Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Csákó Tom!

Persze hogy karbon villa, mi lehetne más, fõleg, ha sokat kolbászolsz mellékutakon.

Shimano vagy Campa? Hát, személy szerint Campa Record, azért mégis karbon, meg a váltás agresszív, a shimano inkább olyan puha, de embere válogatja, ki mit szeret.

Kiegészítõk? Jóhogy karbon, bár kicsit borsos az áruk. A karbon WCS Road Bar endedménnyel 50 ropi, amúgy 65, a stucni se sokkal olcsóbb.

Agyak/kerekek? A shimano nagyon hajlik, szóval Mavic :P

B.Tom

B.Tom

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello!

Most építem át a kerékpáromat.
Trek carbon váz, acél villa, acél stucni, alu kormány. 1995-ös Shimano 105-ös szett. 50 000 km van benne 8 év alatt. Kb a szett fele elkopott, a többi ki tudja meddig bírja még.
A váz marad.
Alu, acél, vagy carbon villa legyen (sokat megyek mellékutakon, nagy távokat, 200-250 km-t is) ?

2006-os Shimano 105-ös vagy Campagnolo Centaur 2006-os szett-et válasszam ? (Mondjuk a Shimano agyak helyett valami ipari csapágyast szeretnék.)
A stucni és a kormány alu legyen vagy alu-karbon ?

Sokan mondták hogy az újabb szett-ek nagyon keveset bírnak, és hogy a Campagnolo a jobb, de viszont kevesebb benne az újítás, meg nem is olyan szép mint a Shimano.
Azt is hallottam, hogy az alu vagy carbon stucni, villa is kevesebbet bír el, gyakran törik.

Tapasztalatokat várnák Tõletek.

Kösz: B.Tom

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Hááát szerintem time pedállal csak time adaptert lehet alkalmazni, max a cipõkre lehet többféle adaptert felszerelni,sztem Te erre gondoltál. Viszont gondold meg hogy honnan rendeled az rxe pedálodat,mert amit én rendeltem az rxs carbon,csak 57 euró+30euró a postaköltség, amit-ha Te is innen rendelnéd-megfelezhetnék.Azt hiszem Mo-on még az rxe pedált is kb 1,5x ennyiért lehet megkapni itthon, bár a dizájnon kívül én sem nagyon tudom mi a különbség köztük. Ha érdekel a dolog írj priviben.
Üdv

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Biketrigger, "montis" méretedhez válaszd a bicajt! Ha 58 cm, akkor a mostani is ekkora legyen.

Nekem pl. a montin a váz/stucni 610/110, uez a városin koskormánnyal 610/80, mindkettõ egyfromán kényelmes.

eeeasy

eeeasy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszi, várom majd a részleteket, ha megjött a pedálod. Elvileg létezik valami adapter, amivel másfajta rendszert is lehet alkalmazni a pedálon, errõl tudsz vmit? Nekem még a cipõ sem érkezett meg, így nem láttam a talpát, de arról tájékoztatott az eladó, hogy spd-t és look-ot is lehet vele használni, és asszem itt jön képbe az adapter. Viszont equipe pedált drágábban adják ebayen, mint rxe-t, egyéb üzletekben pedig nem találtam árlistában.

Hello eeeeeeesy

Én is régi Time equipe pedállal meg hozzá való cipõvel nyomulok, de most rendeltem meg az rxs pedált.Namármost ez a kérdés engem is aggasztott, mert nem akartam új cipõt venni, de ha megnézed a régi time cipõdet, láthatod, hogy a stoplit ott NÉGY furattal lehetett felfogatni,míg az új Time cipõkön a cafe stoplinak csak HÁROM furat van háromszög alakban, ami azt jelenti,hogy sajnos nem kompatibilis.De ha megjön az új cipõm meg pedálom, írok konkrétumot.
Üdv

UI:módosítotttam volna, de akkor már elküldtem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bikertrigger: Szerintem neked 56-os a vázméreted (átlagos geometria mellett), esetleg 55, v. 57-es, a 49 extrém kicsi. A 130mm stucni már hosszú, nagyon fektet a gépen, hacsak a karod nem hosszú testarányaidhoz. Talán idõfutamra jó a hosszú stucni. ÚGy általában, ha jó a váz, akkor 100-120mm közötti a megfelelõ stucni (geometriától függõen), legideálisabb a 110 körüli.

