Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Van jogsid? :D
Tanítják, hogy ha kimész az autómosóból tanácsos pár próbafékezést csinálni, hogy a fékek elpárologtassák a vizet, különben pofára eshetsz egy keresztezõdésben!
A fekete lé meg jöhet a felni-kopásból+kosz...
...szerintem ;)

Hát ez az, hogy a felnirõl nem fog elpárologni a víz, az fix. Sõt, azt is nehezen hiszem, hogy a fékpofa letisztítja indulás után. Mikor bringázás közben átmegyek egy méretes pocsolyán, attól messze nem megy el annyira a fékerõ, mint állás közben.
A fekete lé egészen biztosan a fékpofából származik.

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Fekete mócsing: gumipor+viz, (ill. +mikron finomságú Al), esetleg ferodol :D

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Nekem is az van, nem rossz... Viszont a fekete szutyok (állítólag szén) elég gyilkos (Eleve hogy jön ki fekete lé egy piros fékpofából?).
És ha kint áll a bicó egy darabig esõben, hidegben, akkor az elsõ fékezésnél 0 a fékhtás. Utána jobb lesz... Tök érthetetlen, de párszor majdnem ráb@sztam már.

Van jogsid? :D
Tanítják, hogy ha kimész az autómosóból tanácsos pár próbafékezést csinálni, hogy a fékek elpárologtassák a vizet, különben pofára eshetsz egy keresztezõdésben!
A fekete lé meg jöhet a felni-kopásból+kosz...
...szerintem ;)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Piros Ritchey elég jó esõben/sárban, de "levet" az is ereszt...

Nekem is az van, nem rossz... Viszont a fekete szutyok (állítólag szén) elég gyilkos (Eleve hogy jön ki fekete lé egy piros fékpofából?).
És ha kint áll a bicó egy darabig esõben, hidegben, akkor az elsõ fékezésnél 0 a fékhtás. Utána jobb lesz... Tök érthetetlen, de párszor majdnem ráb@sztam már.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Teljesen normális jelenség vizes idõben hegyrõl lefelé. Hidegben még fokozódik is a hatás.
Egyébbként milyen volt a Giro? Fel tudtatok menni az Erbére, ritka szar idõ volt. Gondoltam is rád, mikor láttam a közvetítést, hogy mi lehet ottkint.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Piros Ritchey elég jó esõben/sárban, de "levet" az is ereszt...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Létezik olyan fékpofa, ami esõben nem ezt csinálja?

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Sziasztok!

Sokat ereszkedtem lefelé esõben és utána azt vettem észre, hogy a fékgumi fekete levet eresztett, ami beborította a kereket, az meg szétfröcskölte az egész bringára és rám. Ráadásul nem is nagyon fogott. Mitõl lehet ez? Elöregedett volna a gumi, vagy az Ultegra ilyen szar lenne?

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 posts

Arra gondolok, h a baj az lehet, h a meghalt darabok presta szelepesek voltak, míg a felnin autószelepesnek való méretû lyuk van. Lehet ez az ok?

Igen, nekem is megölt ez a felállás jópár belsõt.
Az újabb mavic montis felnik adaptergyûrûvel jönnek autó->szingó. Barátnõm pont vett egy felnit, lenyúltam a gyûrût, és a felni belsõ oldaláról belenyomtam, mert ugye ott türemkedik be a belsõ a lyukba.
Azóta semmi gond se volt. Szerintem egy alulemezbõl is pár perc alatt megvan a gyûrû, gyorsabb mint 25c alatt autószelepes belsõt találni, mert sajna nem jellemzõ.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

És tud valaki 25 mm-es külsõhöz ótószelepes belsõt mondani valamely márkától?

Elvileg Schwalbe van, a 15AV-s
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hmmm... Köszike...
És tud valaki 25 mm-es külsõhöz ótószelepes belsõt mondani valamely márkától?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Arra gondolok, h a baj az lehet, h a meghalt darabok presta szelepesek voltak, míg a felnin autószelepesnek való méretû lyuk van. Lehet ez az ok?

Mindenképpen. Az autószelepes felnibe fölösleges presta szelepes belsõt tenni, mert ha kezded fölfújni, a belsõ betüremkedik a szelep helyére (mert ott van neki hely. Mindenképpen autószelepes belsõt tegyél bele!

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

A hátsó kerekemben 3 belsõ szelepe is kiszakadt már, az egyik ezek közül 1 napos volt.
Kényszermegoldásként a túrán végül újra egy nem épp passzoló méretû, EZER éves (SZU-ban gyártott...) autószelepes belsõ került bele, és azzal futott még 60 km-et, és nem volt gond...

Haveromnak is ilyen gondja volt, mert szappanos vízzel tette fel a túl szoros külsõt, és elcsúszott a belsõvel együtt, ettõl sorban szakadtak ki/le a szelepjei...
Esetleg nézd meg, nem mozdul-e el a külsõd.:wtf:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A hátsó kerekemben 3 belsõ szelepe is kiszakadt már, az egyik ezek közül 1 napos volt.
Kényszermegoldásként a túrán végül újra egy nem épp passzoló méretû, EZER éves (SZU-ban gyártott...) autószelepes belsõ került bele, és azzal futott még 60 km-et, és nem volt gond...

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Egy pár grammal könnyebb az elit cucc, meg egy hangyányival talán jobb mûködését tekintve.

Meg gondolom tartósabb is egy record egy xenonnál.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Azért azt még nem árulta el, hogy milyen cr-mo váz. Lehet, hogy valami 1300 grammos Colnago!:)
De én is a kerekekre szavazok elsõsorban, mint minõség. A többire( kormány, stucni....) mint kényelem.
A váltószettnek országúton szinte csak a tömege számít. Ha ez nem olyan fontos, akkor bõven meg leszel elégedve a Tiagrával is. Csak tényleg frankón kell beállítani, plusz meg kell tanulni váltani.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Szettek? Hát, az edzõbicajomon Veloce van, a versenyzõsön Dura Ace meg Record. Miben jön ki a különbség? Egy pár grammal könnyebb az elit cucc, meg egy hangyányival talán jobb mûködését tekintve. Tegnap ugyanúgy ledobta a Record elsõváltó a láncot a Kínok Kínján, mert amatõr módra váltottam.

Ha jól be van állítva, egy Sora is jobban mûködik, mintha nagyanyám rakta volna össze a DuraAce-es bicajt. Fékváltókar legyen mindenképp, azzal sok idõ elmegy, ha le kell nyúlni a vázra, meg biztosnásogabb is. A két kerék legyen dög, találd ki, hogy síkra kell nehezebb, vagy hegyre könnyebb kerék, meg a lábadnak egy megfelelõ hosszú hajtókar, oszt kész. A váz, ahogy mondtad, 10éves, akkor az acél, ill cro-mo lehet... Ha beleszeretsz, akkor érdemesebb lesz madj venni egy alut, vagy karbont :)

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Decathlonban láttam olcsón!
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

csardi

csardi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Szevasztok, lehet valahol Bp-n kapni sp pedalokhoz stoplikat? Ha esetleg reklamnak gondoljatok a bolt nevet leirni, akkor irjatok privatban legyszi. Kosz.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
A sora és a tiagara belépõszintû cucc. Asszem a sorrend valami ilyesmi a shimanonál: 2200/sora/tiagara/105/ultegra/dura ace
A Campagnolonál meg: xenon/mirage/veloce/centaur/chorus/record
A váznál meg az a lényeg, hogy jó méret(az üléscsõ hossza) legyen neked.
Képet szúrhatsz be azért.(ha egyáltalán lehet ide)

Én mondjuk nem vennék 105(145) vagy Veloce(135e) alatt szettet. Akkor inkább használtan, valami jobbat.

Ugyanez vonatkozik a bringákra is. Szerintem Puxima nézz inkább használt bringát ennyiért.