Ha visszaemlékszel, Armstornnak kifejlesztettek egy fura idõfutam ruházatot, aminek olyan volt a felszíne, mint a golflabdának. Elmondásuk szerint km-enként egy mp-el gyorsabb volt vele Lance. Ha egy 50km-es idõfutam szakaszt nézel, az már majdnem egy perc...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:34
Írta 2006. február 26. - 21:48

Írta 2006. február 26. - 18:52

Matuzék lesz a vége:bananadan
Mellesleg érdekes dolgokra bukkantam a témában.
Egy pár campa bora kerék akár 700 ezer forint is lehet, talán egy percet ad óránként??? Ezek a mi szintünkön (35-40 átlag) adnak egyáltalán valami plusszt??
Vagy az árából érdemesebb ilyen takony idõben melegégövi edzõtáborban erõsödni? Valahogy el tudom képzelni, ahogy a sós óceánlé kimossa az orromból a náthát.:impra:
Mellesleg érdekes dolgokra bukkantam a témában.
Egy pár campa bora kerék akár 700 ezer forint is lehet, talán egy percet ad óránként??? Ezek a mi szintünkön (35-40 átlag) adnak egyáltalán valami plusszt??
Vagy az árából érdemesebb ilyen takony idõben melegégövi edzõtáborban erõsödni? Valahogy el tudom képzelni, ahogy a sós óceánlé kimossa az orromból a náthát.:impra:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Írta 2006. február 26. - 18:12

Áh, nem, hoznak õk, csak várni kell rá lehet egy keveset. Én egy hét alatt kaptam meg õket, és ráadásul meg is kérdezték, hogy milyen színû kell:)
Az ugye 91, a fennmaradó suskából meg tudsz rá venni szép Dura-Ace fogsort.
Az ugye 91, a fennmaradó suskából meg tudsz rá venni szép Dura-Ace fogsort.
Írta 2006. február 26. - 14:34

Uff. Valóban, kicsit tájékozatlan voltam árak terén. Akkor Mavic Ksyrium SSC SL.
171e ft egy adott helyen, ahol a Ksyrium Elite 91e ft (volt, mert én vagyok annak a párnak a boldog tulajdonosa :love1: ). Vagy kérdezd meg Matuzékat mit tudnak hozni ennyiért.
171e ft egy adott helyen, ahol a Ksyrium Elite 91e ft (volt, mert én vagyok annak a párnak a boldog tulajdonosa :love1: ). Vagy kérdezd meg Matuzékat mit tudnak hozni ennyiért.
Írta 2006. február 26. - 10:49

Potty! Az nekem is szimpatikus lenne:clap: :love1:
Csak darabja annyi amennyi pénzem van rá, egy hosszabb távot egykerekezni, ugye akkor lõttek az aero pozíciómnak:w_morde:
Kb. 150 ezrem van rá. További ötlet??
Csak darabja annyi amennyi pénzem van rá, egy hosszabb távot egykerekezni, ugye akkor lõttek az aero pozíciómnak:w_morde:
Kb. 150 ezrem van rá. További ötlet??
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Írta 2006. február 26. - 10:08

Nekem M. Ksyrium Elite van Tufo C Jet Proval. Darabja 4000ft + javító lötyi (500ft). Azért szerintem annyira nem drága.
Ha triatlonra hegyezed ki a kereket, akkor nem kell olyan roppant könnyû, inkább a légellenállást venném figyelembe. Mondjuk a Mavic Cosmic Carbone SL nagyon szimpatikus darab ( vagy ha felvet a pénz, akkor Mavic Cosmic Carbone Pro).
Ha triatlonra hegyezed ki a kereket, akkor nem kell olyan roppant könnyû, inkább a légellenállást venném figyelembe. Mondjuk a Mavic Cosmic Carbone SL nagyon szimpatikus darab ( vagy ha felvet a pénz, akkor Mavic Cosmic Carbone Pro).
Írta 2006. február 25. - 21:29

Hát szingóst azt nem szeretnék...
Nekem nem jött be, habár lehet én voltam láma, de felületkezelni a karbont, nyújtani a gumit, ragasztót még a hajamba is, robotokat meghazudtoló pontossággal ragasztani, a kibuggyanó dzsuvát a méregdrága felnirõl levakarni...
Ráadásul árban húzós egy kicsit: volt amelyikkel 8 (!) km-t mentem:rocketman
Ha nagy nyomás kell akkor Tufo, legalább ragasztani nem kell, ámbár kb ezüst árában van...
Nekem nem jött be, habár lehet én voltam láma, de felületkezelni a karbont, nyújtani a gumit, ragasztót még a hajamba is, robotokat meghazudtoló pontossággal ragasztani, a kibuggyanó dzsuvát a méregdrága felnirõl levakarni...
Ráadásul árban húzós egy kicsit: volt amelyikkel 8 (!) km-t mentem:rocketman
Ha nagy nyomás kell akkor Tufo, legalább ragasztani nem kell, ámbár kb ezüst árában van...
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Írta 2006. február 25. - 20:42

