Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34322 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

olvasom az előző nap termését. szánalmas. kedves baratadávid94.

1:erősítesz,de nem vagy elég kitartó. =ez nem a te sportod.

2: ahogy néztem a bringa neked megfelelő méretű. a stucni is. fáj tőle mindened? =az országúti kerékpárból sosem lesz bőrfotel. 

3: tipikus hozzáállás az,h ha nem tud vlki rendesen megülni egy bringát,h síugró pályát csinál a nyeregből,és rövid stucnit vásárol. =a bringa nem tehet arról,h te nem vagy képes megülni

alig vagyok 170 cm magas,és közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz,és még most is 120-as stucnit használok. vajon miért? ja. mert lehet,h megtanultam az országútin rendesen kerékpározni?

amúgy jobb lenne,ha visszaolvasnál a fórumban,mert néhány havonta jön egy hozzád hasonló,és ugyanezeket a kérdéseket teszi fel.

Ne haragudj, de én értem, hogy te nagy király vagy, de attól még nem kéne leszólni a kezdőket, aki értelmesen kérdez. Inkább örülnél, hogy ő is bringázni akar szabad idejében. Ha te nem akarsz segíteni a sporttársnak nem kell, senki sem kötelez...az meg, hogy mekkora stucnit használsz önmagában keveset mondó adat, te is tudod.

Amit Vejne írt a flexorokról azzal maximálisan egyetértek, én levezetés után mindig nyújtok egy 5-10 percet, ebben a csípő és a combflexor kiemelt szerepet kap.

A futás meg olyan, hogy ártani nem fog, ahogy a téli gyalogtúrák sem és át se hűlsz, nincs menetszél, ja és mondjuk futni téli sötétben egyszerűbb 30-60 percet, mint tekerni 60-120t. De az tény, hogy nem mindenkinek való a futás. Persze mindig van néhány nagyon okos, aki szerint minden más felesleges, és nagy hidegben is órákat alapoz kint - na, őket nem látjuk soha még hobbista dobogó közelben sem :)

• Kisherceg likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

ha már szóba jött és így benne vagy a témában :)

masszív "besült" ízületi gyulladásra (ball váll) ötlet ? szteroidon kívűl.

köszi

bocs az off

Ketozis, mint szisztemas gyulladáscsokkentes, halolaj, kevés c-vitamin és d3 vit.

A két említett tapkiegen kívül minden más fölösleges penzkidobas.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.

A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).

A futással és még nagyon sok más edzéssel kapcsolatban az a probléma, bogy nyitott gerincem van (alulról a 4. csigolyám egy darabja hiányzik), emiatt könnyebben fájdul meg azon a tájékon a hátam, és kímélnem is kell, pl a futás nagyon nem tesz neki jót, mivel ekkor a porckorongok sokszor összenyomódnak, majd relaxálódnak. Súlyok emelgetésével ugyanez a helyzet.
Gerincferdülésem már jó ideje nincs, úgyhogy amiatt már nem fájhat.

Ebből gondolom én hogy rövidebb stucni kellene, lehet hogy rajtam ezek a nyújtások nem segítenének.

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

igen, a zero setback cső sem rossz, ilyen nagy méretű váznál nem is viszi el annyira a súlypontot talán. de ha ilyen nyeregcső kell, akkor valószínűleg a térdkalács-a-pedáltengely-felett beállítás alapból nem is jöhetett volna össze :)

Igaz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.

Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)

A

ha már szóba jött és így benne vagy a témában :)

masszív "besült" ízületi gyulladásra (ball váll) ötlet ?  szteroidon kívűl.

köszi

bocs az off

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Picit bepofázok én is: ma reggel edzés közben jutott eszembe, miért is fáj sokaknak a háta-dereka a népességből.

Rövid-kötött-merev csípőflexorok és megrövidült combflexorok. Ez az ülő-görnyedő életmód "szükségszerű velejárója", szerencsére ingyen kezelhető-javítható. Érdemes a vállakat is föllazítani, találkoztam nem egy olyan emberrel, aki képtelen volt pl. teljesen anteflektálni vagy fájdalom nélkül abdukálni a karját, annyira kötve volt a válla (ezt azért írom, mert néha előjön a "zsibbad a karom" sirám is, tud rajta segíteni)

A futásról hallottam olyan szellemes mondást, hogy "nem leszel fitt a futástól, de fittnek kell lenned, hogy futhass". Talán ide is illik. Bringázástól nem fognak fellazulni a bekötött ízületek, nem fognak megnyúlni a megrövidült-meggyengült izmok, de, ha ezeket áthidalod, fájdalom nélkül fogsz tudni bringázni.

