Több helyen is "betaláltál" nálam. Az egyik, hogy magam is lenéztem a Decathlon-os kerékpárokat, bár az elmúlt években a felszereltségek miatt és akár a kedvenc hazai kerékpárboltomban található árak miatt nagyon sok embernek ajánlottam onnan kerékpárt (nyári pár alkalmas tekerésre, családdal, stb, tehát nem hozzánk hasonló hülyéknek). Kerestem magamnak is olyan kerékpárt ami jó lesz családdal tekerni és trélert húzni jó sokat (hegynek is fel). RC500 lett belőle 1 évvel ezelőtt 230 000 Ft-ért. Semmi nem volt ennyiért ami kerékpárnak néz ki és bizonyított alkatrészek vannak rajta (azt a Sorat már nem szoktak szidni annyira) egységesen. Kapott gravel külsőket (38-es is elfért), sőt azóta 11-34-es sort is mert azzal is futok köröket edzés gyanánt (gravelnek használom, sok emelkedővel), nem sajnálom annyira szállítani, ezzel járok sörözni a haverhoz is , sónedves utakra is ezt fogom használni. De ezzel együtt - szemben a többivel melyeket linkeltél - ezt/ezeket fejleszteni felesleges. Pl egy könnyebb kerék jó lenne, de mivel tárcsás/gyorszáras nem nagyon van hozzá értelmes ajánlat vagy nem éri meg.
Lesem a piacot, és bár a Canyon sokat vesztett ár/érték arányából én most is ott találtam meg azt amire cserélnék és cserélni is fogok ha már nem kell trélert húzni, vagy használtan:
off: Cyclo Cross / Gravel Alkatrész Adok-Veszek FB csoportban jó ajánlatok vannak!
igen. a linkelt kerékpárokat nem érdemes különösebben fejleszteni. max külső, belső csere, és kész. meg ami használódik, ha vlki sokáig használja. én is szeretnék vlmi terepre való bringát, de a méretemben elég nehéz találni használtan. szoktam egyébként nézni én is az említett fb csoportot. meg az ősmontis csoportot is, mert egy rég acél mtb is elég lenne nekem. most láttam is egyet, ami tetszett, de nem volt eladó, és talán a méret sem lett volna megfelelő. mtb-ből 16 colos váz kellene, oszágúti/gravel vonalon meg max 530-as felső cső. inkább 525 mm. szóval kicsi vázak. lehet találni, de míg 18-as mtb vázak naponta kerülnek eladó sorba, úgy a 16-osból meg néhány havonta.
már néhány éve keresgélek, de sose jutok el addig, h vegyek is. biztos, h kell nekem terepre bringa?