsón (6500 ft-tól vannak..) kelletik magukat, de a KMC több 10s modellje is van 10ezer alatt. Mi lehet a jó megoldás egy enyhén kopott Miche sorra? Képeket nemrég tettem fel a sorról, szerintem egy láncot még röhögve elvisz.
Ha a kerék is menthető, akkor tkp. esztétikai sérüléseken kívül a bicaj intakt, a villát-vázat kopogtattam, de csúnya csengést nem hallottam. Gumit meg szerzek majd valami Rubino pro szintűt, borzalom, hogy az Open Corsa KS harmadannyi-negyedannyi km-t futva többet kopott, mint a Rubino Pro, pedig utóbbi sem egy túlsúlyos gumi a 220 grammjával. Defektállóságra meg jobb, bár nem olyan lágy és kényelmes a futása.
A tré planet-x belső 8 bart tud. Többet NE. Defektem volt még hétfőn, a kis SKS pumpával hat barig tudtam fújni, aztán kompresszorral 8-ra, és mentem vele még 30 km-t. Rá két napra felfújtam a gumit 9 barra, és ahogy elkanyarodtam az utcánkból, felrobbant, beletettem egy ugyanolyan belsőt, amit már csak 8 barra fújtam, és 60 fölött mentem vele probléma nélkül. Szóval olcsó szar belső ez a PX-es, de a Vittoriákkal sem voltam megelégedve. A Conti belsők kiválóak, a Schwalbe meg drága és nem kapható Debrecenben
Sajnálatos kis baleset, mert tervben volt haverokkal Balaton-kerülés, Tisza-tó, meg még két-három túra. DE!
Szerencse és lehetőség is! Mert ha nincs a baleset, talán nem derül ki a szívproblémám, s év közben lett volna belőle bajom. Így legalább végre fényt tárnak erre is, s talán gyógyszerezve, de nyugodtan fogok tudni sportolni-élni-mászkálni.
Köszönöm szépen mindenkinek a lelki támogatást, tippeket, javaslatokat, PM-eket, és MJaninak külön köszönet a "másik fórumra" betett cikkért, ami kissé kinyitotta a csipámat..
Vejne módosította - 2014. augusztus 16. - 06:57
- SerpaPerec kedveli ezt
Írta 2014. augusztus 16. - 04:16

Az nem tűnik normálisnak, hogy 30-ról felmegy 55-re napközben, nekem egy keményebb edzés után is visszaáll 55-re és nem megy 30 alá pulzusom (legalábbis nem tudok róla).
Azt írta altatás közben, ha ébren 30 alá megy a pulzusod akkor majdnem biztos baj van. Amikor futottam 48-ra is lement az alapjáratom és már az aggasztott egy kicsit. Elmentem sportorvoshoz mert azért nem akartam sportszívet, azt mondta semmi gond, csak feltűnően sok rajtam a zsír
A Snooker-ban is volt botrány béta-blokkolókkal, nekik pont kell a nyugalom - ez is csökkenti a szívfrekvenciát. Bradycardiánál ilyesmit szedni viszont rendkívűl rossz ötlet.
Írta 2014. augusztus 15. - 21:09

az tuti hogy kihasználta a vértranzfuzio jótékony hatásait,de ettöl még nem lesz 30-as ny. pulzus, Spec Viktornak volt állitolag nagyon alacsony a nyugalmi pulzusa. persze lehet hogy ez is csak legenda volt.
Dehogynem lesz. Ha engem is kicsit tuningolnának nekem is annyi lenne.
Nem hiszem, hogy Viktornak alacsony lett volna, neki inkább magas a pulzusa.
A sebesség mindent megold.
Írta 2014. augusztus 15. - 20:52

az tuti hogy kihasználta a vértranzfuzio jótékony hatásait,de ettöl még nem lesz 30-as ny. pulzus, Spec Viktornak volt állitolag nagyon alacsony a nyugalmi pulzusa. persze lehet hogy ez is csak legenda volt.
Miert, attol, hogy magyar, neki nem lehet?
Írta 2014. augusztus 15. - 20:45

Ja es megvan a legtutibb dopping, csak hat konkretan eletveszelyes.
A szivburok allitolag nagyon lefojtja a szivet, de nem letfontossagu. Szivburok nelkul sokkal jobban tud dolgozni a sziv, valami 40% plusz!! Az valami elkepeszto lenne. Persze egy kisebb balesetben is meghalna az ember, szoval ez nemigen fog elterjedni, mint "tuning"
Írta 2014. augusztus 15. - 20:41