A vázméret 111111%, hogy tökéletes a srácnak, mert ÉN mondtam neki geótáblázat alapján, hogy 130mm-es stucnival kesztyű lenne nekem, és tudtommal egymagasak vagyunk (bár nekem nagyobb a belső combhosszom, fesztávon, hosszabbak a végtagjaim, rövidebb a torzóm).

11960286_855359627887995_236382278252940

12308850_893638370726787_311037999_n_www

ezzel a setuppal ugyan csak 3 óra volt a leghosszabb nyeregben eltöltött idő, de a komfort alapján simán maradtam volna még ennyit, ha nem kezdett el volna vészesen sötétedni ^^ 

szerk: ha az isostar kulacs miatt beszólnál, ne tedd, előtted már 2532562an megtették. 

Edited by Vejne, 2015. November 30. - 11:25.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

don,

lehet neked azért volt egyszerűbb a helyzet, mert ahol versenyeztél, ott beállították a bringát? engem nem fáraszt a kezdők érdeklődése, ha attól valaki jobban érzi magát a bringát ha elolvassa amiket ideírok, akkor az nekem oké. szerintem david94 bringája könnyen belőhető, mert a váz úgy néz ki jó méret

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

olvasom az előző nap termését. szánalmas. kedves baratadávid94.

1:erősítesz,de nem vagy elég kitartó. =ez nem a te sportod.

2: ahogy néztem a bringa neked megfelelő méretű. a stucni is. fáj tőle mindened? =az országúti kerékpárból sosem lesz bőrfotel. 

3: tipikus hozzáállás az,h ha nem tud vlki rendesen megülni egy bringát,h síugró pályát csinál a nyeregből,és rövid stucnit vásárol. =a bringa nem tehet arról,h te nem vagy képes megülni

alig vagyok 170 cm magas,és közelebb vagyok a 40-hez,mint a 30-hoz,és még most is 120-as stucnit használok. vajon miért? ja. mert lehet,h megtanultam az országútin rendesen kerékpározni?

amúgy jobb lenne,ha visszaolvasnál a fórumban,mert néhány havonta jön egy hozzád hasonló,és ugyanezeket a kérdéseket teszi fel.

• MJani01 likes this

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Sosem vettem 8 tól drágább fliteot, a concor 1500 volt, de annyit SEM ér

Prologo kappa? Az kb egy tizes, és egy haver nagyon szereti, nem is rossz. :)

Esetleg Spoon (Charge) szintén jó. Élőben meglepően széles, mint valami leszállópálya.

Edited by Vejne, 2015. November 30. - 07:11.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Sokan elítélik a "seggcsont távolság mérés" alapú nyeregválasztást, én nem. Ahol van Specialized nyereg ott van ilyen zselés mérőcucc, de homokkal/liszttel töltött nejlonzacskó házilag is megteszi...nekem a Specializedes cucc 132-133 mm-t mutatott, a 130-as Specialized Rival montin és a Toupé aszfalton életem legkényelmesebb nyergei. meg a Fizik Arione, újabban, az pont 132-es, 270 km-n már bizonyított...a 145 széles Speci Avatart viszont utáltam.

Itthoni amatőr (de többszöri) mérés alapján nekem 133-135 körüli lehet a seggem. Amiket írnak a termékeknél a szélességre, az erre az adatra vonatkozik? Vagy arra hogy a nyereg széltől szélig mekkora?

BP-en tudtok olyan boltokat ahol nagy mennyiségben vannak jó nyergek, esetleg amiket ki is lehet próbálni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sokan elítélik a "seggcsont távolság mérés" alapú nyeregválasztást, én nem. Ahol van Specialized nyereg ott van ilyen zselés mérőcucc, de homokkal/liszttel töltött nejlonzacskó házilag is megteszi...nekem a Specializedes cucc 132-133 mm-t mutatott, a 130-as Specialized Rival montin és a Toupé aszfalton életem legkényelmesebb nyergei. meg a Fizik Arione, újabban, az pont 132-es, 270 km-n már bizonyított...a 145 széles Speci Avatart viszont utáltam.

