minden esetre furcsa
campagnal nem láttam-hallottam ilyen jelenségről, bár ott meg elő-elő fordul, hogy a két kar "beakadt" aztán nem lép sehova. (ld. múltkor Vittore által linkelt record rivjú, ott is előjött a jelenség, meg szervizben is bele lehet futni, ha épp' állítgatja a mechi a mechet.)
Mondjuk campánál a régi 8-as rendszer annyira primitív "agricultural" mukodésu-érzetű, meg olyan csattogó-ropogó, hogy igazából föl'sleges is bele normális bowdent venni. 
Más: tegnap kicsit nézegettem ezt a "méretezés" témát, s akárhogy erőlködöm, a kormány bőven az első tengely előtt van. Nem érzem kinyúltnak-hosszúnak se a gépet, se a stucnit.
Irányításra meg úgy optimális.
Donciccio vetette föl, hogy a legkényelmesebb a bringán "ülni", egy-két képet lőve úgy nagyjából megvan, hogy mit tartok annak
alapeset: fvk támaszkodás kényelmesen behajlított könyökkel, a "trekkinges" üzemmód (kormányszarv?)
ez pontosan ezt jelenti:
a legnehezebb idióta körülmények közé meg szükséges alul fogni, amit a syntace azzal segít, hogy alul nem 46, hanem 47 cm széles! kifelé ível az alsó fogás, hatalmas erőkarral. Stabil-jól kezelhető viselkedés:
még egy "kedves" ülőüzemmód, a kormány felső részére van rákönyöklés vagy alkarral való támaszkodás a kormány felső részén. Nem árt hozzá jó bandázs mondjuk, ami vizesen-verejtékesen sem csúszik (ez stimm)
bocsánat a grafománcellfiezgetésért, de cca. 9 éve nem készültek rólam képek, aztán most "kiélvezem" hogy van kamera : )
120mm hosszú stucni, 175mm fejscő a fejcsapágy zárókupakkal (top cap?) illetve 575 mm hosszú vízszintes felsőcsőméret.
Volt már, aki kritizálta az előző bringámon, hogy szerinte "kicsi nekem a váz", de azt konkrét BS-nek éreztem, mert ugyanekkora volt méretre..

Csak az ejtett felsőcső miatt kb. 26 cm-re volt kihúzva a nyeregcső,
Nékem így kényelmes, jól érzem magam rajta, nem nyom-tör-vág-fáj sehol-semmi, és a kormányt kézbe véve mindig elgondolkozom, hogy mi a f..nak nem vettem még normális kezelőszervet a coralra...
Edited by Vejne, 2015. June 20. - 11:15.