Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

A racing 55 lg az teljesen megegyezik a racing 5 lg-vel, csak más a festés. Amit viszont most mutattál hirdetést, nagyon tetszik, nem is értem, eddig miért nem láttam. Viszont már-már túl könnyűnek tűnik nekem a szett 42 ezerért, biztos, hogy strapabíró a cucc? :D

No, hát az első agy kb. 80 gramm, a hátsó kb. 230 gramm, a felnik darabja 420 körül van, így megoldható, hogy ennyi legyen a tömege kétszer húzott küllőkkel.

Az 55LG tényleg 5LG, a fulcrum pótalkatrész-katalógus szerint csak matricában különböznek:

ref:

http://www.fulcrumwh...-27-02-2015.pdf

egyébként nekem Fulcrum5-ösöm van, sima, nem LG (Vagyis Vento Asymmetric 2014, de az R5, csak matricában térnek el..) Tőled kb. 2 kg-al vagyok nehezebb, de simán odaadnám magamtól 15 kg-al nehezebb srácnak is a kerekeket, mert ezeket strapára tervezték és ütni-vágni, nem sajnálni. :) Az LG-vel azért járnál jól, mert SZÉLES. 23mm széles kívül. Tömegre egyébként tényleg 1690 gr a campag rotoros, a shimanosok 1750 körül lesznek, de ez rohadtul nem számít, mert a tömeg-diffi a szabadonfutótestből adódik, nem a felniből.

Edited by Vejne, 2015. October 10. - 19:19.

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Azt a Ksyriumot úgy használtan nem tudom, mennyire erőltetném. :) A Fulcrum meg drágább (bár, már széles felnis, a mai trendeknek megfelelően 23mm széles kívül, és legjobban 25-28-as gumikkal érzi jól magát) Az 55 egyébként egy OEM cucc lehet vagy a Főküsznek vagy Cube-nak, gondolom, R5 agy-küllők és R7 felni lesz a történet. 

DE:

http://apro.bikemag....tt-l306675.html

Én erre voksolnék a keretedben. Doncicciot kérdezd, neki hasonló kerékszettje van, csak más agyakkal. Ennyiért ajándék, az agyszett kerül 32ezer ft-ba konkrétan, a felnik darabja meg 15ezer, a küllők is 200 ft körül vannak..

A racing 55 lg az teljesen megegyezik a racing 5 lg-vel, csak más a festés. Amit viszont most mutattál hirdetést, nagyon tetszik, nem is értem, eddig miért nem láttam. Viszont már-már túl könnyűnek tűnik nekem a szett 42 ezerért, biztos, hogy strapabíró a cucc? :D

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
+1 szavazat a fulcrumra.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre a következő kérdésben: Vennék országúti kerékszettet max 45 ezres kerettel, külföldről vagy használtan itthonról. Sok keresgélés után két szett maradt, ezek között vacilálok: http://bolha.testbik...php?clid=230959 és http://www.bike-disc...60664/wg_id-511

Ezeken kívül esetleg van még értelmes lehetőség? A kettő közül melyiket javasolnátok?

77 kg vagyok és évi 6000 km menne a kerekekbe átlagos magyar aszfalton, amatőr versenyzésre is használnám.

Azt a Ksyriumot úgy használtan nem tudom, mennyire erőltetném. :) A Fulcrum meg drágább (bár, már széles felnis, a mai trendeknek megfelelően 23mm széles kívül, és legjobban 25-28-as gumikkal érzi jól magát) Az 55 egyébként egy OEM cucc lehet vagy a Főküsznek vagy Cube-nak, gondolom, R5 agy-küllők és R7 felni lesz a történet. 

DE:

http://apro.bikemag....tt-l306675.html

Én erre voksolnék a keretedben. Doncicciot kérdezd, neki hasonló kerékszettje van, csak más agyakkal. Ennyiért ajándék, az agyszett kerül 32ezer ft-ba konkrétan, a felnik darabja meg 15ezer, a küllők is 200 ft körül vannak..

Edited by Vejne, 2015. October 10. - 18:41.

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Sziasztok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre a következő kérdésben: Vennék országúti kerékszettet max 45 ezres kerettel, külföldről vagy használtan itthonról. Sok keresgélés után két szett maradt, ezek között vacilálok: http://bolha.testbik...php?clid=230959 és http://www.bike-disc...60664/wg_id-511

Ezeken kívül esetleg van még értelmes lehetőség? A kettő közül melyiket javasolnátok?

77 kg vagyok és évi 6000 km menne a kerekekbe átlagos magyar aszfalton, amatőr versenyzésre is használnám.

pantyus

pantyus

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Vedd ki a pedálokat, meneteket tisztítsd meg, kevés zsírral tedd vissza. Ha ez sem segít, akkor jöhet az atomokra szedés.

Köszönöm, ezt még megpróbálom!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Köszi a tippet, de ennyire nem vagyok otthon a bringaszerelésben! :) Ezt inkább szakemberre bíznám, meg szerszámjaim se nagyon vannak hozzá.

Vedd ki a pedálokat, meneteket tisztítsd meg, kevés zsírral tedd vissza. Ha ez sem segít, akkor jöhet az atomokra szedés.

pantyus

pantyus

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Itt a rossz idő, szedd szét atomjaira, tisztítsd meg, majd mindent a megfelelő kenőanyaggal kínálj meg! 