Van még egy WTB Rocketm, az majdnem mint a Speci Rival formára/keménységre, az 10e alatt is van, vagy ha még WTB akkor a Volt, ez nagyon kicsit 10k feletti, használtba már alatta van.  http://bringabarlang...eszek/wtb-volt/

a sportosabb nyergek közül meg hogy országúti vagy crosscountry modell-e, az kb mindegy, amíg kényelmes. de a +1-1.5 centik szélességben szerintem számítanak, ha szélesebb nyerget veszel, mint ami neked jó. hogy love channeles, flow lyukas vagy sima az megint egyéni ízlés kérdése.

szerkesztés:

a WTB-nek van is tesztprogramja, és ezek elérhető árú nyergek. asszem' 1 hétre lehet elhozni, az alatt szerzett tapasztalat többet ér, mint itt akárhány karakter :)

http://www.wtb-bike.hu/test_ride.html

wtb-nél forgalmazóváltás van, szal tesztprogram momentán annyira nem működik.

egyébként pl nálam is speci és wtb ami bejön csak a szélesebbek (140-145 között) . amit meg a tudomány kiadott (nem a speci féle) az nem jött be.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Szia   bartadavid94 !

Nekem is volt ilyen gondom. 190 cm magas vagyok. váz 58-as merida . Stucni 120-as volt.50- 60 km után alig tudtam felmenni a garázsból.

Stucni 90-es lett. Lehet , hogy nem szép, de a hátfájás elmúlt. Az ülés  12-14 cm -el van magasabban a kormánynál.

Amit még "megszóltak" , hátranyúlás nélküli üléscső.

Lehet,hogy nem szép , de nem fáj a hátam.

Üdv.

igen, a zero setback cső sem rossz, ilyen nagy méretű váznál nem is viszi el annyira a súlypontot talán. de ha ilyen nyeregcső kell, akkor valószínűleg a térdkalács-a-pedáltengely-felett beállítás alapból nem is jöhetett volna össze :)

• coffein likes this

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
 Szia   bartadavid94 !

Nekem is volt ilyen gondom. 190 cm magas vagyok. váz 58-as merida . Stucni 120-as volt.50- 60 km után alig tudtam felmenni a garázsból.

Stucni 90-es lett. Lehet , hogy nem szép, de a hátfájás elmúlt. Az ülés  12-14 cm -el van magasabban a kormánynál.

Amit még "megszóltak" , hátranyúlás nélküli üléscső.

Lehet,hogy nem szép , de nem fáj a hátam.

Üdv.

• bartadavid94 likes this

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Olyanra gondoltam ami 10ezer alatt beszerezhető használtan vagy újan.

A Q-bik az monti nyereg, nem? Q-bik Flow is játszik még? Az E-bike-on 8ezer körül van.

Van még egy WTB Rocketm, az majdnem mint a Speci Rival formára/keménységre, az 10e alatt is van, vagy ha még WTB akkor a Volt, ez nagyon kicsit 10k feletti, használtba már alatta van.  http://bringabarlang...eszek/wtb-volt/

a sportosabb nyergek közül meg hogy országúti vagy crosscountry modell-e, az kb mindegy, amíg kényelmes. de a +1-1.5 centik szélességben szerintem számítanak, ha szélesebb nyerget veszel, mint ami neked jó. hogy love channeles, flow lyukas vagy sima az megint egyéni ízlés kérdése.

szerkesztés:

a WTB-nek van is tesztprogramja, és ezek elérhető árú nyergek. asszem' 1 hétre lehet elhozni, az alatt szerzett tapasztalat többet ér, mint itt akárhány karakter :)

http://www.wtb-bike.hu/test_ride.html

Edited by DaveRider, 2015. November 29. - 23:09.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Flite Max

Turbomatic 2

Q-Bik

Ezeket ajánlom. mindegyik tesztelve 100k fölött is, egyedül a Turbomatic2-vel volt egy kis zsibbadás..

