éves nagy karbantartás.
én télen szoktam megcsinálni a Bianchimon ezt a nagy karbantartást. ilyenkor ropira szedem az egész gépet. ezt úgy kell érteni, h a váltókat, fékeket, fékváltókarokat is. ilyenkor építem be az új alkatrészeket, bovden, lánc, ilyesmi. ilyenkorra már készen szoktam lenni vele. ez kb 2 nap meló, de lehet több is egy kicsivel. ez most kimarad idén. nem sokat tekertem az előző évben, így nem is lenne túl sok értelme. úgy gondoltam, h elég lesz néhány csapágy újra kenése, aztán annyi. kicsit belegondoltam, h miket is lenne jó megcsinálni. hááááát, azért az sem olyan kevés.
-2 kerékszett: csapágyak kenése, ellenőrizni, h nincs e nyolcas bennük. vettem a rotorokhoz csapágyakat, azokat is cserélni kellene.
-kormány csapi kenése
-a közép csapágyat ősszel csináltam meg, de vlmi ráment a hajtókarra, és elég csúnya nyomot hagyott, így azt is szedhetem szét, és polírozhatom újra a karokat.
-pedál csapágyat se ártana megkenni
-meg persze takarítani is kellene a bicajt. mondjuk talán ez a legkisebb feladat.
szóval így is lesz némi meló.
a listáról sikerült a pedálok kenését lehúznom.
meg megpróbáltam krómtisztítóval leszedni a hajtókarokról azt a valamit, ami ráment. ebben csak rész sikereket értem el.
szóval nem úszom meg a hajtómű szétszedését. majd a rongy koronggal megoldom. maga a polírozás pár perc lesz sztem, de a szétszedés, és összerakás kíván majd némi időt. azért dühítő egy kicsit. amikor cseréltem csészéket, akkor políroztam újra a karokat. azóta meg alig mentem ezzel a bicajommal. majd, ha kész lesz a polírozás, teszek fel képeket róla.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére