Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34326 hozzászólás a témában

Alonso

Alonso

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Hello!
2006-os Shimano 105-ös vagy Campagnolo Centaur 2006-os szett-et válasszam ? (Mondjuk a Shimano agyak helyett valami ipari csapágyast szeretnék.)
A stucni és a kormány alu legyen vagy alu-karbon ?

Bár a Centaur és a 105 is felülrõl a harmadik szett a rangsorban, a Centaur árban inkább az Ultegrával meccsel, mint a 105-tel, ha a döntésnél az ár is szempont, ezt is érdemes figyelembe venni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ipari csapágyas oúti agyak külön beszerzése nem lesz egyszerû, most igy nem is tudnék mondani jót erre. Ezek leginkább gyári kerekekben vannak. Az oversize kormányok erõsebbek, többet bírnak, azonban a stucnira figyelni kell, mert nagyobb átmérõjû kell hozzá (31.8). Tehát ha ilyet veszel, a stucnit is ki kell cserélni. A karbonkormányt nem ajánlanám, hacsak nem probléma, hogy kb. 2-3 évente ajánlott lecserélni õket még amatõr használatnál is, fõleg ha sokat mész vele, és aráyntalanul drágák. A stucniban meg végképp nem jó a karbon, igaz ritka is. A villában alut, vagy inkább karbont mondanék, ha már karbonvázad van, legfeljebb azon lehet elgondolkozni, hogy full-karbont veszel (jóval könnyebb, de drága 50-140e Ft), vagy alunyakú karbont (30-50e Ft), elõbbit szétnyírhatja a homlokcsõ és kormánycsapágy a sz@r magyar utak miatt.

B.Tom

B.Tom

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
A felnik maradnak, mert mavic cxp30-asok.
Ipari csapágyas agy-ból mi a jó?

Biondobike.hu-n néztem ki alu-carbon stucnit, kormányt. Mondjuk az tetszik, ahol vastagabb a kormány középrésze. Csak itt a sebeséégmérõ felszerelése lesz gond. Van egy tartó ami ezt megoldja ?

Tom

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Nekem 2005-ös sötét szürke full Centaur van. Véleményem szerint jobb mint a 105, szerintem közelebb áll az Ultegrához a szett, úgy összességében (h. váltó talán jobb is...). A váltás pontosságát nem is hasonlítanám össze.
Viszont a hajtókar négyszög-tengelyes, de az én 64 kilómhoz elegendõ: alig tudok csak hajlítani rajta egy-egy nagy taposásnál, az sem a tengely, hanem a lánckerék miatt van. A középcsapágy gyakorlatilag olyan mint az új.
A fékváltókarról annyit, hogy szinte majdnem olyan mint újan, eddig van benne 10 ezer kilcsi, csak a fékkar lötyög nem feltûnõ mértékben, de az már az elsõ 2 hét alatt olyan lesz.
Szépség? Ízlés, így egyén kérdése... speciel nekem a sötét szürke szett nagyon bejön, no meg a hajtókar kialakítása a Shimano futurisztikus dízájnjával szemben.
Összességében, ha célnak megfelelõen használod, a láncot megfelelõ idõközönként cseréled, akkor sokat ki fog bírni, legalábbis én most így látom.
Amúgy sokáig Ultegrát akartam, végül aztán Centaur lett, nem bántam meg. Viszont úgy érzem ha az Ultegra mellett döntöttem volna, azt sem bánnám meg...szal bármelyiket választod, jól jársz.
Szokás mondani, hogy a Shimano alkatrész-ellátottsága jobb. Ez így van, de már nem annyira igaz ez mint régebben, fõleg az online (elsõsorban német) boltok miatt.

Agy? Kerék? Gipiemme Phantom: merev, tartós(elöl 2, hátul 4 ipari), viszont lehetne könnyebb

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Csákó Tom!

Persze hogy karbon villa, mi lehetne más, fõleg, ha sokat kolbászolsz mellékutakon.

Shimano vagy Campa? Hát, személy szerint Campa Record, azért mégis karbon, meg a váltás agresszív, a shimano inkább olyan puha, de embere válogatja, ki mit szeret.

Kiegészítõk? Jóhogy karbon, bár kicsit borsos az áruk. A karbon WCS Road Bar endedménnyel 50 ropi, amúgy 65, a stucni se sokkal olcsóbb.

Agyak/kerekek? A shimano nagyon hajlik, szóval Mavic :P

B.Tom

B.Tom

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello!

Most építem át a kerékpáromat.
Trek carbon váz, acél villa, acél stucni, alu kormány. 1995-ös Shimano 105-ös szett. 50 000 km van benne 8 év alatt. Kb a szett fele elkopott, a többi ki tudja meddig bírja még.
A váz marad.
Alu, acél, vagy carbon villa legyen (sokat megyek mellékutakon, nagy távokat, 200-250 km-t is) ?

2006-os Shimano 105-ös vagy Campagnolo Centaur 2006-os szett-et válasszam ? (Mondjuk a Shimano agyak helyett valami ipari csapágyast szeretnék.)
A stucni és a kormány alu legyen vagy alu-karbon ?

Sokan mondták hogy az újabb szett-ek nagyon keveset bírnak, és hogy a Campagnolo a jobb, de viszont kevesebb benne az újítás, meg nem is olyan szép mint a Shimano.
Azt is hallottam, hogy az alu vagy carbon stucni, villa is kevesebbet bír el, gyakran törik.

Tapasztalatokat várnák Tõletek.

Kösz: B.Tom

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Hááát szerintem time pedállal csak time adaptert lehet alkalmazni, max a cipõkre lehet többféle adaptert felszerelni,sztem Te erre gondoltál. Viszont gondold meg hogy honnan rendeled az rxe pedálodat,mert amit én rendeltem az rxs carbon,csak 57 euró+30euró a postaköltség, amit-ha Te is innen rendelnéd-megfelezhetnék.Azt hiszem Mo-on még az rxe pedált is kb 1,5x ennyiért lehet megkapni itthon, bár a dizájnon kívül én sem nagyon tudom mi a különbség köztük. Ha érdekel a dolog írj priviben.
Üdv

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Biketrigger, "montis" méretedhez válaszd a bicajt! Ha 58 cm, akkor a mostani is ekkora legyen.

Nekem pl. a montin a váz/stucni 610/110, uez a városin koskormánnyal 610/80, mindkettõ egyfromán kényelmes.

eeeasy

eeeasy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszi, várom majd a részleteket, ha megjött a pedálod. Elvileg létezik valami adapter, amivel másfajta rendszert is lehet alkalmazni a pedálon, errõl tudsz vmit? Nekem még a cipõ sem érkezett meg, így nem láttam a talpát, de arról tájékoztatott az eladó, hogy spd-t és look-ot is lehet vele használni, és asszem itt jön képbe az adapter. Viszont equipe pedált drágábban adják ebayen, mint rxe-t, egyéb üzletekben pedig nem találtam árlistában.

Hello eeeeeeesy

Én is régi Time equipe pedállal meg hozzá való cipõvel nyomulok, de most rendeltem meg az rxs pedált.Namármost ez a kérdés engem is aggasztott, mert nem akartam új cipõt venni, de ha megnézed a régi time cipõdet, láthatod, hogy a stoplit ott NÉGY furattal lehetett felfogatni,míg az új Time cipõkön a cafe stoplinak csak HÁROM furat van háromszög alakban, ami azt jelenti,hogy sajnos nem kompatibilis.De ha megjön az új cipõm meg pedálom, írok konkrétumot.
Üdv

UI:módosítotttam volna, de akkor már elküldtem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás

Bikertrigger: Szerintem neked 56-os a vázméreted (átlagos geometria mellett), esetleg 55, v. 57-es, a 49 extrém kicsi. A 130mm stucni már hosszú, nagyon fektet a gépen, hacsak a karod nem hosszú testarányaidhoz. Talán idõfutamra jó a hosszú stucni. ÚGy általában, ha jó a váz, akkor 100-120mm közötti a megfelelõ stucni (geometriától függõen), legideálisabb a 110 körüli.

