Khamsin asy 2014-es, újonnan vettem, 5500 km van benne: hibátlan, iszonyat szép hangja van a szabadonfutónak (ráadásul a 8s lánckeréksor nem vágta be..
) a hátsóban nulla oldalirányú kitérés, elöl a gyári minimális "8-as"-on kíüvl semmi. A küllők nagyon feszesek, a felni fékfelületén kopás nincs. A csapágyfeszesség kívülről állítható 2.5mm-es imbuszkulccsal, akár pár mp alatt. 21 mm széles a felni kívül, így a 23-as külsőt 24.5mm-re "terjeszti ki", a 22mm-est meg 23.5mm-re.
Elöl 18, hátul 20 küllő (1:1) hátul aszimmetrikus felni, elöl-hátul eltérő magasságú felnik (elöl valamivel alacsonyabb, hátul magasabb, s mivel hátul a felni aszimmetrikus, így két oldalt kb. egyforma hosszúságú küllők vannak) ELöl radiál, hátul hajtásoldal 2x, ellenoldal radiál, egyenes fejű küllők, kivéve hajtásoldali hátsót (ott sima J-bend)
Tökéletesen elégedett vagyok vele. 30ezer ft-ot fizettem érte, egyébként 39-40 ezer körül kapod meg boltban.
A Vento Asyvel kb. ugyanez a helyzet, ezzel kevesebbet, kb. 1800 km-t mentem, ugyanazokat tudja, mint a "kistestvér", extra a kardküllő, alu küllőanya és a hajtás oldalon is egyenes fejű küllők túlméretes agyperemmel. Ugyanúgy 18-20 küllő 1:1 arányban, bitang erős és nagyon merev. Súlyban egyik sem "bajnok" (khamsin 1.800, vento 1690 gramm) de korrekt-kiválóan forog az agy, a felni magyar utakra hitelesítve, a fékfelület meg NEM VAJBÓL van, ellentétben azzal, amit néhány angol mond.
Árban csomagban vettem 2 vittoria diamante pro radilale (24mm, ténylegesen mért 25.2) külsővel és belsőkkel, 62ezer ft volt a két gumi-belső és a kerékszett.
Én bátran ajánlom mindkettőt, így a Fulcrum LG7-est és 5-öst is.
Szerk: formától függően 75 és 80 kg közt tanyázok, nem ütöm-vágom, de nem is kímélem, a gumikat 8 bartól többre nem fújom (kivéve a DIamantét, ott sajnos muszáj vagyok 8.5-ig elmenni, mert furcsa viselkedése van alacsony nyomáson (kb. fordul le a felniről, pl. elöl a villa vállának belső oldalát ki is dekorálta)
Erős-megbízható-rendelhető hozzá pótalkatrész, tolerálja az abúzust. És jobban eladható, mint a kézzel fuzott egyedi kerékszettek.
Vejne módosította - 2015. október 11. - 11:10