Köszi a tippet, de ennyire nem vagyok otthon a bringaszerelésben! :) Ezt inkább szakemberre bíznám, meg szerszámjaim se nagyon vannak hozzá.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Sziasztok bringások! Van egy olyan gond az országúti bringámmal, hogy tekerés közben valami kattogó hangot hallok a hajtómű környékéről ami pedálfordulatonként kétszer hallatszik. Nem túl hangos, de minél jobban erőltetem a pedált annál hangosabb.

Minimális szinten próbáltam utánanézni a gondnak, mégpedig a bal oldali hajtókar csavarjait meghúzgáltam, pedálnak utánahúztam, próbáltam az SPD cipő csavarjain is húzni, de azok elég szorosak voltak. A probléma továbbra is fennáll! Mi lehet a gond? Valakinek van ötlete? Vagy vigyem el kerékpárszervízbe?

Előre is köszönöm a segítséget!

Itt a rossz idő, szedd szét atomjaira, tisztítsd meg, majd mindent a megfelelő kenőanyaggal kínálj meg! 

Ridley Noah Fast 

pantyus

pantyus

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sziasztok bringások! Van egy olyan gond az országúti bringámmal, hogy tekerés közben valami kattogó hangot hallok a hajtómű környékéről ami pedálfordulatonként kétszer hallatszik. Nem túl hangos, de minél jobban erőltetem a pedált annál hangosabb.

Minimális szinten próbáltam utánanézni a gondnak, mégpedig a bal oldali hajtókar csavarjait meghúzgáltam, pedálnak utánahúztam, próbáltam az SPD cipő csavarjain is húzni, de azok elég szorosak voltak. A probléma továbbra is fennáll! Mi lehet a gond? Valakinek van ötlete? Vagy vigyem el kerékpárszervízbe?

Előre is köszönöm a segítséget!

pkolozsi

pkolozsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts

rendeljek kettőt?

valami BBB a kormány

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Milyen kormányod van egyébként? Egy olyan stucni nekem is jó lenne, de az anyaszomoritok rá egy hétre araztak le, hogy megvettem a planet x kormányszarat.

A logó meg lézergraviros .. ez a legnagyobb gond a px stucnival... míg a syntace logó egy vattapamaccsal és acetonnal két perc alatt lejön..

Stealthy cockpit

pkolozsi

pkolozsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts

próbáltam az OS de az nagyon merev volt.ez jobban "kimozogja" az úthibát.legalábbis nekem.

köszi a címet hétvégén rendelem is.

• Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Normál méret,az kényelmesebb nekem

amúgy ez alatt a vibrációt érted? Formára milyet használsz?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

https://www.bike-com...ufmodell-p7605/

nekem planet-x van 26-os befogóval 130-as hosszban, 7075 superlight forged v mifene. Az elég merev, fényévekkel jobb a bedugós szörnyektől.

4csavaros az is.

pkolozsi

pkolozsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
31.8 vagy 26 befogohoz kéne?

pkolozsi

pkolozsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok.Szeretnék tanácsot kérni.Jelenleg 120-as kormányszàrom van szeretném lecserélni 130-ra/vagy 140re/Olyat találtam amelyet 2 csavar fog elől.Van különbség a 2 vagy 4 csavaros felfogatásnál,stabilitás szempontjából?
Köszönöm

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sosem hittem volna, hogy a Cicli-B márka itt előkerül valaha is... ez egy kis-szériás német gyártó, nem is gyártó, egy komoly üzlet aki legalább a 80-as évek óta gyártat vázakat a kor színvonalának megfelelően. Szart sosem adnak ki a kezük közül. Erre jó példa a 90-es évek legelejéről származó "vintage" bringám, ami jóféle húzott Mannesmann 25CrMo4 csövekből készült és 6400-as 7-es tricolor szettel van szerelve Open 4 cd felnikkel. (erre kerestem matrica gyártót mert télen kap egy új színt)

Németeknél elég gyakran előkerülnek még a kromó vázaik is, willhabenen is kapni belőlük :) 

A lentebb linkelt bringa jó vétel volt, mert 550 euróért tette föl a srác, és 2 nap alatt már kint volt a verkauft felirat. Annyi, hogy kb. 2004-es szett van rajta, szóval nem kicsit beszélt hülyeséget a szett évjáratról, ugyebár még négyszögtengelyes 10-es rendszerű alkatrészek, régi 26mm-es Syntace kormány és stucni, s 2004 utáni chorus agyakról sem tudok. (A hátsó kb. 240 gr körüli, szóval lehet rá nagyon könnyű kereket is fűzni, mellesleg jót..)

Majd számolj be az építésről (szín, ha RAL kódja van, azt is nyugodtan írd meg, blabla)

És, ha tudsz olcsó bézs oldalfalú gumit-külsőt, akkor szerezz :)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

Sosem hittem volna, hogy a Cicli-B márka itt előkerül valaha is... ez egy kis-szériás német gyártó, nem is gyártó, egy komoly üzlet aki legalább a 80-as évek óta gyártat vázakat a kor színvonalának megfelelően. Szart sosem adnak ki a kezük közül. Erre jó példa a 90-es évek legelejéről származó "vintage" bringám, ami jóféle húzott Mannesmann 25CrMo4 csövekből készült és 6400-as 7-es tricolor szettel van szerelve Open 4 cd felnikkel. (erre kerestem matrica gyártót mert télen kap egy új színt)