hát +látjuk, gyárilag úgyis 110-es, és ez lesz az a kivételes bringa amit kompletten veszek meg, és a boltban csak a pedált váltom montis spd-re....szal csak akkor cserélem ha rövid.....csak abbból gondoltam, mivel ugye egyenes kormány, és a montin az 58-as eff. felsõcsõhöz 110-es stucnim van, hogy az 56+11 esetelg rövid......
köcce még 1szer....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Bikertrigger: Szerintem neked 56-os a vázméreted (átlagos geometria mellett), esetleg 55, v. 57-es, a 49 extrém kicsi. A 130mm stucni már hosszú, nagyon fektet a gépen, hacsak a karod nem hosszú testarányaidhoz. Talán idõfutamra jó a hosszú stucni. ÚGy általában, ha jó a váz, akkor 100-120mm közötti a megfelelõ stucni (geometriától függõen), legideálisabb a 110 körüli.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
A felsõcsõ + stucni értréket ne vedd komolyan a 130-as kormányszár szerintem fúrcsává tenné az irányítást + kényelmetlen is lenne.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ezen a linken képet is láthatsz az új cipõrõl
http://www.cyclingne..._carbon_shoes01

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
no köszönöm.....
a program szerint 71 cm eff felsõcsõ + stucni hossz kéne...szal asszem akkor 56-os vagy 58-as lesz 130 as stucnival.....
de azért majd a faktorban ráprobálkozom egy dew-ra (ugyanez a geo)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

helo, azt szeretném megtudni, hogy a time equipe-hez való stopli passzol-e az rxe pedálhoz vagy sem, és vajon a café stopli felmegy-e az equipe cipõre adapter nélkül, köszi

Hello eeeeeeesy

Én is régi Time equipe pedállal meg hozzá való cipõvel nyomulok, de most rendeltem meg az rxs pedált.Namármost ez a kérdés engem is aggasztott, mert nem akartam új cipõt venni, de ha megnézed a régi time cipõdet, láthatod, hogy a stoplit ott NÉGY furattal lehetett felfogatni,míg az új Time cipõkön a cafe stoplinak csak HÁROM furat van háromszög alakban, ami azt jelenti,hogy sajnos nem kompatibilis.De ha megjön az új cipõm meg pedálom, írok konkrétumot.
Üdv

UI:módosítotttam volna, de akkor már elküldtem

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Én ezt tudom ajánlani: http://www.wrenchsci...ting/Height.asp

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nem tudom az egyenes kormány mennyiben befolyásolja a vázméretet, de nehogy nagy legyen az az 58-60-as. Én 184 vagyok és 59-es váz kell nekem. Ezt a linket itt kaptam és nagyon jó:

http://www.coloradoc...keFit/index.cfm

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

bár nem "fajtiszta" outi cucc, de asszem inkább idevaló mint a vázasba
szal szerintetek ebbõl mekkora kéne a 176 centimhez ?
http://www.konaworld...K6_PHD_1300.jpg

Mivel ez is egyenes kormányos, sztem 58as, vagy 60-as, attól függõen, montin milyen hosszú stucnit használsz.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

ide is berakom, mert a "ki milyen bringaval nyomul" topic eleg montis:

Elkészült az aszfaltszaggató. Õ egy Specialized Allez: http://kep.tar.hu/ka...7089/19332766#2

-Tiagra váltórendszer (kivétel az átdobó az 105)
-Tiagra fékek.
-WHR-560-as kerekek
-Fizik nyereg
-a többi kiegészítõ mind specko

NAon odatesz...! Sok km-t vele.
Én nem összeraktam, de mostmár nekem is van outim:
http://gportal.hu/po.../1139062372.jpg

-Tiagra váltórendszer (kivétel a hátsóváltó az 105 :D)
-Tiagra fékek
-Campagnolo Vento kerekek
-Fizik Arione nyereg, WCS nyeregcsõ
-FSA Carbon Pro Team Issue hajtómû :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
bár nem "fajtiszta" outi cucc, de asszem inkább idevaló mint a vázasba
szal szerintetek ebbõl mekkora kéne a 176 centimhez ?
http://www.konaworld...K6_PHD_1300.jpg

montiból nekem17-18 as a bevált 58-59 centis eff. felsõcsõvel..(bár csak aszfaltra a 19-es volt a legjobb)

ez meg úgy néz ki hogy 49 cm / 53,5 felsõcsõ ill 52/54,5...54/55....56/56....58/57,5......60/59,5

én 56 osra gondoltam, de nincs tapasztalatom a témában,úgyhogy inkább kérdezek.....
elõre is kössz....

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
:beer:

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Itt is köszi mindenkinek a dicsérõ szavakat, g_prefectnek duplán is :)

Hogy magamat idézzem:

-Tiagra váltórendszer (kivétel az átdobó az 105)
-Tiagra fékek.
-WHR-560-as kerekek
-Fizik nyereg
-a többi kiegészítõ mind specko

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát, a Speckóvázak nagyon jók, igaz nagyon drágák is... Milyen felszereltségû a gép?

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás

ide is berakom, mert a "ki milyen bringaval nyomul" topic eleg montis:

Elkészült az aszfaltszaggató. Õ egy Specialized Allez: http://kep.tar.hu/ka...7089/19332766#2

Akkor beírom ide is: Nagyon kafa gép!!! :clap: