https://www.youtube....h?v=jJZ7CaLNnsQ 3:09-től beszél a srác a bovdenezésről, és, h milyen hatása van a kormányzásra. volt is vele gondja, csak azt a videót nem találom. és ezen az oltre vlmin kívül vannak a bovdenek. legalábbis a az alsó, illetve a felső csőig. a mostani trendek szerint meg már minden rejtett. elektromos váltónál még a vezetékek nem akkora parák, de a bovden, vagy hidraulikus csövek már igencsak korlátozzák az irányítást sztem. néhány napja néztem a gcn videót, amiben egy mostani, és egy 10 évvel ezelőtti top országútit hasonlítottak össze. a régin még kint voltak a bovdenek, és vlmi könnyű mavic kerekek voltak, és persze azt hozták ki, h x km/h-val gyorsabb az újabb bicaj. állítom, h nem a bovdenek miatt lassabb (ha valóban lassabb. azért vannak fenntartásaim az áltudományos tesztjeikkel kapcsolatban) a régebbi gép.
szóval nem igazán tetszenek a mai trendek, mert nem feltétlenül a rájder van a központban. sztem most már egy olyan pontnál jár a bringa ipar, amikor már a marketingesek határoznak meg mindent. a mérnökök, és a felhasználók már kevésbé tényezők, holott ezzel a maszlaggal árulják a bringákat.
azt se állítom, h olyan régi vassal járjon mindenki, mint amit én használok. néhány éve még voltak frankó gépek. aztán a tárcsafék, és az elektromos váltás elvitt mindent. meg a sztem feleslegesen széles külsők, és kerekek.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére