Ifjú koromban Favoritom volt, aztán átálltam montira, azt ellopták, vettem egy trekkinget, azzal járok munkába, viszem a gyereket az oviba, ... Egy darabig azzal jártam hegyre is, de azután kipróbáltam egy igazi montit - most már megint van olyanom is

Mostanában egyre többet járok országúton (amikor túl nagy a dagonya az erdõben, fõleg Dobogókõ felé), és az elmúlt hét végen voltam a Tour de Pelson is. A 17 kg-os trekking bringámat erre az alkalomra lesoványítottam 14 kg-ra (leszedtem mindent szart, és kicseréltem a gumit). Egész jól szaladt így a bicaj! Viszont most vissza kell rá pakoljak mindent, újra 17 kg lesz - most, hogy 2 napig volt egy "könnyû" bringám, nagyon nem fûlik a fogam ahhoz, hogy újra 17 kg-os bicajjal tekerjek Dobogókõre ... No szóval kéne egy igazi országúti. Kinéztem egy bringát: Gepida Bandon 970 - Shimano 105-ös cucc, karbon villa, és nagyon dögösen kinézõ kerekek (Vuelta Crosser Wheel set), 9.7 kg - 244eFt. Itt a leírás:
http://www.olimpia.h...letek.php?id=13A kérdéseim:
-Tud valaki valamit a Gepidákról úgy általában? Nem nagyon találni a márkáról semit sem a Neten.
- A kerék nagyon dögösen néz ki, de errõl sem találtam semmit. Illetve 93kg vagyok, és nem tudom, az a 24 küllõ elbír-e?
Egy lényegesen olcsóbb alternatíva egy Sora-val szerelt Merida 901, amit mindenféle csere-berével 140-ért meg tudnák kapni. A villája ennek is karbon. Sajnos a kinézete egyáltalán nem vonzó

Nem tudom, ez hány kg. lehet, de gondolom ez sincs 10 fölött, pár deka nem számít. Megér 100eFt-ot a 105-ös felszerelés és a fene tudja milyen kerék? Megérzem én egyáltalán a különbséget? (Föltve, hogy jól beállítom a váltókat.)
Vélemény, jótanács?