Gyors kérdés. Egyik nap a Shimano 105-ös (ha jól tudom, 5700-as, egyébként most lesz 1 éves) bal fékkarom beadta az unalmast, trimming módban. Kitányéron voltam, de az átdobó kicsit kitolva. Se le nem váltott, se fel. Mondjuk -6, -8 fok volt. Menet közben megkocogtattam, megmozgattam a bowdent egy kissé, egyszer csak jó lett. Lehet, csak befagyott; vagy ez valami rettegett dolog első jele lehet? 
Ne szedd szét, csak akkor, ha nem kell a bringa pár hétig mert nem garantált, hogy össze is tudod rakni. Nem azért mert béne lennél vagy mert nincs róla sehol doksi hanem azért mert lehet, hogy gyártanod kell hozzá szerszámot. Szedtem már szét meg raktam is össze fékváltókart. kb 3-4 estém ment rá mire rájöttem, hogy ki-kivel van és az egy egyszerű külső bowdenes volt. Az van, hogy szeded-szeded, fotózgatsz közben hogy mi hogy áll és egyszercsak szétugrik a mechanika mert elég erős rugók feszítit és onnan jön a matek... Amúgy az ismert dolog, hogy a RÉGI váltókarokban megdermed az ELÖREGEDETT zsír. De a tiéd új, ez nem hiszem, hogy elöregedett volna. Most nekem is van 5700-as karom otthon egy bringán, ennek elég nyitott a mechanikája alulról. Ha végképp -6 alatt akarod használni akkor meg lehet próbálni WD-40-el kifújni a benne lévő zsírt (A WD40 NEM kenőanyag, max tisztít) és utána finom zsírspray-el befújni. De én hagynám a helyedben mert ki tudja, hogy milyen alkatrészek vannak benne amiknek kell a spéci gyári zsír (teflonos vagy műanyag alkatrészekre gondolok). A régi (8-9-es) váltókaroknál ideiglenesen működött a WD-40 kezelés mert ott edzett acél dob és kilincsmű van belül ami kevésbé hajlamos a kopásra szar kenés esetén de ha csak WD van benne akkor előbb-utóbb az is kikopik és aztán kuka.