Ha MÁR gumi, nyáron feltűnt, hogy a Diamante Pro Radiale (hangsúly a végén. Radiális) mennyire "érdekesen" viselkedik. Kisebb nyomáson (7.5 bar környékén) erősen rossz vele kanyarodni, olyan, mintha nem igazán szeretne a felnin maradni. Kissé "vizesslag" érzetet ad. 8 barra fújva, ha oldalról az ujjaiddal megszorítod a gumit, olyan, mintha durván 1 barral kevesebb lenne bennük, mint van, oldalirányban deformálódnak, nem is kicsit.
És ami a legjobb: a villa belső oldalán egy nagy adag fekete gumimassza van felkenődve, néhány kanyarban érdekes "súrlódó" hangot is hallani. Úgy tapasztaltam, hogy, ha nagyobb nyomás alatt vannak, akkor ez a "slag-érzet" csökken, és a kanyarban való deformálódás sem olyan számottevő. Sajnos az itthoni "gányolt" aldis pumpa kb. 8 barig bírja az iramot, de már ott izmozni kell, nagyon. Állítólag 8.5-9 baron teljesen kiszámíthatóan és jól viselkednének a gumik, de ezt nem fogom tudni kipróbálni.
Annyi biztos, hogy a komfortot dicsérik, de szokni kell a velük való kanyarodást, mert más. Kb. ahhoz hasonló, mintha más, nem radiális szövésu külsőt nem helyeznél használati nyomásra.
Jó gumik, de muszáj leszek tisztességes pumpát szerezni hozzájuk. a 24mm-est amúgy kereken 25nek mértem a nem túl széles 14-es vento felniken, szerintem a 15-ös racing5 széthúzná 26mm-re őket.
Jó, hogy 24-es mellett kapható 22mm-esben is, így pl. a korallon előre jó lenne még tengely fölé gányolt fémbetétek nélkül is 
Amúgy az első kerékről lekapni-visszatenni a külsőt lényegesen egyszerubb, nincs váltókanál, lánc, sor, meg nyeregvázcső, én megcserélném forgásiránynak megfelelően. Ne azon a másfél percen múljon a "tankönyviesség".
A csapágyak gyárilag a venton kissé szorosra, a khamsinon meg lazára voltak hagyva (a khamsinnál pl. ha ujjal mozgattad a hátsó felnit, kb. éreztél egy pici "kottyanást". ez egy pici csapágyfeszítés állítás után tökéletesen megszűnt, ordítani meg így is ordít a szabadonfutó, sokak szerint zavaróan hangos) Ha szépen forog, nem érzel kottyanást a felniben, s nem érzed azt sem, hogy szorulna-nem forogna szabadon, akkor szerintem maradhat a gyári érték.