hát +látjuk, gyárilag úgyis 110-es, és ez lesz az a kivételes bringa amit kompletten veszek meg, és a boltban csak a pedált váltom montis spd-re....szal csak akkor cserélem ha rövid.....csak abbból gondoltam, mivel ugye egyenes kormány, és a montin az 58-as eff. felsõcsõhöz 110-es stucnim van, hogy az 56+11 esetelg rövid......
köcce még 1szer....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Bikertrigger: Szerintem neked 56-os a vázméreted (átlagos geometria mellett), esetleg 55, v. 57-es, a 49 extrém kicsi. A 130mm stucni már hosszú, nagyon fektet a gépen, hacsak a karod nem hosszú testarányaidhoz. Talán idõfutamra jó a hosszú stucni. ÚGy általában, ha jó a váz, akkor 100-120mm közötti a megfelelõ stucni (geometriától függõen), legideálisabb a 110 körüli.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A felsõcsõ + stucni értréket ne vedd komolyan a 130-as kormányszár szerintem fúrcsává tenné az irányítást + kényelmetlen is lenne.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ezen a linken képet is láthatsz az új cipõrõl
http://www.cyclingne..._carbon_shoes01

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás
no köszönöm.....
a program szerint 71 cm eff felsõcsõ + stucni hossz kéne...szal asszem akkor 56-os vagy 58-as lesz 130 as stucnival.....
de azért majd a faktorban ráprobálkozom egy dew-ra (ugyanez a geo)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

helo, azt szeretném megtudni, hogy a time equipe-hez való stopli passzol-e az rxe pedálhoz vagy sem, és vajon a café stopli felmegy-e az equipe cipõre adapter nélkül, köszi

Hello eeeeeeesy

Én is régi Time equipe pedállal meg hozzá való cipõvel nyomulok, de most rendeltem meg az rxs pedált.Namármost ez a kérdés engem is aggasztott, mert nem akartam új cipõt venni, de ha megnézed a régi time cipõdet, láthatod, hogy a stoplit ott NÉGY furattal lehetett felfogatni,míg az új Time cipõkön a cafe stoplinak csak HÁROM furat van háromszög alakban, ami azt jelenti,hogy sajnos nem kompatibilis.De ha megjön az új cipõm meg pedálom, írok konkrétumot.
Üdv

UI:módosítotttam volna, de akkor már elküldtem

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Én ezt tudom ajánlani: http://www.wrenchsci...ting/Height.asp

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem tudom az egyenes kormány mennyiben befolyásolja a vázméretet, de nehogy nagy legyen az az 58-60-as. Én 184 vagyok és 59-es váz kell nekem. Ezt a linket itt kaptam és nagyon jó:

http://www.coloradoc...keFit/index.cfm

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

bár nem "fajtiszta" outi cucc, de asszem inkább idevaló mint a vázasba
szal szerintetek ebbõl mekkora kéne a 176 centimhez ?
http://www.konaworld...K6_PHD_1300.jpg

Mivel ez is egyenes kormányos, sztem 58as, vagy 60-as, attól függõen, montin milyen hosszú stucnit használsz.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

ide is berakom, mert a "ki milyen bringaval nyomul" topic eleg montis:

Elkészült az aszfaltszaggató. Õ egy Specialized Allez: http://kep.tar.hu/ka...7089/19332766#2

-Tiagra váltórendszer (kivétel az átdobó az 105)
-Tiagra fékek.
-WHR-560-as kerekek
-Fizik nyereg
-a többi kiegészítõ mind specko

NAon odatesz...! Sok km-t vele.
Én nem összeraktam, de mostmár nekem is van outim:
http://gportal.hu/po.../1139062372.jpg

-Tiagra váltórendszer (kivétel a hátsóváltó az 105 :D)
-Tiagra fékek
-Campagnolo Vento kerekek
-Fizik Arione nyereg, WCS nyeregcsõ
-FSA Carbon Pro Team Issue hajtómû :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.268 hozzászólás
bár nem "fajtiszta" outi cucc, de asszem inkább idevaló mint a vázasba
szal szerintetek ebbõl mekkora kéne a 176 centimhez ?
http://www.konaworld...K6_PHD_1300.jpg

montiból nekem17-18 as a bevált 58-59 centis eff. felsõcsõvel..(bár csak aszfaltra a 19-es volt a legjobb)

ez meg úgy néz ki hogy 49 cm / 53,5 felsõcsõ ill 52/54,5...54/55....56/56....58/57,5......60/59,5

én 56 osra gondoltam, de nincs tapasztalatom a témában,úgyhogy inkább kérdezek.....
elõre is kössz....