Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34338 hozzászólás a témában

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Segítenétek beazonosítani hogy melyik agy kellene nekem országútiba ?
tf. rövidítés mit jelent ?
A vastaggal jelölt van akciósan, nekem fura hogy olcsóbban megkapom a komplett szettet mint külön a hátsó agyat
Mi ebbe az átverés ? Használt ?

Am. Classic elsõ 32l. 58gr. 5 900
Am. Classic elsõ 32l 120gr. 5 900
Am. Classic hátsó 32l. 130mm 17 900
Am. Classic e+h 32l. 130mm Smile 16 000
Am. Classic elsõ tf.ipcs 32l. 7 900
Am. Classic hátsó tf.ipcs 32l. 18 900

http://www.bicycle.h...ent/view/38/66/

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
jár még valaki rendszeresen szingós bringával ? Hol lehet még kapni gumit hozzá?? Deffekt javítás hogy megy vele?

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Köszi!
Igazából 80kg vagyok
Spityu ötletébõl meg az elhasználódott kereke(i)mbõl kiindulva akarok fûzetni egy könnyû kereket versenyekre TT-kre.
Igazából edzéseken nem ezt hajtanám, hanem a régi aggyal fûzetnék egy edzõ-aero felnit.

Régi felnit (Vuelta Airline2) lehet használni úgyhogy nincs rajt már vájat ?
Félek hogy egyszercsak összeroppan
5 éves 20e km

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

köszi:)
ha fékkart cserélek, akkor bandázst is kell cserélni?

a kerekek pedig egy mali teamen vannak.

Sajna a kerekeket így sem tudom beazonosítani...elmondom mitõl függ az ár: küllõszám, küllõszín (fekete sokkal drágább) no meg persze a felni és az agy, de mivel a neten nem találtam errõl a márkáról infót, lehet alsóbb kategóriás.

De nem akarok hülyeséget mondani, mert nem értek annyira hozzá, de mivel más nem ír próbálok segíteni. Esteleg képed van?

Ha fékkart cserélsz akkor ugye le kell tekerni a bandázst és igaz lehet számít a márka, de valószínüleg nem fog újra visszaragadni, meg nem lesz olyan szép.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Zsola: a fûzött kerekek általában nem erõsebbek, mint a gyáriak, vagyis attól függ mit értesz ezen, ha merevséget semmiképp, ha tartósságot akkor talán, de csak jelentõs súytöbblet (felni és a küllõkre nézve is) esetén. Viszont a gyári kerék merevsége csökken az elsõ centrírtõl (feltételezve, hogy nem gép centrir) , ennek mértéke a szerelõtõl függ -- de így is jobb, mint a fûzötté. A Ksyrium egy szinttel jobb, mint akár egy cxp33 fûzött. 90 kg-val nem ajánlatos igazán könnyû kerékkel menni, pld a Ksyrium ssl sc már túl könnyû lehet, szerintem 1700gr.-os kerékszettömegnél érdemes megállni (pld. Equipe, vagy Bontrager Racelite, vagy Gipiemme-ek).
Nálunk sajnos nem nagyon van agyválaszték, a Shimano, Campán kívül elég esetleges: Bikepositivnek van talán egy könnyebb agya, aztán néhol elõfordul AmClassic/Zoggie (nagyon könnyû, olcsó, de nem túl tartós), és Tune a Probikeban (nagyon jó agy de drága).
Gabor: neked kb. 56 és 58 közötti méret a jó, geometriától és izléstõl függõen. Talán a legideálisabb klasszikus váz esetén az 57-es, mindez 110mm-es stucnival. Nem túl nagy esésszögû slopingos váz (tehát nem egy giant-geometria) esetén 56, 57 vagy L-es méret és kb. 100mm-es stucnival (mert a felsõcsöve hosszabb). Az új számozás esetén (nem az üléscsõ és felsõcsõ találkozásának közepéig, hanem az üléscsõ tetejéig mérik) inkább 58-as a jó. Mindezt tapasztalatból (is) tudom, mert magasságom megegyezik a tiéddel és többféle vázzal is mentem már. Úgy általában 2 méret a tûréshatár, tehát ennyi pontossággal kell belõni a vázméretet. A kereskedõk hajlamosak eliminálni a vázméretet (vedd meg ami neki éppen van a boltban ), de számít, mert a nyereggel/stucnival korrigálás csak egy bizonyos határig jó (1-2cm). A nem megfelelõ vázméret következményei csak idõvel jön ki...