Amit nagyon nem:

Concor, concor light.. :D

Olyanra gondoltam ami 10ezer alatt beszerezhető használtan vagy újan.

A Q-bik az monti nyereg, nem? Q-bik Flow is játszik még? Az E-bike-on 8ezer körül van.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Flite Max

Turbomatic 2

Q-Bik

Ezeket ajánlom. mindegyik tesztelve 100k fölött is, egyedül a Turbomatic2-vel volt egy kis zsibbadás..

Amit nagyon nem:

Concor, concor light.. :D

Edited by Vejne, 2015. November 29. - 22:18.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

nyilván ahány ember annyi seggszerkezet, de az egy nagyon durva nagyfater trekking nyereg. én 5 kilométert nem bírnék ki rajta. szóval lehet ki kénr próbálni mást is.

Ezt a Bajnokban vettem Budapesten, azt mondta a srác hogy kényelmes nyereg, és a többihez képest amiket mutatott, tényleg sokkal kényelmesebbnek is tűnt. Ez előtt használam valami noname fordított bőr retro nyerget ami iszonyat kényelmetlen volt, ezért cseréltem le.

Amit még kipróbáltam az a San Marco Spid ami ezen a versenybringán van. Ezzel kb 5km-t mentem de nagyon kemény, és keskeny, kényelmetlen az egész.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tel

Eddig egy Monte Grappa Liberty nyerget használtam, ez nagyon kényelmes, hosszabb távon (nálam ez 30-40km megállás nélkül) azonban kicsit kényelmetlenné válik, de nem nyom, csak már megérzem.

nyilván ahány ember annyi seggszerkezet, de az egy nagyon durva nagyfater trekking nyereg. én 5 kilométert nem bírnék ki rajta. szóval lehet ki kénr próbálni mást is.

Edited by Bikertigger, 2015. November 29. - 22:07.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 posts

Én onnan tudtam hogy hosszú kicsit a vas (pedig flexibilis vagyok+edzek törzsre is), hogy legkényelmesebben a fékváltókar előtt 1-1.5 centivel fogtam a kormányt. 100>90 stucnicsere, most alapból a fékváltókra "dőlök" rá, ahogy ráülök és kényelmes...sokat elárul az is, hogy hol fogja a legtöbbet az ember a kormányt - ha a fékváltónál ("hood"), akkor csak nem szokta meg (sporttárs nem írta, hogy újonc e vagy régóta szaggatja az aszfaltot) vagy gyenge törzsizomzat.

a kérdésre válaszolva én amit kipróbálnék:

0. nyereg vízszintesbe és kicsit lentebb, ezzel előrébb is jön valamennyit.

1. pluszosba fordítanám a stucnit, ez kb olyan, mintha egy mínuszos 110-est raknék fel.

2. ha így se kényelmes több kör után sem, akkor egy 100-asat szereznék és azzal próbálnám meg

utcai cipőben, talpközépre állva nem látszik, lehet, hogy ez a setup így pont a "térdkalács a pedáltengely feletti", ha a "hagyományos", bringás elrendezést nézzük. http://twentynineinc...04/dscn4311.jpg

szerkesztés:

elsőként akkor mindenképp a nyereg problémát orvosold kényelem és beállítás szempontból is. én mondjuk a Fizik Arione-ra esküszöm, de nekem keskenyek a seggcsontjaim :D

Teljesen újunc vagyok, eddig ezen a piros bringán nyomtam majdnem egy évet, most ez az első országútim.

A tippeket ki fogom próbálni amint lehet.

Akkor tereljük a témát a nyergek felé.  :D

Nektek milyen nyergek jöttek be? mikre kell odafigyelni, illetve honnan tudhatom hogy nekem milyen nyereg lenne kényelmes? Új vagy használt vétele érdemes?

Eddig egy Monte Grappa Liberty nyerget használtam, ez nagyon kényelmes, hosszabb távon (nálam ez 30-40km megállás nélkül) azonban kicsit kényelmetlenné válik, de nem nyom, csak már megérzem.

Edited by bartadavid94, 2015. November 29. - 21:58.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Dave: a stucniforgatásért jár a like, pedig az a legolcsóbb és legegyszerűbb ;)