Nekem 2005-ös sötét szürke full Centaur van. Véleményem szerint jobb mint a 105, szerintem közelebb áll az Ultegrához a szett, úgy összességében (h. váltó talán jobb is...). A váltás pontosságát nem is hasonlítanám össze.
Viszont a hajtókar négyszög-tengelyes, de az én 64 kilómhoz elegendõ: alig tudok csak hajlítani rajta egy-egy nagy taposásnál, az sem a tengely, hanem a lánckerék miatt van. A középcsapágy gyakorlatilag olyan mint az új.
A fékváltókarról annyit, hogy szinte majdnem olyan mint újan, eddig van benne 10 ezer kilcsi, csak a fékkar lötyög nem feltûnõ mértékben, de az már az elsõ 2 hét alatt olyan lesz.
Szépség? Ízlés, így egyén kérdése... speciel nekem a sötét szürke szett nagyon bejön, no meg a hajtókar kialakítása a Shimano futurisztikus dízájnjával szemben.
Összességében, ha célnak megfelelõen használod, a láncot megfelelõ idõközönként cseréled, akkor sokat ki fog bírni, legalábbis én most így látom.
Amúgy sokáig Ultegrát akartam, végül aztán Centaur lett, nem bántam meg. Viszont úgy érzem ha az Ultegra mellett döntöttem volna, azt sem bánnám meg...szal bármelyiket választod, jól jársz.
Szokás mondani, hogy a Shimano alkatrész-ellátottsága jobb. Ez így van, de már nem annyira igaz ez mint régebben, fõleg az online (elsõsorban német) boltok miatt.
Agy? Kerék? Gipiemme Phantom: merev, tartós(elöl 2, hátul 4 ipari), viszont lehetne könnyebb