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Sziasztok
Arra lennék ikváncsik , hogy szerintetek mekkor vázal rendelkezõ bicó való nekem. Ez így persze elég költõi; én 180 cm. magas vagyok és természetesem outi. -ról van szó. Persze számít a stucni, felsõcsõ hossz , de mivel csak használtan tudok venni ezért megközelítõleg kellene tudom a méretet -válogatni ngyon nem tudok-, hogy valyon mi az , ami kicsi vagy már túl nagy.

hello

57 vagy a fölötti már jó neked szerintem. a stucni meg ne legyen túl hosszú, mert nem tudsz teljesen jól támaszkodni ill. az irányítás sem lesz tökéletes.
9-10 cm hosszú az jó lenne neked.

itt nézz szét:
LINK
jobb oldalt ott a ws sizing system
azon belül pedig get fit for road

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

Foggalmam nincs mennyit érhetnek a kerekeid. :( Milyen bicóból vannak?

Grat az Ultegrához! :) Zsír!

köszi:)
ha fékkart cserélek, akkor bandázst is kell cserélni?

a kerekek pedig egy mali teamen vannak.

Gabor01

Gabor01

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok
Arra lennék ikváncsik , hogy szerintetek mekkor vázal rendelkezõ bicó való nekem. Ez így persze elég költõi; én 180 cm. magas vagyok és természetesem outi. -ról van szó. Persze számít a stucni, felsõcsõ hossz , de mivel csak használtan tudok venni ezért megközelítõleg kellene tudom a méretet -válogatni ngyon nem tudok-, hogy valyon mi az , ami kicsi vagy már túl nagy.

zsola_

zsola_

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok!
Meddig lehet nyúzni még egy felnit azután hogy lekopott és a biztonsági vájat/jel nem érzékelhetõ rajta ?

Új kereket tervezek fûzetni (elsõdleges a súly, erõsség max. 90kg-ig, másodlagos a tartósság)
Ultegra agynak a maga árkategórájában milyen alternetívái lehetnek ?
Szerintem picit nehéz
Fûzött 32 küllõs Mavic XCP23-33 kerék erõsebb mint egy gyári 24-es (Mavic Ksyrium)?

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

lesz ultegra fékkarom és egy pár suntour kerekem. nem tudom a pontos típust, de bazi vékony gumi van rajta.

de arra is írhatna már vki vmit, hogy mennyit érhet egy pár ambrosio élite felni gipiemme agyakkal
köfi

Foggalmam nincs mennyit érhetnek a kerekeid. :( Milyen bicóból vannak?

Grat az Ultegrához! :) Zsír!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
csudajóóó:clap:
lesz ultegra fékkarom és egy pár suntour kerekem. nem tudom a pontos típust, de bazi vékony gumi van rajta.:)

de arra is írhatna már vki vmit, hogy mennyit érhet egy pár ambrosio élite felni gipiemme agyakkal
köfi

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Errõl eszembe jut Öveges professzor egyik erõ-ellenerõ kísérlete, amikor egy kifeszített drótra két kampóval rögzített egy szódás patront, majd egy árral(?, ha jól emlékszem) kiszúrta annak nyílását. Hát, egy darabig sz@rakodott ott az "öreg" mire kilövõdött. :)
Persze egy szódásban lehet, hogy kisebb a nyomás, szerintem abból egy doboz sem lenne elég. ^_^

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

jóvanna, nekem is lehetnek fáradt napjaim

Ha ilyeneket kérdezel én is elfáradok ám! :D:D
Jóvan azért szeretünk és megtartunk :)

