Mephis: én is a 105-ös szettet ajánlom és én sem a Gepida vázon. Nem igazán jó, ha 100-150Ft körül keresel átlagosan jó oúti kerékpárt, ilyen árban több dolog sem stimmol rajta. Elõször nézzél szét jól a kerékpárboltokban, márkaképviseletekben, mert nem könnyû döntés egy komplett bringát beszerezni. A fontossági sorrend a minõségben egy biciklin: váz-szett-kerék. A te esetedben a kerékszettnek viszonylag masszívnak kell lenni, tehát 1800gr. körül v. fölötte (de 2000gr. fölötti már nem jó) [egyébként sem tudnád az igazán könnyû kerekeket megfizetni, 200eFt+], ez a küllõszámmal nem áll arányban, vagyis nem lesz gond 20/24, v. 24/28-as küllõs kerekekkel. Szóval érdeklõdj a Vár kerékpárboltban, Nellában, Corratecben, Probikeban, Goodbikeban, Ridebikeban, Kerékvárban. Szerintem a 200-250Ft-s szintet érdemes megcélozni, leértékelés esetén egész jó gépet is ki leeht fogni.
Tömegrõl: nem kell misztikfikálni, számít valamit az igaz, de amatõr szinten csak szélsõségben, vagy pld. olyan mértékben, hogy 12-13kg helyett 8-9 kg. Ezt már megérzed hegyen felfelé, versenyen lószolásnál, de pld. síkon egyenletes tempónál már kevésbé. A gyári adatok pedig szinte sossem reálisak, mindig kevesebbet adnak meg és pedál nélkül. A vázgyártók pld. van amikor meg sem adják a tömegadatot, máskor még véletlenül sem pontos, ill. megadnak egy adatot az összes méretre és nem írják ki melyikre vonatkozik.