Sok és jó minőségű vére volt akár csak Armstrong-nak.
Csak ugye utobbinak nem magatol... (Igazabol semmibol nem volt kulonosebben extra Armstrong adottsagilag*. Nem volt rossz, csak nem volt kiugro.)
Hutchinson: Faster-bol egy rovid resz:
Egy atlag 75kg-s embernek van 6liter vere, ha edzett akkor 6.5.
A szerzonek 9.5. Azt irja ez adottsag.
(Mellesleg a tudeje is akkor mint a haz. Elso komolyabb idofutaman (amikor mar volt konyokloje legalabb) 48-as atlagot ment 16km-re, masodik lett vele.)
*: kiveve, hogy K nagy seggfej volt mar fiatalon is meg a sajat anyja szerint is.
Paul Kimmage this week in The Guardian recounted a tale of Lance’s mother, Linda Mooneyham, visiting Greg and Kathy Lemond after her son won the World Championships back in 1993, when he was just 21.
She asked Greg how best her son could manage his new-found fame and sponsorship money.
“Well, let him find an agent – a good one with an attorney,” LeMond replied. “And one word of advice – just be his mom.”
She then asked this remarkable question:
“How do I make him less of an asshole? He doesn’t care about anyone.”
“Well,” LeMond replied. “I can’t help you there.”
Írta 2014. augusztus 15. - 19:34

Írta 2014. augusztus 15. - 19:09

Írta 2014. augusztus 15. - 18:21

A sok cucctól, amit belenyomtak.
De neked többféle bajod van, nem? Nem a sporttól alacsony a nyugalmid. Az nem tűnik normálisnak, hogy 30-ról felmegy 55-re napközben, nekem egy keményebb edzés után is visszaáll 55-re és nem megy 30 alá pulzusom (legalábbis nem tudok róla).
oké, igaz... annyira nem normális, hogy még most is van perikardiális folyadékgyülemem, és meszes-heges aortabillentyűm hozzá pluszba..
pacemakert pedzegetnek, mert a szinoatriális csomóm betegecskének tűnik.
volt is ebből panaszom az elmúlt időben, nyugalmi szédülés és nyugalmi rosszullétek, amik mindig terhelésre szűntek meg...
majd pár nap kardiológiai megfigyelés és 24 órás holter után okosabbak leszünk, de úgy néz ki, a szívem szépen tönkrement...
ha nincs a 2012es nyár... óóó akkor romboltam le magam totálisan, s azóta küzdök a vizenyővel, szédüléssel, rosszullétekkel (s persze mnetális hanyatlással a gyakori agyi keringési panaszok miatt :\ :\ )
Felhívta nyomatékosan a figyelmem középsuliban egy tanárom, hogy hiába élvezem az "élet átlátását", de NE menjek orvosira, mert ahogy engem ismer, ki fogom nyírni magam az önpróbálgatásokkal... Azt hiszem, ez volt az utolsó ilyen témájú hozzászólás a topikban, a lényeg: valamit kezdeni kell a szívemmel, mielőtt a gyakori szédelgős-alélós epizódjaim miatt komolyabb baj lenne.. Legalább már értik, miért voltam "mozgásfüggő", mert egyedül akkor volt folyamatosan ritmusos és erős a szívműködésem..
A sportolástól egyébként olyan 55-60 körüli volt a nyugalmim évekig, utána lettem vészesen bradikard, meg mellette persze évek óta tartó vérszegénységem van (a baleset utáni vérvétel szerint 0.34 a hema, szóval "szokásos")
Nice.
Egyébként a hátsó kerekem néztem, oldalirányba nagyon erős kitérés van, de függőlegesen nem látok benne deformációt. Aggasztó, hogy az összes küllő olyan feszes, hogy szinte "pattan", hátha lehet velük játszani azért..
Az első is kapott, nem sokat. A fékváltókar sérülései kozmetikaiak, sajnos az ultrashift veloce felületkezelése pont mattfekete-porfestett, szóval így fémig karcolódva jó csúnya
Mindegy, a bicaj most másodlagos.. Engem rakjanak össze valahogy, mert hirtelen a törött kulcscsont szintén csak egy pillanatnyi kellemetlenség lett a szív mellet...
Vejne módosította - 2014. augusztus 15. - 18:27
Írta 2014. augusztus 15. - 15:55

olyan kokszról még nem hallottam,amitől lemegy ennyire a pulzus. azt altatónak,v nyugtatónak hívják.
A sebesség mindent megold.
Írta 2014. augusztus 15. - 15:51

Írta 2014. augusztus 15. - 15:42

olyan kokszról még nem hallottam,amitől lemegy ennyire a pulzus. azt altatónak,v nyugtatónak hívják.
Lehet, hogy titokban egy igénytelen szipus volt és mikor abbahagyta a zacskózást, hirtelen úgyfeljavult a tüdeje hogy nyert 5 TDF-t :-)
Írta 2014. augusztus 15. - 15:09

A sok cucctól, amit belenyomtak.
De neked többféle bajod van, nem? Nem a sporttól alacsony a nyugalmid. Az nem tűnik normálisnak, hogy 30-ról felmegy 55-re napközben, nekem egy keményebb edzés után is visszaáll 55-re és nem megy 30 alá pulzusom (legalábbis nem tudok róla).
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A