Írta 2006. február 25. - 19:11

A mavic kerék jó választás, bár nekem csak Elite van, az is nagyon merev. Egy kisbarátom (történetesen a magyar XC bajnok Tomika) vett SSC SL kerekeket, esküszik rájuk, bár újonnan 170forint, az elite csak 90. Ja, és asszem az szingós 
bikeart.hu

bikeart.hu
Írta 2006. február 25. - 15:43

Ja az apróban hirdet egy srác spinergy tilium karbon versenykereket. Valaki tud róla valami közelebbit?
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"
Írta 2006. február 25. - 15:17

Sziasztok! Új vagyok itt, de társaságotok már két éve!
Kérdéseim a következõek: Versenykereket akarok venni, milyet válasszak?
Karbon, esetleg mavic ksyrium ssc sl, új-használt? A keret kb120-150 ezer között van. A TI befutóitokra, "szakértõ" véleményetekre lennék kíváncsi!
Amire használnám: hosszútávú triatlon, egy-két ou.-i megmozdulás (pl. tour de pelso, egy-két radmarathon).
Köszi!
Kérdéseim a következõek: Versenykereket akarok venni, milyet válasszak?
Karbon, esetleg mavic ksyrium ssc sl, új-használt? A keret kb120-150 ezer között van. A TI befutóitokra, "szakértõ" véleményetekre lennék kíváncsi!
Amire használnám: hosszútávú triatlon, egy-két ou.-i megmozdulás (pl. tour de pelso, egy-két radmarathon).
Köszi!
Írta 2006. február 25. - 10:11

Na megvettem a használt kerekeket.Ritchey Pro és Aero felnik új Shimano 9-es sor 25.000.-ért.Semmi baja.A Campa rendszerem szépen kezeli.Kapott egy új Sram láncot is.Nagyon meg vagyok elégedve,jó vétel volt.Conti Sport 1000 kevlar külsõ, Maxis 60 grammos belsõ.A külsõmrõl nem találok súly adatokat.622x20 valahol mintha írtak volna 280grammot de az sok nem?
Írta 2006. február 23. - 14:37

Úgy néz ki, 10es rendszerben megy némi variálhatóság. Ultra 10 Rekord (2005)meg Rekord (2005) hátsó váltó, Ultegra 10es sor meg Ultegra 10es lánc (2006).
Érzésre nagyon jó, pontos, csak hülye hangot hallat... (bár lehet, hogy az a váltókonzol miatt van)
Érzésre nagyon jó, pontos, csak hülye hangot hallat... (bár lehet, hogy az a váltókonzol miatt van)
Írta 2006. február 23. - 11:19

Oh, szegény amcsi fiúk, ilyen egyszerû dolgokkal kell szórakozniuk... Ezt valszeg nem használják, de hogy hosszúra nem megy ki vele az biztos. Ha pályabringa az õ áttételeivel (53-48/13-14), sztem városban nem lehet igazán komfortos.
Írta 2006. február 22. - 13:43

Városban (meg talán pályán is) használt pályabringa... Az amcsi srácok hiúsági kérdést csinálnak belõle, hogy kinek van a legnagyobb (negatív) szögû stucnija:D
Írta 2006. február 22. - 11:02

Ez a gép oúti lenne, ilyen beálítással?? Szép a gép, de ilyen formában leginkább heresérv (hogy rosszabbat ne is írjak) beszerzésére jó.
Írta 2006. február 22. - 11:01

Ja, szóval ennyire vagy "dagi"?! :-) Hát, alád biztosan lehetne tenni akármiylen könnyû karbonszettet is, igaz hogy ezek olyan 1500-2000€-tól kezdõdnek.
Henger felvetésében azért van valami, pld. az hogy ezek a szuperkönnyû meg "deformált" küllõk gyári kerekekbe valók leginkább, elég speckók ahhoz, hogy ne valami mezei szerelõ rakja bele a kerékbe. A gyárban pld. gépi feszültségmérõ van a küllõfeszesség beállításához. (igaz ez egy ideig tart, aztán az elsõ centrírnél jön a szerelõ)
Henger felvetésében azért van valami, pld. az hogy ezek a szuperkönnyû meg "deformált" küllõk gyári kerekekbe valók leginkább, elég speckók ahhoz, hogy ne valami mezei szerelõ rakja bele a kerékbe. A gyárban pld. gépi feszültségmérõ van a küllõfeszesség beállításához. (igaz ez egy ideig tart, aztán az elsõ centrírnél jön a szerelõ)
Írta 2006. február 21. - 19:36

Naná. Utánanéztem, mert beleszerettem a lapított küllõkbe. Csak az a baj, hogy ennyi kidobnivaló pénzem sose lesz:(
Ezért vagyok még minig undorítóan irigy arra a palira, aki 100 dolcsiért vette meg ezt a két kereket igényes agyakkal (a fixi is országuti;)):
Ezért vagyok még minig undorítóan irigy arra a palira, aki 100 dolcsiért vette meg ezt a két kereket igényes agyakkal (a fixi is országuti;)):

Írta 2006. február 21. - 19:06

Igen, elvileg a 2,3mm még pont átfér...azért ennyi a DT Aerolite is.Nem kellenek. A CX-ray 2,3mm széles, úgyhogy befér egy normál agyba a Sapim szerint (legföljebb enyhe reszeléssel:eek:). Gyártanak szélesebbet is CX néven. Ugyanígy a DT.
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme