Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34336 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Lehet itthon kapni ipari csapágyas országúti agyat?

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Priv

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Köszi Groschl!
Beleugrok. Megnyugtattál, mert nekem pont a fekete merida váz jött be legjobban. Kezdésnek jó lesz.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Mindig azt mondom, hogy nagyon jó edzõtárs. Megmutatja a maxpulzusodat, ebbõl kiszámolod, hogy milyen értékkel kéne résztávozni, vagy állóképességre edzeni... Aztán reggelente megmondja, hogy aznap mit kéne menni, fáradt vagy-e, ilyenek. :)

Kávét fõz?:)

Na akkor mit jelent a résztávozni,meg max pulzusból számolgatni, meg mikor edz az ember állóképességre? Szóval hogy tudom jól használni? Mert eddig csak úgy tekerek, ahogy megy, azt kész.:)
Egyszer volt rajtam egy pulzusmérõ, mert haver azt mondta nem nagyon tud egy átlagember 200fölé menni pulzussal és nem hittem neki, de 192-ig jutottam csak, szóval csak ennyit volt rajtam.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

Húha!
Ha lenne ennyi zsetonom jelenleg, nem gondolkoznék, h mit vegyek. A kérdés továbbra is az, h van-e értelme mondjuk 110-bõl összedobni egy brinyát vagy kidobott pénz? Van vkinek 850-es merida váza, mik a tapasztalatai?

Ha ki akarod próbálni a feelinget, akkor tökéletes. Alu váz, Sorával más nem is kell. Én is azzal kezdtem (Alu Schwinn váz plusz fékváltókar, montis váltók, tökéletesen mûködött 85 ezerért). Aztán rájöttem milyen klasz outizni és vettem egy jobb gépet.

Ennyi!
Vágj bele nyugodtan. Nincs baj a Merida vázakkal. Hobbi szinten, meg kipróbálósdiba nem is kell több.
Amúgy a 850-es vázat használják egészen 906-ig, csak a villa meg a kormánycsapágy más.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Mindig azt mondom, hogy nagyon jó edzõtárs. Megmutatja a maxpulzusodat, ebbõl kiszámolod, hogy milyen értékkel kéne résztávozni, vagy állóképességre edzeni... Aztán reggelente megmondja, hogy aznap mit kéne menni, fáradt vagy-e, ilyenek. :)

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Húha!
Ha lenne ennyi zsetonom jelenleg, nem gondolkoznék, h mit vegyek. A kérdés továbbra is az, h van-e értelme mondjuk 110-bõl összedobni egy brinyát vagy kidobott pénz? Van vkinek 850-es merida váza, mik a tapasztalatai?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Akkor itt van ez: http://kerekpar.hu/t.../orszaguti/1012 :)

Egyébként ha már szóba hoztad a pulzusmérõt. Gondoltam veszek egyet. Az lenne a kérdés, hogy igazából miért is jó az? Illetve azon kívül, hogy tudom mennyi a pulzusom.:)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
Jóaz, csak kereket kell cserélni, meg hajtókart, meg láncot, kell még rá egy pulzusmérõ, oszt kész :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Én már ajánlottam itt bringát, amit láttam a neten(bár nem tudom van-e). http://kerekpar.hu/t.../orszaguti/1013 Egy próbát megér.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts
Pár napja láttam a Hervisben egy országutit. 170rõl volt 120ra árazva. Én még olyan gagyit életemben nem láttam. Campa xenon szett volt rajta(de hát ez is marha gagyinak látszott), meg miche kerekek. Inkább nézet ki mûanyag játéknak,mint bicónak. A pedál(look rendszerû) pl elég nehezen fordúlt körbe.

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

...mert nehezebb, lomhább gépet kapsz, mint egy jó monti slick gumival...

Ez tényleg így van??? Mármint hogy mondjuk egy Merida 850-esnél jobb egy kicsit átalakított monti?

Ez azért is érdekelne, mert én is most akarok valami alap országútit venni. Eddig csak montijaim voltak, de most valahogy kedvet kaptam egy kis száguldáshoz. :) Szóval a helyzet az, hogy egyelõre nem akarok sokat költeni erre, csak ki szeretném próbálni.

A kérdésem tehát az lenne, hogy szerintetek hol kezdõdik az a kategória, amit már érdemes megvenni? Én egyelõre a következõkben gondolkodok: Giant OCR3, Trek 1000, vagy Merida Road 901. Ezek mind 150-200e közötti árban vannak, ennél többet nem nagyon szeretnék áldozni egyelõre.
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
Egyelõre sajnos csak 2 szettel jönnek ki, Dura Ace és Ultegra (ár) kategóriában.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Jövõre jön ki az elsõ outis sram szett

http://www.roadbikerider.com/sram.htm

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
hello
nem tudyátok hogy miért nem használ ezen transamerika nyugatipart-keleti part versenyen Attila srác könyöklõt??

furcsa
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
1etértek. Pattints össze inkább egy jobb bicajt, és ha nem jön be az országút, úgy is el lehet adni...

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Köszi a gyors választ pcycle! Szívesen várom mások válaszát és véleményét is.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Nocturnus: az általad említett vázak közül egyértelmûen a Merida 850 a jobb, persze ez sem egy igazán jó... Még hasonló kategóriában a Schwinn Csepelt (boltja a Rákóczi tér mögötti utcában) tudnám említeni, esetelg az Author belépõ szintû vázát. De ajánlom, hogy nézz szét néhány boltban, lehet több jó megoldás (Vár, Corratec, Probike, Nella, Bikeart, Biondó, Ridebike, Goodbike). A szettben nem tudnám ajánlani a két alsókategóriás Shimanót, elég gyenge, nehéz és pld. az agyak idõvel beáznak, ill. rossz a futásuk. A fejlesztés meg csak akkor megoldható, ha amit most veszel legalább 9-es rendszer, mert a 105-ös az (de azt hiszem már 10-es is van v. lesz). Minden attól függ, mennyire és mire akarod használni, ha túra jellegû kerekezésekre, akkor jó a Sora/2200 megoldás is, de ha komolyabbra, akkor nem, mert nehezebb, lomhább gépet kapsz, mint egy jó monti slick gumival. A késõbbi fejlesztés plussz költség és technikai akadályba is ütközhet. A SRam abszolút alternatíva, kompatibilis a Shimanóval (lánc-fogas), de én nem tudok róla, hogy már kapható lenne komplett oúti szettjük.

nocturnus

nocturnus

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok!
Inkább ebbe a topikba dobom be a kérdésemet, mint a "milyen bringát vegyekbe", hisz itt javarészt oútisok vannak. Nagyon ráindultam a virsligumi-km/h-süvítõmenetszél feelingre és vennék/összerakatnék egy alapabb gépet. Arra gondoltam, hogy egy 850-es merida vázra rakatnék sora/2200 alkatrészeket. Kezdésnek, hobbi célra mennyire lenne ez megfelelõ? Használt cangában nem gondolkodok, hisz az sohasem lenne teljesen az enyém... Mennyire megbízhatóak az alacsonyabb kategóriás shimano alkatrészek? Ha tehetném 105-t vennék, de a késõbbiekben ha a váz is beválik még apránként lehet cserélgetni. Alapban a whirlwind 1.0-n gondolkodtam, de arról elég sok rosszat hallottam. Ja még egy kérdés: SRAM mennyire lehet alternatíva, fékekben ill. váltókban? (mert azt még annyira sem ismerem) Köszi a válaszokat.

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Bocsi Mephisoft! Elkerulte a figyelmemet, valaszoltam!
BMaFTe