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
jóvanna, nekem is lehetnek fáradt napjaim:D:D:D

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Nemtom, gondoltam van benne nyomás,ami kellõ mennyiségû koccolás után szétnéz a nagyvilágban.
A hátizsákom külsõ zsebében akarom hordani, és azon tankodtam, hogy a tûzõ napra és a testhõre és rázkódásra hogyan reagálna... Amikor arra gondoltam,hogy talán nem ott kéne tartani,akkor a nyeregtáska jutott eszembe,abban viszont sok az imbusz és ezért érdekelt, hogy mekkora erõ kell a kilyukasztáshoz. Nomeg, mi történik, ha kinyílik? Csak kinyom egy elég erõteljes léglöketet, és erre az elvben vizhatlan,tehát jól záró táska hogy reagál? Több hülye kérdésem egy darabig ígérem nem lesz...:D

És még a nõkre mondják, hogy nem elég gyakorlatiasak!:wykrzykni
Kedves András, szerintem te túl sok akció filmet nézel! :D Vagy csak hülyítesz minket!

Miért nem robban fel:
1. Tûzoltáskor a tûzoltók sûritett levegõs palackja
2. A benzinkutakon a rekkenõ hõségben és tûzõ napon a probán-bután gázpalackok...pedig azért azok veszélyesebbek, mint a szódás patron.
3. Az összes karambolnál az autók benzintartálya
...meg még sorolhatnám.

És egy patron nem szokott csak úgy kinyílni...pl ha odakerül egy imbuszkulcs és vki véletlanül rávágja a 100-as kalapácsot, akkor van rá némi esély, hogy kiszökik a gáz...de amíg nincs százas kalapács a közelben ... Egy dologot ne tegyél: Ne csavard rá a csatlakozót amíg nem akarod használni!

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Nemtom, gondoltam van benne nyomás,ami kellõ mennyiségû koccolás után szétnéz a nagyvilágban.
A hátizsákom külsõ zsebében akarom hordani, és azon tankodtam, hogy a tûzõ napra és a testhõre és rázkódásra hogyan reagálna... Amikor arra gondoltam,hogy talán nem ott kéne tartani,akkor a nyeregtáska jutott eszembe,abban viszont sok az imbusz és ezért érdekelt, hogy mekkora erõ kell a kilyukasztáshoz. Nomeg, mi történik, ha kinyílik? Csak kinyom egy elég erõteljes léglöketet, és erre az elvben vizhatlan,tehát jól záró táska hogy reagál? Több hülye kérdésem egy darabig ígérem nem lesz...:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Véletlenül nem szén-dioxid van a patronban? Hogy a csudába robbanna föl akkor? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Az én patronom a nyeregtáskában mindenféle kupak nélkül leledzik az imbuszkulcsok társaságában.
Lukasztás: mintha szódás szifont töltenél. Csak akkor lukaszd ki ha használni is akarod...feleslegesen ne tekerd rá a "csapot", "fejet" mittoménhogyhívjákot
Nem, nem félek attól, hogy felrobban a patron :furán néz: :mosoly:

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok! A patronos alapú pumpához a patront Ti hol tartjátok? Nem féltek attól,hogy esetlegesen felrobban? Vagy csak én gondolom ezt a patronos dolgot veszélyesnek? Végülis szódás szifonba való patront sem láttam még felrobbanni,de az nem is rázkódott valószínûleg annyit,mint ezek a patronok a bicajostáskákban a "jó" magyar utakon... Egy kicsit zavar,hogy semmi kupakot nem találtam,ami méretben passzolna a patronhoz,és jelenleg teljesen fedetlen az egész:S. Mekkora szúróerõ kell ehhez,hogy kilyukadjon? Próbálta már valaki?mert egyre még rá lehet tenni a fejet és remélni,hogy nem nyílik ki a záró rész,bár elég könnyen nyitható dologról van szó...

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
kössz a választ, megvizsgálom. Amúgy nem vagyok helyesírásból 5ös :D
Kókusz vagy dinnye mind1 :D:cheers:
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé